Rocket Posted May 27, 2007 Report Share Posted May 27, 2007 Cześć, chciałem zapytać co to za kamizelka na zdjęciu zamieszczonym poniżej. Wydaje mi się że obaj żołnierze mają tą samą ale pytanie kieruję o kamizelke tego z prawej strony :-P Czy to są kamizelki modułowe/modularne ? Nigdy nie wiem jakiego określenia używać :) To już teraz wiesz //sz. A tak całkiem przy okazji to jakiej jednostki to są żołnierze ? Pozdrawiam, Dawid OK, znalazłem dokładny adres tego zdjęcia. na www.militaryphotos.net w temacie NL Marines. Dokładny link tu. Fotka znajduje się pod koniec strony. Czekam na dalsze info. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Karczycho Posted May 27, 2007 Report Share Posted May 27, 2007 (edited) Jednostka to na 90% holenderscy marines. Co do kamizelki : wygląda na coś od Arktisa. edit: Rocket mnie uprzedził. Edited May 27, 2007 by Karczycho Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted May 27, 2007 Report Share Posted May 27, 2007 (edited) Ludzie, gdzie Wy tam widziecie FLC??? Okulista was przyjmie z otwartymi ramionami. wygląda na coś od Arktisa. Bo to jest Arktis. Chyba model "1601 Ops Vest" http://www.arktis.com.pl/arktis_equipment/..._army_vests.htm Edited May 27, 2007 by ORKAN_Hubert Quote Link to post Share on other sites
Rocket Posted May 27, 2007 Author Report Share Posted May 27, 2007 Dobra - temat zamknięty, szybko poszło :) Kamizelka Arktis 1601 Ops Vest. Odział NL Marines. Dzięki wszystkim za zaangażowanie. Pozdrawiam, Dawid. Quote Link to post Share on other sites
SGOD_Tiger Posted May 27, 2007 Report Share Posted May 27, 2007 Jak NL Marines to raczej 1602 Hybrid Marine Battlevest ale oczywiście mogę się mylić ;) Quote Link to post Share on other sites
Rocket Posted May 27, 2007 Author Report Share Posted May 27, 2007 Jak NL Marines to raczej 1602 Hybrid Marine Battlevest ale oczywiście mogę się mylić ;) Wiem że normalnie NL Marines używają kmizelek Arktis 1602 Hybrid Marine Battlevest ale w tym przypadku na 100% jest to kamizelka Arktis 1601 Ops Vest. Porówując do innych fotek w temacie do którego wcześniej dałem link wyraźnie widać różnice. 1602 jest wiele większa od tych co wiadać na zdjęciach - czyli wniosek jeden 1601 :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts