strzelec89 Posted May 27, 2007 Report Share Posted May 27, 2007 Witam nie nzalazłem nic na temat okularów Bolle AXIS http://www.sklep.vest.pl/product_info.php?...products_id=794 oraz Bolle SILIUM http://www.sklep.vest.pl/product_info.php?...products_id=795 Jesli wiecie coś na ich temat to proszę o informacje, czy zapewniają dobrą ochronę i czy są wystarczająco wygodne itd. Quote Link to post Share on other sites
tmxrebel Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 Posiadam model Silium, ale niestety jeszcze nie miałem okazji użyć ich w boju, dlatego nic o wytrzymałości na plastik nie mogę powiedzieć. Mogę na razie stwierdzić, że są bardzo wygodne i w ogóle nie odczuwa sie ich obecności na nosie. Doskonale sprawują się przy zwyczajnym codziennym użytkowaniu(rower, spacer) ;) Na razie tyle ode mnie :) Quote Link to post Share on other sites
zero_signal Posted April 9, 2008 Report Share Posted April 9, 2008 (edited) Skoro nie padła żadna odpowiedź do tej pory, to ja się pobawię w archeologa i odkopię wątek ;] Zakupiłem okulary Bolle SILIUM SILPSI i od razu poddałem je testowi. Zarówno szybka jak i oprawka są opatrzone stopniem wytrzymałości "F" wg przyjętych norm (6mm kulka o wadze 0.86g lecąca z prędkością 45 m/s). Strzelałem z odległości 1.5 m z repliki o mocy ~370 fps. Okulary przeszły test pomyślnie - nie pojawiły się żadne pęknięcia. Po dokładniejszych oględzinach w świetle dziennym zaobserwowałem jednak powstanie stałych śladów w miejscach uderzenia kulek. Są one bardzo niewielkie, okrągłe i nie mają wpływu na widocznośc. Jeśli chodzi o wygodę użytkowania, są naprawdę rewelacyjnie - leżą pewnie, w zasadzie nie czujemy, że mamy cokolwiek "na nosie". Dobrze przylegają, brak luk, przez które mogłaby przejsc zabłąkana kulka. Edited April 9, 2008 by zero_signal Quote Link to post Share on other sites
Hannon Posted June 23, 2008 Report Share Posted June 23, 2008 Jest szansa na jakieś zdjęcie założonych ? Podobno są jakieś spore - chciałbym mieć jakieś odniesienie a google images nie znalazło żadnych... Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 Okulatry trzeba koniecznie mierzyć. Zdjęcia nic nie dadzą. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts