skuziak Posted March 16, 2008 Report Share Posted March 16, 2008 A jak już jesteśmy przy teflonie, to polecam sobie wykonać teflon fixa, u mnie to dało niesamowite efekty. Quote Link to post Share on other sites
wu[MGE] Posted March 17, 2008 Report Share Posted March 17, 2008 (edited) Skuziak, ja jestem troche zielony. Napisałbyś o co chodzi z tym teflon fixem :). Co tam sie dokładnie owija? edit: Chyba znalazłem. Owija się dyszę? :roll: Edited March 17, 2008 by wu[MGE] Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted March 17, 2008 Report Share Posted March 17, 2008 Dyszy się nie owija. Owija się głowicę cylindra, lufę, gumke hu na lufie i w zasadzie tyle. Quote Link to post Share on other sites
skuziak Posted March 17, 2008 Report Share Posted March 17, 2008 Ja nawinąłem tylko ile wlazło pod gumkę hopupa. Jak już pisałem efekty niesamowite. Quote Link to post Share on other sites
beniup Posted May 19, 2008 Report Share Posted May 19, 2008 witam, mam pytanko w sprawie hu. kupiłem sobie do tej emki metal body i podobno nie da się go założyć ze standardową komorą hop-up i tu moje pytanie czy standardowa komora jest dwu czy jednoczęściowa ? da się go jakość założyć czy trzeba kupić metalową jednoczęściową komore hop-up ? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 19, 2008 Report Share Posted May 19, 2008 Z tego co wiem dolny element komory jest zintegrowany z body w tych replikach, więc musisz zanabyć jakąś normalną komorę. Metalową bądź nie, ale jednoczęściową. Quote Link to post Share on other sites
beniup Posted May 19, 2008 Report Share Posted May 19, 2008 a możesz dać jakies linki do jednoczęściowych HU do tej emki ? Quote Link to post Share on other sites
aftershock Posted May 19, 2008 Report Share Posted May 19, 2008 http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=2081 np taka. Quote Link to post Share on other sites
beniup Posted May 19, 2008 Report Share Posted May 19, 2008 ok, a coś z tych tańszych komór ? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 19, 2008 Report Share Posted May 19, 2008 Boyi jest całkiem przyzwoita, alternatywnie src (ale mi np. średnio współpracuje w body boyi). Może być też elementa, ale nie wiem nic na jej temat. Jakakolwiek do emki pasuje. Ale king arms jest najlepsza. Quote Link to post Share on other sites
beniup Posted May 23, 2008 Report Share Posted May 23, 2008 (edited) kolejne pytanko: tylny przyrząd celowniczy (ten podwójny - dwie wielkości oczka) jest bardzo luźny (na ogół to biegu albo potrząśnięciu jest przewrócony pomiędzy większym a mniejszym oczkiem) da się to jakoś dokręcić (śruba na której to jest przesuwa to tylko w prawo i lewo) albo ustabilizować ? Sorry za brak "fachowej" terminologi ale jestem nieoczytany :P //edit Chodziło mi o przeziernik Edited May 23, 2008 by beniup Quote Link to post Share on other sites
beniup Posted June 3, 2008 Report Share Posted June 3, 2008 co powiecie o tej komorze i o tej gumce: http://gunfire.pl/product-yid-1152190055-Wzmocniona-komora-HopUp-do-M16M4.html http://gunfire.pl/product-yid-1152189559-Gumka-HopUp-Guarder.html Ps. Nie edytuje bo nikt tego by nie przeczytał :) Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted June 11, 2008 Report Share Posted June 11, 2008 Witam Planuje zakup M13A3 JG z III gen i chciałbym przerobić ja na para snajperke Na początek planuje wymienić gumkę na silikon guardera i to jest pierwsze pytanie bo w przyszłości chciałbym kopić sobie metal body z metalową komorą HU i czy jest sens teraz wymieniać gumkę? Po drugie chciałbym kupic lufę precyzyjną systema która weszła by w tłumik jako przedłużenie. Jakiej długości ma byś ta lufa,jaki tłumik do tego,może ma ktoś coś podobnego? zastanawia mnie po prostu to czy da się do tłumika wepchać lufę... Nigdy nie miałem z tym do czynienia więc wole się zapytać.Fajnie by było jak by ktoś podał linki ze sklepów. A bebechy w GB będę wymieniał dopiero jak mi stockowe padną. Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 11, 2008 Report Share Posted June 11, 2008 Gumkę kupować warto. Lufę włożysz do tłumika bez wpychania. W samym m16a3 bez tłumika mieści się lufa 510 mm, możesz tam włożyć max. 590 mm z tłumikiem ale nie wiem czy to ma sens. Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted June 11, 2008 Report Share Posted June 11, 2008 (edited) Dlaczego to nie ma sensu? PS. Kiedyś widziałem rozmowę na ten temat ale nie mogę sie teraz do tego dokopać... Otóż lepsze są komory CA czy systemy?? Edited June 11, 2008 by szymon91 Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted June 13, 2008 Report Share Posted June 13, 2008 (Nie mogę już edytować) Czy w III gen JG łożyska są metalowe?? I jakimi kulkami z nich strzelacie? 0,25g?? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 14, 2008 Report Share Posted June 14, 2008 Moim zdaniem wkładanie lufy dłuższej o te 8 cm nie zwiększy znacznie jakości toru lotu kulki. Oczywiście, jeżeli porównasz lufę precyzyjną 590 mm z lufą stokową to różnicą będzie... Jednak ja osobiście wolałbym włożyć tam preckę 510 mm - rzecz się rozchodzi o długość repliki. Żeby włożyć 590 mm będziesz potrzebował tłumika, żeby nie wyglądał śmiesznie założysz 200 mm i już z całkiem zgrabnego m16 robi się kij od miotły. Jeżeli chcesz tego używać do zielonej, do lasu, to weź pod uwagę, że często trzeba będzie się przeciskać między krzakami, drzewami itp. Z kolei jeżeli lufa będzie w tłumiku, nie będzie on tłumił... Lepsze są komory King Armsa. Jeżeli już chcesz ok. 100 zł wydawać, to spróbuj KA. Z tego co pamiętam, w JG III gen. są plastikowe łożyska. Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted June 14, 2008 Report Share Posted June 14, 2008 Dzieki Ale ja bym to kupywał w Zbrojowni a tam ich nie ma... a wątpiue zebym sam to poskładał. Apropos w zbrojowni że tak powiem dobrze wszystko poskładają? Bo chcilem tam kupić lufę,metal body,komorę i gumkę hop up'a no i te łożyska na metalowe wymienić ( mają być ślizgowe czy kulkowe?) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 14, 2008 Report Share Posted June 14, 2008 Jak już musisz wybierać między CA a Systemą, to weź systemę, kosztuje chyba podobnie a marka ma lepsza renomę, było nie było. Do sprężyny m130 weź raczej łożyska ślizgowe. Są bardziej wytrzymałe. I lufę Systemy, broń Boże CA. W zbrojowni dobrze poskładają. Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted June 14, 2008 Report Share Posted June 14, 2008 Dzięki A czy po wymianie body na metalowe nie będzie już problemu z ogniem pojedynczym? Aha i czy zrobili by mi tam teflonfix'a żebym nie musiał sie z tym w domu grzebać...? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 14, 2008 Report Share Posted June 14, 2008 Teflon Ci na pewno zrobią, kwestia dogadania się. Pewnie nawet gratis. Co do ognia pojedynczego to musisz już popytać ludzi, którzy taką wymianę robili. Z chińskimi produktami wszystko jest możliwe... Quote Link to post Share on other sites
beniup Posted June 16, 2008 Report Share Posted June 16, 2008 wymieniłem komore na KA, gumke na guardera i body na metalowe. Nie ma problemu z ogniem pojedynczym (raz mi się zaciął przełącznik ale to chyba przypadek bo ponownie mi się to już nie zdażyło). Narazie jestem kilka dni po wymianie i od tego czasu wystrzeliłem może jeden magazynek. Wszelkie pytania na gg - 2395066 Quote Link to post Share on other sites
beniup Posted August 8, 2008 Report Share Posted August 8, 2008 pojawiły się ostatnio problemy z selektorem ognia (na SEMI strzela jak na AUTO). Zobacze co może być tego przyczyną jak znajde chwilke i napisze tu na forum. Quote Link to post Share on other sites
beniup Posted August 14, 2008 Report Share Posted August 14, 2008 nie wie ktoś przypadkiem jaką sprężyne uciągnie stockowy silnik i wytrzyma gearbox (wszystko stockowe w GB) ? Quote Link to post Share on other sites
aftershock Posted August 15, 2008 Report Share Posted August 15, 2008 stockowy GB wytrzymał mi okolo 12 tys kulek ze sprężyną 120. silnik bez problemu naciąga na bat 9.6 V Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts