Tomol Posted May 22, 2007 Report Share Posted May 22, 2007 Mam jakiś problem z Rugerem. Mianowicie, po załadowaniu gazem mogę oddać średnio tylko kilkanaście strzałów i mag jest pusty. Przy pierwszych kilku strzałach, jak nachylić wylot lufy np na betonowy chodnik to widać jak po wystrzale na betonie osadza się smuga gazu, która szybko paruje - wydaje mi się, że właśnie w tych pierwszych kilku strzałach większość gazu jest wywalana z maga. Jak temu zaradzić? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted May 22, 2007 Report Share Posted May 22, 2007 1. Jakiego gazu używasz? 2. Czy Twój podpis musi być niezgodny z zasadami Forum? Quote Link to post Share on other sites
Tomol Posted May 23, 2007 Author Report Share Posted May 23, 2007 (edited) 1. Green gas (butla malowana na coś typu "moro") 2. Co niezgodnego z zasadami forum jest w kawałku piosenki? EDIT: Ad.2. Już doszedłem do tego, więc nie trzeba wyjaśniać, przepraszam, już nie będę :) Edited May 23, 2007 by Tomol Quote Link to post Share on other sites
Tomol Posted May 23, 2007 Author Report Share Posted May 23, 2007 Może się ta informacja okazać przydatna, mianowicie to wywalanie gazu (średnio dziesięć strzałów i koniec maga) dzieje się tylko, gdy wsadzam pistolet do drewnianej kolby (przerabiam na snajperkę), jak złożyłem Rugera jako pistolet wystrzeliłem jakieś 40 razy i dopiero mag "zdechł". Czy są jakieś miejsca, których się nie powinno uciskać w tym gunie, czy coś w tym stylu, bo już nie wiem gdzie szukać przyczyny. Quote Link to post Share on other sites
Guest JOPJ Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 Miałem to samo. Raz był problem, innego dnia nie... Nie wiem od czego to zależy... Taki humorek może?.. Quote Link to post Share on other sites
helgrind Posted May 25, 2007 Report Share Posted May 25, 2007 Ja kiedyś wystrzeliłem na swoim rugerze 86 strzałów (normalnych) na jednym nabiciu, a potem juz były słabsze. Quote Link to post Share on other sites
rostal Posted May 31, 2007 Report Share Posted May 31, 2007 A czy ty go dobrze tym gazem nabijasz?? Tj. Do góry nogami seriami po 2 sekundy?? Quote Link to post Share on other sites
Tomol Posted June 1, 2007 Author Report Share Posted June 1, 2007 Już tego guna mam prawie rok, więc potrafię porządnie nabić gazem. Chyba, że wina leży po stronie butli i nie ładuje takiej ilości jaka być powinna. Postaram się w najbliższym czasie sprawdzić Rugera, bo znajomy też ma tego gaziaka, więc pokombinujemy. Quote Link to post Share on other sites
rostal Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Wątpię by to była wina butli, no chyba że masz resztkę to wtenczas nie napełnia do końca. Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
Tomol Posted June 3, 2007 Author Report Share Posted June 3, 2007 Jak dziś napełniałem, to ze dwa razu zawór butli się strasznie oziębił i wylatywało dużo gazu bokami. Ilość strzałów to dalej od 10 do 20 :/ Quote Link to post Share on other sites
Odi Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Możesz nabić i włożyć rękojeść pod wodę, jeśli gaz gdzieś ucieka to zlokalizujesz to miejsce. Quote Link to post Share on other sites
helgrind Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Po co cały chwyt ? Może sam magazynek ? Quote Link to post Share on other sites
rostal Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 Słuszne spostrzeżenie. Ale wydaje mi się że te 20 strzałów to po prostu cała wydajność tego maga i ze swoich sam chyba więcej nie strzelam, z tym że co każdy mag napełniam go ponownie. Quote Link to post Share on other sites
Kapitan Majcher Posted August 10, 2007 Report Share Posted August 10, 2007 Weź człowieku bajek nie opowiadaj. Na jednym nabiciu maga mozna wystrzelić spokojnie dwa magazynki, każdy strzał na pelnej mocy. Jeśli ten problem masz tylko z rugerem w wersji sniper, to sprawdź: a. Czy mag na pewno do końca wchodzi i czy łoże nie blokuje go ciut zbyt nisko b. Czy coś nie przeszkadza w ruchu młoteczka c. Czy dłuższa lufa zawsze wraca do końca po strzale d. Nie wiem już, nabij maga gazem i sprawdź go pod wodą Wszystko zależy, w jakiej temperaturze oddawałeś strzały. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted August 11, 2007 Report Share Posted August 11, 2007 każdy strzał na pelnej mocy Dziwne, bo kiedyś jak strzelałem z Rugera przez chrono to po kilku strzałach prędkości wylotowe zaczłęy spadać :roll: Zresztą nie ma się co dziwić, za każdym strzałem ciśnienie gazu się zmniejsza, magazynek się oziębia... Quote Link to post Share on other sites
Kapitan Majcher Posted August 11, 2007 Report Share Posted August 11, 2007 (edited) Gaz się sam nie oziębia, takiego perpetuum mobile to jeszcze nie ma :P Ale faktycznie, gdy strzelasz raz za razem, wszystkie zawory sie mocno oziębiają i strzały mogą być słabsze. Jednak widać to raczej na chrono, na oko widać to po rozrzucie. Edited August 11, 2007 by Kapitan Majcher Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts