masiu9 Posted May 30, 2007 Report Share Posted May 30, 2007 Witam! Czy ktoś z Was próbował w jakiś sposób tuningować tą replikę? Wiem że to jeszcze nowość, ale interesuje mnie wytrzymałość GB, oraz wiem że pierwszym co powinienem zrobić, to wymiana komory HU i lufy na precyzyjną. Z góry dzięki za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
wysokist Posted August 9, 2007 Report Share Posted August 9, 2007 wymieniałem tylko lufę i komore z gumką - byłem zadowolony, a końcu to krótka lufa i snajperką nie będzie - mam tą lufę z komorą bo amerykanin z mp40 to jakoś nie tak - mam teraz m1a1 - a lufa została .... Quote Link to post Share on other sites
Tony Halik Posted February 14, 2008 Report Share Posted February 14, 2008 No właśnie. Jak to w końcu jest z tuningiem tej repliki? Bo zamierzam zamontować sobie do tego preclufę i gumkę silikonową. (wszystko z Systemy) Po lekturze opisu repliki w odpowiednim dziale na forum stwierdziłem, że konieczna będzie wymiana komory hop-up. Jednak trafił się też ktoś twierdzący, że wymiana komory nie jest niezbędna, a jest to wręcz nieporozumienie biorąc pod uwagę jakość wykonania stockowej komory. (rzekomo dobra, w każdym razie lepsza od tej z AK) Więc zatem jak to jest w praktyce? Jeśli konieczna jest wymiana komory, to jaką do tej operacji polecacie? (to, że najlepiej nada się ta od AK to wiem, ale której firmy będzie najlepsza? - prosiłbym o jakieś linki odnośnie tematu) I czy polecacie jakiś inny rodzaj tuningu tej repliki, bez ingerencji w gearbox'a? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
masiu9 Posted February 14, 2008 Author Report Share Posted February 14, 2008 Wydaje mi się że zmiana lufy, gumki, i komory to jest jedyne wyjście. W mojej replice zmieniłem okablowanie, co zwiększyło trochę szybkostrzelność, ale teraz mam już inną i MP40 chcę sprzedać :P Wracając do komory to kiedyś się zastanawiałem nad tą: http://www.asg.com.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1096 lub nad tą: http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=248 Ale w końcu żadnej nie kupiłem, bo skupienie nie było aż takie złe, i doszedł brak kasy na części. Quote Link to post Share on other sites
Tony Halik Posted June 17, 2008 Report Share Posted June 17, 2008 Jako, że dzisiaj właśnie udało mi się złożyć cały sprzęt "do kupy" (nie no, nie chodzi o jakość sprzętu), pragnę poinformować, że założenie preclufy i gumki hop-up JEST MOŻLIWE NA STOCKOWEJ KOMORZE! Na forum było jak dotąd w tym temacie mało informacji, zwykle same przypuszczenia. Oczywiście, nie jest to tak proste jak w wypadku replik przygotowanych seryjnie do takiej wymiany, ale jest możliwe, w dodatku nie trzeba jakoś specjalnie się na tym cokolwiek znać, aby całość złożyć. (mnie się udało, mimo iż pierwszy raz w życiu rozkładałem replikę) Jedyne co może być potrzebne, to papier ścierny (ewentualnie wąski i najlepiej (pół)okrągły pilnik) i ostry nóż. Maksymalną długość lufy, jaka wejdzie do repliki i nie będzie wystawać to coś w granicach 275mm. (ja zamontowałem 285 i wystaje jakieś 6-8 mm) Przy okazji pragnę podziękować pewnej osobie, która jako pierwsza poinformowała, że taka operacja jest możliwa i później wyjaśniła parę rzeczy. Jak ktoś będzie miał wątpliwości, niech da znać, wtedy być może będę mógł przybliżyć szczegóły wspomnianej wymiany lufy i gumki h-u. Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted June 20, 2008 Report Share Posted June 20, 2008 Ale my to już wiemy... ;) Quote Link to post Share on other sites
Tony Halik Posted June 26, 2008 Report Share Posted June 26, 2008 Ale my to już wiemy... ;) Me serce przepełnia z tego powodu radość, towarzysze, widać Duch Święty spłynął na wasze oblicza... ;-) A tak na serio, to z uporem maniaka posiadacze MP 40 twierdzą, że komory nie da się rozebrać, montaż preclufy jest niemożliwy... A przecież łeż to i bzdura wierutna. Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted April 28, 2012 Report Share Posted April 28, 2012 Pozwolę sobie na odkopanie tego leciwego tematu;) Czy zestaw precka+gumka od aega+komora AK można włożyć bez żadnych dodatkowych przeróbek? Quote Link to post Share on other sites
SturmFJ Posted May 2, 2012 Report Share Posted May 2, 2012 Pozwolę sobie na odkopanie tego leciwego tematu;) Czy zestaw precka+gumka od aega+komora AK można włożyć bez żadnych dodatkowych przeróbek? Komorę od AK trzeba przerobić: http://www.ww2airsoft.org.uk/php/phpBB2/viewtopic.php?f=13&t=13183&hilit=mp40 Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted May 2, 2012 Report Share Posted May 2, 2012 Danke schon :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts