szalony jack pirat Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 Tak. Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 Chwilowo wstawilem za krotka lufe (Prometheus 36 zamiast 47). Teraz widze ze bedzie jak Tyranozaur. Brzydal nie ma naturalnych wrogow. Quote Link to post Share on other sites
RONIN_FST Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 Jeśli nie maił wrogów naturalnych to dla czego wymarł...? ... rozumiem Palladyn siekacz, kompania Czesia i ognista kula z nieba ... kometa czy cuś... :) Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 Hej Na filmiku na youtube gościu coś wspominał że szyna jest cieńsza nić standard i może powodować problemy z montażem optyki BTW Używacie optyki czy raczej mech przyrządów ??? Udało sie się wam może zabudować jakąś optykę na wzór wojskowej wersji ? Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 1) Moja szyna jest w porządku, koli G&P na L-montażu spoko pasuje, nic się nie chybota. 2) Używanie mechanicznych to jakaś pomyłka. W żadnych goglach sie do nich nie złożysz, poza tym są ohydne. 3) Nie i nie mam zamiaru, bo mi się nie podoba, poza tym to byłaby bardzo trudna operacja. Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 Szyna jest O.K. Od razu przymocowalem kolimator (razem z preclufa sa pierwszymi rzeczami, ktore trzeba zmienic w tej zabawce). Zmiescilem lufe 469mm. Zostalo jeszcze 1.5cm wolnego miejsca w tlumiku ognia. Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 (edited) A możecie jakieś fotki wrzucić ? PLEASEEE Edited August 21, 2007 by ratman1809 Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 Do końca tygodnia będą! Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted August 22, 2007 Report Share Posted August 22, 2007 Pierwsze zdjęcie na dobry początek. Silnik jest zajebiście cichy, ale tłok hałasuje, nie wiem, czy nie założyć cichych głowic do F'ki zamiast do MP5. "Deska klozetowa" (klapka osłaniająca hop-up) chodzi trochę luźno, ale dobrze się zatrzaskuje. Tłumika płomieni ni cholery nie mogę zdjąć z lufy zewnętrznej. Suwadło trochę lata. Lufa wewnętrzna radośnie wyjeżdża z upper receivera przy wyjmowaniu - tymczasowo zamotałem na niej recepturkę i przestała. Szczerbinka niefunkcjonalna kompletnie - celować bez przeziernika się nie da. Magazynek na jednym dość długim, ale nie do oporu nakręcie podał dobre czterdzieści kulek. Bezpiecznik ewidentnie do przeróbki na stricte elektryczny. Stopka kolby nie ma luzów. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted August 24, 2007 Report Share Posted August 24, 2007 Rozebrać to cholerstwo trudno, a złożyć jeszcze trudniej. W dodatku odkryłem, że jeden z kabelków jest przetarty, przez co najwyraźniej replika przestaje reagować niekiedy na na naciśnięcie spustu. Dwustopniowy spust jest niewykonalny - działa tylko po wciśnięciu do końca. odczepienie drutu od dźwigni spustu też do najłatwiejszych nie należy. Grzybek utrzymujący selektor w jednej z dwóch pozycji prawdopodobnie wyleci, jak tylko znajdę trójpozycyjny przełącznik na tyle mały, żeby zmieścić go pod spustem. Próba wywiercenia środkowej pozycji okazała się sukcesem zaledwie połowicznym. Za to MOSFET obsługujący tryb auto wydaje mi się jeszcze lepszym pomysłem niż dotychczas. Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted August 25, 2007 Report Share Posted August 25, 2007 Odczepienie drutu nie jest trudne, tzn. chodzi Ci o to, że trza kilka śrubek odkręcić? U mnie silnik jest do wymiany. Iskrzy, śmierdzi spaloną kolejką elektryczną itp. Body rozbiera się łatwo i nawet szybko, już mam wprawę, fajnie, że gwinty są solidne (prawdę powiedziawszy akurat to jest jak w czołgu :) ). Także rozumiem, że u Ciebie tak jak u mnie można sobie żyły otworzyć przy próbie złożenia GB. Selektora nie rozbierałem, nie mam zamiaru tego zmieniać, choć mosfet pewnie zamontuję, ale żeby poprawić opory. Czy wg Ciebie da radę jakoś poprawić selektor, żeby lepiej klikał i ciężej chodził? Tak jak w P90? Bo akurat tego nie rozbierałem. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted August 25, 2007 Report Share Posted August 25, 2007 G-boxa nie otwierałem. Tu: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=39231 http://blog.myspace.com/mike_west_007 masz rozrysowane schematy okablowania. Selektor z burty jest do skasowania, bezpiecznik przerobię na elektromechaniczny selektor z podwójnym układem spustowym :P. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted August 26, 2007 Report Share Posted August 26, 2007 Na Arnie's jeden koleś zamontował sobie w f'ce microswitcha, dzięki czemu mogę sobie parę patentów do swojego rozwiązania zerżnąć :D Poza tym, w zestawie dostałem kapitalną ładowarkę - 650 mA na wyjściu, co oznacza baterię gotową do działania w 2 godziny (i 20 minut). Koniec z pięciogodzinnym czekaniem, jak w przypadku Cymy... Quote Link to post Share on other sites
Mikolajno Posted August 27, 2007 Report Share Posted August 27, 2007 Prosze o odpowiedź jak z zasięgiem i celnością bo chciałbym coś porównywalnego z ak 47cymy jeśli chodzi o zasięg i rozrzut jak jest w przypadku tego guna?? Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted August 28, 2007 Report Share Posted August 28, 2007 Hop-up w F'ce prawie nie istnieje, przydałoby się go wymienić. Co do celności, kulki lecą zasadniczo wszystkie w tę samą stronę, nawet na dystansie maksymalnym (w niedzielę próbowałem wywabić kolegę zza sterty skrzynek dobre 30 metrów ode mnie, co dla tego badziewnego HU jest wartością maksymalną, i kulki miały rozrzut poniżej pół metra). Quote Link to post Share on other sites
Mikolajno Posted August 28, 2007 Report Share Posted August 28, 2007 Czyli rozumiem że skuteczny zasięg to 30 metrów?? aż sie wierzyć nie chce bo kałach ma 45 Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted August 28, 2007 Report Share Posted August 28, 2007 Skuteczny to ma 25m może, bo na 30m to jak cel ma normalną replikę to Cię zerżnie zanim kulki dolecą. Bo wymianie HU i lufy moje F ma zasięg mniej więcej taki jak moje P90. Jest mniej celne, bo nierówno spręża niestety (ale na boki daje ładnie, jak to Systema). Ale ja i tak zmieniam GB. I tam jest M120. Boshe. Tak na boku - rozrzut pół metra to śmiech na sali - w walce strzela się do wystającyh butów, łokci i czubków głowy. Z przyzwoitej repliki można trafić w taki cel z 30m dwoma-trzema kulkami max. EDIT: Hmm, postrzelałem trochę z balkonu i celnośc się poprawiła. Zmierzyłem i mam 305fps z odchyleniem 1,5fps na 0.2. Czyli równo, ale mało. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted August 28, 2007 Report Share Posted August 28, 2007 Napisałem "poniżej" - lekki rozrzut był, ale to dlatego, że a) kulki na tych 30 metrach już spadały, b) ja stałem na wysokości drugiego piętra, c) wiało. mam 305fpsLiterówka czy ciulowa sprężyna? Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted August 28, 2007 Report Share Posted August 28, 2007 Raczej badziewny GB. Ta sprężyna była jest twardsza od SP110, w miarę tak ajak G&G M120 - z takimi porównywałem. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted August 28, 2007 Report Share Posted August 28, 2007 A jak chcesz g-boxa wymieniać? Przecież ten szkielet to totalny kosmos... Chyba, że sam tłok i cylinder... Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted August 29, 2007 Report Share Posted August 29, 2007 (edited) Chce wymienic komore hop-up. Ktora komora jest najlepsza (jak sie da, to prosze o link do sklepu)? Edited August 29, 2007 by pablo79 Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted August 29, 2007 Report Share Posted August 29, 2007 Ja mam CA, ale są też G&P, Systemy i ostatnio KA (z uszczelkami). Trudno powiedzieć, która jest najlepsza. @Westie. Mam już koncepcję, rysunki i porboiłem odpowiednie eksperymenty ;) Mówiąc krótko - wstawię zwykły v2. Jak juz pisałem - jedynym poważnym ograniczeniem tej repliki jest durny GB. Po usunięciu - hulaj dusza piekła nie ma. Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted August 29, 2007 Report Share Posted August 29, 2007 HE HE Mój paskud właśnie do mnie dotarł. :-P Mam takie pytanko - dla tych co brali go od Krakmana baterię mieliście naładowaną ?? Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted August 29, 2007 Report Share Posted August 29, 2007 Nie. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted August 29, 2007 Report Share Posted August 29, 2007 Ja miałem. Przeżyła nawet 3/4 strzelanki zanim padła. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts