Sgt. Paul Jackson Posted March 6, 2008 Report Share Posted March 6, 2008 Ja bym radził kupić replike Boyi/P&J i do tego precke systemy, gumke hopup jakąś dobrą (najlepiej moim zdaniem też systemy) i do środka zestaw Bore Up no i oczywiście batke lepszą najlepiej 9,6V. Quote Link to post Share on other sites
Bosiu_ck Posted March 6, 2008 Report Share Posted March 6, 2008 (edited) Panowie mam zgrzyt...... (nie nie w gearboxie) Posłuchajcie czy ta: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1289 batka będzie pasować do przedniego chwytu w tej Emce ? Bosiu EDIT : " k*&(*& ja chyba już ślepnę :) - w opisie pisze że pasuje :F , więc sprawa zamknięta :) " Edited March 6, 2008 by Bosiu_ck Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted March 9, 2008 Report Share Posted March 9, 2008 http://customs.pl/produkty.php?product=12&cat_link=3 http://91.196.212.34/index.php?str=product&prId=1082 Proste pytanie która lepsza i DLACZEGO? :D :P Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted March 9, 2008 Report Share Posted March 9, 2008 Nie mam, nie widziałem oceniam po komentach na forum i ogólnym poważaniu firm. Lepsza od Customs - więcej części wymieniają (na pożądne części), nie dodają ich na stronkę ponieważ jak tylko dochodzi dostawa to robią z nimi i idą w świat, ludzie sobie chwalą i ot jeszcze sprężyne dają słabszą, a w tym modelu to wg. mnie zaleta. Jeśli się myle zbesztajcie mnie. Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted March 9, 2008 Report Share Posted March 9, 2008 (edited) Bardzo mi się podoba motyw z sprężyną i częściami. :) Nie jestem maniakiem FPS wole żeby coś chodziło długo a słabiej niż mocno 4 miesiące. :D Od początku skłaniałem się ku custom i utwierdziłeś mnie w przekonaniu. ;) Thx. Edited March 9, 2008 by Kalashnikov Quote Link to post Share on other sites
tasior102 Posted March 17, 2008 Report Share Posted March 17, 2008 siema. jak myslicie czy tłumik dzwieku zda egzamin w tej giwerze? a moze macie jakas alternatywe do tej broni hm?;> jesli nic innego do wwakacji nie znajde to kupuje ta giwere... tłumik i moze jakis kolimator;p i moze prosba do uzytkownikow o jakas recke lepsza ze zdjeciami dokladnymi i jesli kots moze zdjecia bebechow rowniez;) pzdro;) Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted March 17, 2008 Report Share Posted March 17, 2008 Zawsze można kupić ICS'a :P lecz myślę, że z tej repliki można zrobić coś pożądnego ponieważ części, które dają Krakmani to nie P&J tylko części z prawdziwego zdarzenia i wtedy nie trzeba robić czystki w środku tylko powymieniać niektóre części. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted March 17, 2008 Report Share Posted March 17, 2008 Co masz na myśli pisząc "części z prawdziwego zdarzenia"? Prometheus? :lol: Jakieś konkrety? Quote Link to post Share on other sites
Sgt. Paul Jackson Posted March 17, 2008 Report Share Posted March 17, 2008 No co do części to trzeba przyznać że są dobre ;] wywaliłem narazie z emki około 11k kulek i karabin strzela :D więc to chyba dobrze :) miałem wcześniej zwykłego Boyi i padł po nie całym 1k kulek ;/ a ten P&J/Boyi trzyma się dobrze mimo że ma mocnejszą sprężyne niż Boyi :) A części to pewnie Apple lub Element lub coś innego z tej samej półki. Quote Link to post Share on other sites
tasior102 Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 hmm a czy jest sens wmontowac tam zestaw FTK z wgc shopu ten za 108$ ? LINK bo skoro krakmani lub custom daje czesci juz wzmocnione, wiec warto sie zastanowic czy to cos da? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 Są części i części ;) Ten FTK guardera powinien być o wiele szczelniejszy i wytrzymalszy niż części, które są wkładane przez Krakmanów. Znaczy to, że będzie tam można włożyć mocniejszą sprężynę i będzie mniejsze ryzyko awarii :) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 Oczywiście, że da... Części Guarder'a są naprawdę dobre z pewnością lepsze niż wymieniane przez krakmana lub customa... Quote Link to post Share on other sites
Fall0ut Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 (edited) a wracając do tematu: zamierzam zamówić http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=1082 bo w sumie zmieniają te same części co w customs a za niższą cenę (to jest dobre bo wole od razu na tuning coś wydać więcej) .. moje pytanie jest takie: czy to dobry zakup ? proszę o konkretne odpowiedzi i w miarę możliwości podzielić się doświadczeniami z tą repliką . z góry dzięki i pozdrawiam Edited March 25, 2008 by Fall0ut Quote Link to post Share on other sites
Sgt. Paul Jackson Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 Moim zdaniem to będzie dobry zakup :) przynajmniej ja jestem zadowolony :) mam eMke 3 tygodnie, zaliczyła 7 strzelanek, wywaliła 20k kulek i dalej działa. Ogólnie polecam tą replikę :) Jeśli chcesz coś pozmieniać w środku to zmien zestaw cylindra na bore Up i kup precke i w tym momencie masz juz dobrą eMke, nie tak dobrą jak repliki markowe ale dobrą . Tyle odemnie ;) Quote Link to post Share on other sites
qba07 Posted March 28, 2008 Report Share Posted March 28, 2008 Może ktoś potwierdzić pełną kompatybilność z midami CA bądz king arms? nic sie nie telepie? dobrze podaje? które z podanych magów lepsze? Quote Link to post Share on other sites
Sgt. Paul Jackson Posted March 29, 2008 Report Share Posted March 29, 2008 Lowcapy i realcapy CA pasują i działają więc midy też powinny pasować. Magi CA w tej emce się nie telepią i siedzą dobrze. A co do wyboru się nie wypowiadam. Quote Link to post Share on other sites
tasior102 Posted March 30, 2008 Report Share Posted March 30, 2008 a zastanawia mnie czy do tego guna dało by rade wmontowac TA kolbe i TE frontgripy? bawił sie juz tym ktos? czesciami ptw? ma ktos recenzje tego guna juz? i doladnie zdjeica GB ii ogolnie...? Quote Link to post Share on other sites
Matzel Posted April 1, 2008 Report Share Posted April 1, 2008 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=528 co w tym gunie odrazu wymienic oprocz precki i gumki hop up'a? Stawiam na zywotnosc, moc mi nie potrzebna za bardzo poniewaz preferuje zamkniete tereny :P Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted April 1, 2008 Report Share Posted April 1, 2008 Tutaj są plastikowe łożyska, dziadowski tłok i prowadnica - one są najbardziej podatne na zniszczenie. Zamiast tej sprężyny, która jest w stocku można włożyć normalną m110 o niejednakowym skoku, to zmniejszy naprężenia w gb. Moc powinna zostać podobna. Quote Link to post Share on other sites
Fall0ut Posted April 1, 2008 Report Share Posted April 1, 2008 (edited) no dobrze. A co powiecie w tym przypadku ? : http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=1082 tutaj sprzedawca zapewnia ze została podniesiona wytrzymałość mechanizmu przez zastosowanie właśnie wzmocnionych elementów ... Cena taka sama a wydaje się ze to ciekawsza propozycja... Myślę że jak się nie ma za dużo kasy (jak to jest np. w moim przypadku :) ) to ta replika jest, jak na początek, wystarczająca ... Edited April 1, 2008 by Fall0ut Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted April 1, 2008 Report Share Posted April 1, 2008 Jest bardzo fajna, było już o tym tunningu co nieco. Alternatywnie - na customs.pl prawdopodobnie trochę lepszej jakości części i na body nie ma żadnych oznaczeń - poza tym jest to to samo... Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted April 2, 2008 Report Share Posted April 2, 2008 Choć moja wiadomość jest już grubo po czasie to w moim poprzednim poście walnąłem gafę i pomyliłem sklepy. Oczywiście chodziło mi o to iż bardziej polecałbym customs.pl bo części mają wg. mnie lepszej jakości i wymieniają więcej. U nich sprężyna nie jest taka mocna i przez to replika będzie wytrzymalsza. W zbrojowni się nie orientuję. Mimo dłuższego okresu oczekiwania wybrałbym customs. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted April 2, 2008 Report Share Posted April 2, 2008 Sądząc po opisie, zbrojownia daje stock. Quote Link to post Share on other sites
Matzel Posted April 3, 2008 Report Share Posted April 3, 2008 jakies nie wielkie przerobki... rozumiem ze jak zaczne grzebac w gb to strace gwarancje, wiec gumke hop-up i prec lufe moge spokojnie wmontowac ;)? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted April 4, 2008 Report Share Posted April 4, 2008 Możesz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts