sylwester77 Posted June 15, 2007 Report Share Posted June 15, 2007 Cześć jestem jak narazie szczęśliwym posiadaczem MP5 A3 elektrycznego firmy Cyma dokładnie CM.23. Wpadłem na pomysł że zakupię kompletny Gearbox V.2 firmy Tokyo Marui i sprubuję go jakoś "zmieścić" w body mojego cacka. Właśnie nadażyła mi się okazja zakupu takiego urządzenia (trochę zmęczonego życiem) za naprawdę niewielkie pieniądze ( 60 zł) Dostrzegam jednak dość poważne różnice konstrukcyjne pomiedzy wspomnianym Gearboxem a tym plasykowym czymś co znajduje się w CM.23. Jednak oba mechanizmy odnoszą się do modelu MP5, więc jaka jest szansa na sukces takiej modernizacji ?? Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted June 15, 2007 Report Share Posted June 15, 2007 Jezuuu, następny :wink::sciana::wink: Wałkowane z tysiąc razy na forum, da się ale nie warto. Do zamknięcia, no chyba że ktokolwiek ma jeszcze cierpliwość żeby pisać po raz xxx-ęty to samo. Quote Link to post Share on other sites
MaxXxi47 Posted June 15, 2007 Report Share Posted June 15, 2007 (edited) Cierpliwości nigdy za wiele a widać ze komuś tu puszczają nerwy. Sylwestrze77 - Mówię ci ze swojego doświadczenia. Sam miałem (nawet jeszcze gdzieś mam) CM.023. Kupiłem je w jeszcze większej "Promocji" niż ty (25zł). I muszę przyznać że nie żałuję zakupu ... ale tylko z tego względu że się wkur****m na tanie elektryki i już nigdy nawet o takim gównie nie pomyślę. Co do wkładania w "TO" GB V2.0 to mówię ci że się ni cholery nie opłaca ... why ? Bo kupienie kompletnego GB V2.0 wyniesie cię jakieś 250 - 300zł z choćby stokową lufką i używaną komorą HU. NIE OPŁACA SIĘ !! bo za 345zł masz najtańszą MP5 CM.027 która jest O NIEBO lepsza z wyglądu niż dziurawe z jednej strony CM.023. Tyle ode mnie. Pozdrawiam MaxXxi47 / A.D.I.D.A.S Edited June 15, 2007 by MaxXxi47 Quote Link to post Share on other sites
dark_griph Posted June 15, 2007 Report Share Posted June 15, 2007 (edited) (...) Bo kupienie kompletnego GB V2.0 wyniesie cię jakieś 250 - 300zł z choćby stokową lufką i używaną komorą HU. (...) Kolega wspomniał, że ma okazję kupić używany GB TM za 60 pln... Z dużym marginesem, za 100 pln to się kupi i stockową lufę, i HU. Dolicz akumulatorek, coby ROF był normalny, to wyjdzie koło 100 pln. Razem koło 250 spokojnie się zmieścisz. Zrobić, to to się zrobic da, ale body cm.023 jest z kiepskiego tworzywa, klejone z dwóch połowek - słowem: nędza. Ja powiem Ci tak: jak jesteś modelarzem, masz warsztat (nie myl z garażem z 3 narzędziami na krzyż), lubisz się w takie rzeczy bawić, nie musisz mieć repliki "na jutro" i masz czas na cyrkowanie z tym szmelcem, to śmiało możesz przerabiać. W każdym innym wypadku oszczędzaj i kup chociażby najtańszy z "dorosłych" chińskich AEG'ów Cymy (MP5A5, chyba 325 pln u Krakmana), albo dobrą sprężynę (...). Edited June 15, 2007 by dark_griph Quote Link to post Share on other sites
MaxXxi47 Posted June 16, 2007 Report Share Posted June 16, 2007 (edited) Troszkę źle zrozumiałem ... ale wychodzi cały czas na to samo. Nie opłaca się bo : 1 będziesz miał nadal CM.023 (i jego ohydny wygląd), 2 Możesz coś schrzanić i będziesz miał kupę a nie strzelającą replikę 3 Ten "zmęczony życiem GB" może po prostu skapitulować i znów będziesz mieć kupę a nie "niby TMa" Edited June 16, 2007 by MaxXxi47 Quote Link to post Share on other sites
sylwester77 Posted June 16, 2007 Author Report Share Posted June 16, 2007 dzięki chłopaki zrozumiałem i wyciagnąłem naukę. Sorki że "znowu" wywlokłem ten temat poprostu jeszce mało sie naczytałem tematów na tym forum (no jest troszkę czytania) a co do mojego sprzetu to niebawem przejdzie teścik w terenie nie tylko użyteczności w strzelankach ale również wytrzymałości na trudy pokonowynia terenu przepraw i takie tam. Jak mi się nie połamie utopi albo cos innego nieprzewidzianego to mysle że nie bedzie tak żle.Postaram się gdzieś potem zdjęcia wkleić. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts