wojownik Posted May 20, 2007 Report Share Posted May 20, 2007 witam mam mp5 cm. jakiego najlepiej mam używać oleju silikonowego ????? jak mam to robić ??? Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted May 20, 2007 Report Share Posted May 20, 2007 (edited) Ale do czego ? Bo do zębatek, tłoka itd. to smar silikonowy a nie olej bo ten to spłynie i nic nie da. Natomiast do maga to olej starczy. Rozkręcasz magazynek i w Hi-capach smarujesz zębatki składasz, nakręcasz maga i rozładowywujesz go i tak parę razy. Natomiast jeżeli nie chcesz rozkręcać GB to smar możesz nałożyć przez otwór, którym zębatka silnikowa wchodzi do GB. EDIT: Ale w ten sposób nie nasmarujesz tłoka a i zębatki nie będą nasmarowane dobrze. Także lepiej rozłożyć GB i nasmarować wszystko porządnie. (Powinno się usunąć stary smar) Edited May 20, 2007 by ruffin-89 Quote Link to post Share on other sites
wojownik Posted May 20, 2007 Author Report Share Posted May 20, 2007 dzięki już wiem wszystko Quote Link to post Share on other sites
centurion Posted May 20, 2007 Report Share Posted May 20, 2007 Natomiast jeżeli nie chcesz rozkręcać GB .... Wnętrza GB z tego co mi wiadomo (mogę się mylić) nie smaruje się smarami silikonowymi... Przy okazji tematu mam pytanie, znajomy posiada firmę zajmującą się dystrybucją m.in. środków smarnych dla przemysłu. W ich ofercie znalazłem także smar silikonowy (źr. http://modertech.pl/show.php?kat=8&skat=17 smar 222). Czy smary przeznaczone do ASG różnią się czymś od tego typu środków smarnych (są czymś wzbogacane, mają inne właściwości) czy też jest to jedno i to samo? Bo jeśli to samo to mam smary za darmo ;) Quote Link to post Share on other sites
outsider Posted May 20, 2007 Report Share Posted May 20, 2007 Polecam do wnętrza gb smar teflonowy Guardera - http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1810 - moim zdaniem jak na taką cenę bardzo dobry do zębatek i dobry do zestawu cylindra. Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted May 20, 2007 Report Share Posted May 20, 2007 Smar guardera (teflon) najlepszy jest do teflon fixu (a konkretnie do zasmarowywania warstw oraz końca TT i miejsca pod TT). Do cylindra to raczej się nie nada, ale do zębatek owszem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts