Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam!

Czy ktoś z Was próbował w jakiś sposób tuningować tą replikę? Wiem że to jeszcze nowość, ale interesuje mnie wytrzymałość GB, oraz wiem że pierwszym co powinienem zrobić, to wymiana komory HU i lufy na precyzyjną.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

• 2 months later...
  • 6 months later...

No właśnie. Jak to w końcu jest z tuningiem tej repliki? Bo zamierzam zamontować sobie do tego preclufę i gumkę silikonową. (wszystko z Systemy) Po lekturze opisu repliki w odpowiednim dziale na forum stwierdziłem, że konieczna będzie wymiana komory hop-up. Jednak trafił się też ktoś twierdzący, że wymiana komory nie jest niezbędna, a jest to wręcz nieporozumienie biorąc pod uwagę jakość wykonania stockowej komory. (rzekomo dobra, w każdym razie lepsza od tej z AK) Więc zatem jak to jest w praktyce? Jeśli konieczna jest wymiana komory, to jaką do tej operacji polecacie? (to, że najlepiej nada się ta od AK to wiem, ale której firmy będzie najlepsza? - prosiłbym o jakieś linki odnośnie tematu)

I czy polecacie jakiś inny rodzaj tuningu tej repliki, bez ingerencji w gearbox'a?

Pozdrawiam

Wydaje mi się że zmiana lufy, gumki, i komory to jest jedyne wyjście. W mojej replice zmieniłem okablowanie, co zwiększyło trochę szybkostrzelność, ale teraz mam już inną i MP40 chcę sprzedać :P Wracając do komory to kiedyś się zastanawiałem nad tą: http://www.asg.com.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1096

lub nad tą: http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=248

Ale w końcu żadnej nie kupiłem, bo skupienie nie było aż takie złe, i doszedł brak kasy na części.

• 4 months later...

Jako, że dzisiaj właśnie udało mi się złożyć cały sprzęt "do kupy" (nie no, nie chodzi o jakość sprzętu), pragnę poinformować, że założenie preclufy i gumki hop-up JEST MOŻLIWE NA STOCKOWEJ KOMORZE! Na forum było jak dotąd w tym temacie mało informacji, zwykle same przypuszczenia. Oczywiście, nie jest to tak proste jak w wypadku replik przygotowanych seryjnie do takiej wymiany, ale jest możliwe, w dodatku nie trzeba jakoś specjalnie się na tym cokolwiek znać, aby całość złożyć. (mnie się udało, mimo iż pierwszy raz w życiu rozkładałem replikę) Jedyne co może być potrzebne, to papier ścierny (ewentualnie wąski i najlepiej (pół)okrągły pilnik) i ostry nóż. Maksymalną długość lufy, jaka wejdzie do repliki i nie będzie wystawać to coś w granicach 275mm. (ja zamontowałem 285 i wystaje jakieś 6-8 mm)

Przy okazji pragnę podziękować pewnej osobie, która jako pierwsza poinformowała, że taka operacja jest możliwa i później wyjaśniła parę rzeczy.

Jak ktoś będzie miał wątpliwości, niech da znać, wtedy być może będę mógł przybliżyć szczegóły wspomnianej wymiany lufy i gumki h-u.

Ale my to już wiemy... ;)

Me serce przepełnia z tego powodu radość, towarzysze, widać Duch Święty spłynął na wasze oblicza... ;-)

A tak na serio, to z uporem maniaka posiadacze MP 40 twierdzą, że komory nie da się rozebrać, montaż preclufy jest niemożliwy... A przecież łeż to i bzdura wierutna.

• 3 years later...