kret1980 Posted May 27, 2007 Report Share Posted May 27, 2007 Witam, szukalem na forum jednak nie znalazlem zadnej odpowiedzi na nurtujacy mnie problem. Kupilem uzywanego USP firmy KSC. Niestety blow back w nim jest zbyt slaby by odrzucic zamek na tyle daleko by pozostal w tyle po wystrzeleniu ostatniej kulki. Domyslam sie ze efektem tego jest syfonowanie czasem oraz zacinanie sie kulek. Co dziwne blow back dziala ok gdy pistolet jest do gory nogami tzn. gdy stopka magazynka jest u gory. Jezeli ktos mialby pomysl jak to naprawic to bylbym naprawde wdzieczny. Pozdrawiam, Kret1980 Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted May 27, 2007 Report Share Posted May 27, 2007 Hmm... Cylinder? Górny zawór? Za słabo nabiłeś magazynek? Quote Link to post Share on other sites
comando44 Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 A czy blokada zamka w tylnej pozycji działa, gdy na pustym(w sensie braku kulek) ale wsadzonym w gniazdo magazynku odciagniesz zamek ręcznie? Quote Link to post Share on other sites
upadlyaniol2 Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 Mozliwe ze sprezyna powrotna sie wyrobila i trzeba dokupic badz dorobic sprezyne. Przydaloby sie tez przesmarowanie zamka i urzadzenie wyrzucajace gaz (chodzi mi o to urzadzenie w zamku a nie w magazynku). U mnie w MK23 KSC czasami tak sie dzieje i wystarcza przesmarowanie. Quote Link to post Share on other sites
kret1980 Posted May 28, 2007 Author Report Share Posted May 28, 2007 Wiec tak: 1) Blokada dziala jak nalezy nie ma z tym najmniejszego problemu gdy recznie przeladuje zamek. Poza tym czasami moc blow back-a jest za mala zeby naciagnac mloteczek. 2) Magazynek byl nabijany wielokrotnie przeze mnie oraz znajomych wiec nie ma mozliwosci pomylki. Blow back dziala jak nalezy w momencie gdy pistolet jest do gory nogami. 3) Smarowalem naprawde duzo wiec to raczej nie jest przyczyna. Nie wiem za bardzo w jaki sposob wyrobiona sprezyna powrotna mogla by sprawic ze blow back jest za slaby?? Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 (edited) moze magazynek siedzi za nisko w gniezdzie ? dlatego jak przechylasz go do gory nogami dziala ok, sprobuj dociskac magazynek druga reka od dolu jak strzelasz. Edited May 28, 2007 by Bocian Quote Link to post Share on other sites
kret1980 Posted May 28, 2007 Author Report Share Posted May 28, 2007 Probowalem. Niestety efekt ten sam. Dodatkowa dziwna rzecza jest to ze jedno ladowanie gazu starcza na cos okolo jednego magazynka. U kumpla z DE TM jedno ladowanie starczan na 3 magi. Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 Gaz uchodzi. Mam to samo - nawet taśma teflonowa nie pomogła, trzeba będzie silikonem uszczelnić całe dno. Martwi mnie też, że gaz uchodzi przez zawór do ładowania. Quote Link to post Share on other sites
kret1980 Posted May 28, 2007 Author Report Share Posted May 28, 2007 Nie slysze zadnego syczenia w magazynku ale moze rzeczywiscie jest to problemem. Ale dlaczego blow back dzialal by gdy gun jest do gory nogami?? Quote Link to post Share on other sites
upadlyaniol2 Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 Nie slysze zadnego syczenia w magazynku ale moze rzeczywiscie jest to problemem. Ale dlaczego blow back dzialal by gdy gun jest do gory nogami?? Nie wiem dokladnie jak jest w usp ale np w socomie srobka mocujaca szczerbinke jednoczesnie trzyma i system bb i czasami jak u mnie jest nie dokrecona srubka to bb dziala jakby chcial a nie mogl. Moze wiec masz podobnie. Jesli tak to wystarczy dokrecic srobke Quote Link to post Share on other sites
Dalej Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 Ja mam ten sam problem w Glocku. Tylko że glock ma ciężki metalowy zamek. Może musi założyć zawór hi-flow? Quote Link to post Share on other sites
BUC MIKO Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 nie wiem jak w USP ale w glockach jest poprzeczny bolec przechodzący przez cylinder BB, umnie ten bolec wypadl z jednej strony i efektem byl wlasnie gówniany odrzut i syfonowanie Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 nie wiem jak w USP ale w glockach jest poprzeczny bolec przechodzący przez cylinder BB, umnie ten bolec wypadl z jednej strony i efektem byl wlasnie gówniany odrzut i syfonowanie U mnie to samo - wkleiłem go na super glue, ale nie wiem jak długo wytrzyma. Quote Link to post Share on other sites
Magg Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 Heh...trochę dłużej nie strzelałem i to samo ;/ - zamek nie zostaje w tyle po ostatniej kulce. Dociskanie magazynka raz pomaga a raz nie. Ehh....co radzicie? PS. Mam TM DE. Quote Link to post Share on other sites
Igna Posted June 7, 2007 Report Share Posted June 7, 2007 Magg - nie masz tego samego. Czytaj to zrozumiesz. Temat jest nie o tym. Kret - Ja mam KSC USP compact. Jak wyjmiesz magazynek, to w środku chwytu masz takie kółeczko z dwoma dziurkami. W pudełku jest do tego klucz, a jest to regulacja naciągnięcia kurka. Pokręć tym trochę (dużo to się nie kręci... Jakieś 45stopni). Możliwe, że kurek jest zbyt naciągnięty i blowbacz nie ma siły tego wypchnąć. Quote Link to post Share on other sites
raziel-raziel Posted June 28, 2007 Report Share Posted June 28, 2007 Mam H&K P8 do KJ works gaziaka, oczywiście miałem problem z cieknącym gazem z maga, to jakoś udało mi się rozkręcić(roz^&*#$ przy tym zaworek) dorzucić troche silikonu i niby ulatuje ale nieznacznie, natomias BB przestał prawie wogóle odrzucać, nie wiem może jest zasyfiały, wykręcałem go i niby jak puszcze ciśnienie to leci do lufy, jak zblokuje lufe to ulatuje z tyłu, ale szyny nie odciąga albo nieznacznie i zaczyna mnie to irytować. Jakieś sugestie - czy jest to wina małego ciśnienia w magu, czy też koncentrować się tylko na Blow Backu. Broń leży już 2 miesiąc i sie kurzy a ja nie wiem nawet jak sie za to zabrać.. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts