Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Mam jakiś problem z Rugerem. Mianowicie, po załadowaniu gazem mogę oddać średnio tylko kilkanaście strzałów i mag jest pusty. Przy pierwszych kilku strzałach, jak nachylić wylot lufy np na betonowy chodnik to widać jak po wystrzale na betonie osadza się smuga gazu, która szybko paruje - wydaje mi się, że właśnie w tych pierwszych kilku strzałach większość gazu jest wywalana z maga.

Jak temu zaradzić?

1. Green gas (butla malowana na coś typu "moro")

2. Co niezgodnego z zasadami forum jest w kawałku piosenki?

EDIT: Ad.2. Już doszedłem do tego, więc nie trzeba wyjaśniać, przepraszam, już nie będę :)

Edited by Tomol

Może się ta informacja okazać przydatna, mianowicie to wywalanie gazu (średnio dziesięć strzałów i koniec maga) dzieje się tylko, gdy wsadzam pistolet do drewnianej kolby (przerabiam na snajperkę), jak złożyłem Rugera jako pistolet wystrzeliłem jakieś 40 razy i dopiero mag "zdechł". Czy są jakieś miejsca, których się nie powinno uciskać w tym gunie, czy coś w tym stylu, bo już nie wiem gdzie szukać przyczyny.

Już tego guna mam prawie rok, więc potrafię porządnie nabić gazem.

Chyba, że wina leży po stronie butli i nie ładuje takiej ilości jaka być powinna.

Postaram się w najbliższym czasie sprawdzić Rugera, bo znajomy też ma tego gaziaka, więc pokombinujemy.

• 2 months later...

Weź człowieku bajek nie opowiadaj. Na jednym nabiciu maga mozna wystrzelić spokojnie dwa magazynki, każdy strzał na pelnej mocy. Jeśli ten problem masz tylko z rugerem w wersji sniper, to sprawdź:

a. Czy mag na pewno do końca wchodzi i czy łoże nie blokuje go ciut zbyt nisko

b. Czy coś nie przeszkadza w ruchu młoteczka

c. Czy dłuższa lufa zawsze wraca do końca po strzale

d. Nie wiem już, nabij maga gazem i sprawdź go pod wodą

Wszystko zależy, w jakiej temperaturze oddawałeś strzały.

każdy strzał na pelnej mocy

Dziwne, bo kiedyś jak strzelałem z Rugera przez chrono to po kilku strzałach prędkości wylotowe zaczłęy spadać :roll:

Zresztą nie ma się co dziwić, za każdym strzałem ciśnienie gazu się zmniejsza, magazynek się oziębia...