Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Konwersja AK-47 od G&G na SWD.

Recommended Posts

Miałem pomysł aby kupić aK-47 od G&G i przerobić go na SWD przez dołączenie krótkiego maga, celownika PSO-1, chwytu i kolby. do tej pory myślałem, że SWD to po prostu AK z dłuższą lufą. ale jak tak sobie patrzę to zauważyłem, że odległość między osłoną spustu a zwalniaczem magazynka jest większa niż w AK. magazynki od SWD nie mieściłyby się w AK, bo potrzebują dłuższego otworu. i body SWD jest trochę inne niż AK. czy da się więc przerobić zwykłe AK na dokładną replikę Dragunova? proszę o pomoc! :-o

jeśli się da, to podaj jak, będę wdzięczny, bo body itd. od SWD nigdzie nie widziałem. no, to na taiwangunie jest paskudne, było chyba też na gunfire. łeh. właśnie jak to zobaczyłem, to się zacząłem zastanawiać, czemu to tak brzydko wygląda i zauważyłem te różnice między sWD a AK (poza lufą, chwytem i kolbą oczywiście :) ).

Marcinku... Wdepnij do mnie... Pogadamy...(Podanie z dużą okrągłą załącznikową pieczątką) Żeby nie było OT... Popatrzcie na usytuowanie przewodu skośnego i chwytu przedniego... Można to zrobić, ale trzeba się narobić... JG jest wymarzoną podstawą na Zastavę... Jak mi go ktoś kupi, przerobię... Kolbę od Dragunowa można dostać na All. Magazynek też. Magazynek trzeba oczyścić z bebechów i obudować nim ten z JG. Wymiana lufy zewnętrznej jest konieczna. Okładki made in Adam Słodowy albo znajomy stolarz. Rysunków jeszcze nie robiłem. Jak będą to na http://www.jedendojednego.fora.pl/index.php

Tam się bawimy też.

Możliwe, że za kilka miesięcy będę to robił. Dam znać...

Marcinku... Wdepnij do mnie... Pogadamy...(Podanie z dużą okrągłą załącznikową pieczątką) Żeby nie było OT... Popatrzcie na usytuowanie przewodu skośnego i chwytu przedniego... Można to zrobić, ale trzeba się narobić... JG jest wymarzoną podstawą na Zastavę... Jak mi go ktoś kupi, przerobię... Kolbę od Dragunowa można dostać na All. Magazynek też. Magazynek trzeba oczyścić z bebechów i obudować nim ten z JG. Wymiana lufy zewnętrznej jest konieczna. Okładki made in Adam Słodowy albo znajomy stolarz. Rysunków jeszcze nie robiłem. Jak będą to na http://www.jedendojednego.fora.pl/index.php

Tam się bawimy też.

Możliwe, że za kilka miesięcy będę to robił. Dam znać...

Z kolbą od ostrego SWD jest taki psikus, że kąt nachylenia chwytu pistoletowego jest w JG inny - pisał o tym JURA już wieki temu.