macbeer Posted June 16, 2007 Report Share Posted June 16, 2007 Tak jak w opisie tematu: Jak sprawuje się ta replika w boju, i czy często trzebą ją "naprawiać"?? Pozdrawiam Z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
maciek92 Posted June 16, 2007 Report Share Posted June 16, 2007 (edited) Ja mam MP5 od Marui i sprawuje się bardzo dobrze, więc z UZI powinno być podobnie. Tylko co jakiś czas trzeba przesmarować silikonem 8) Edited June 16, 2007 by maciek92 Quote Link to post Share on other sites
Tanaj Posted June 16, 2007 Report Share Posted June 16, 2007 Marujce słyną z niezawodności, więc na twoim miejscu nie martwiłbym się o to. Quote Link to post Share on other sites
macbeer Posted June 17, 2007 Author Report Share Posted June 17, 2007 Niby tak :) ale dlaczego nikt tego nie ma? :P Quote Link to post Share on other sites
Tanaj Posted June 18, 2007 Report Share Posted June 18, 2007 Bo nastąpił wysyp chińskich AEG-ów i wszyscy je teraz kupują. Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted June 18, 2007 Report Share Posted June 18, 2007 Pozatym Uzi to raczej rzadko pożądane gnaty, hoć ja je bardzo lubię. Z tego co wiem, to to Uzi można przeładowywać pod łożem, jak shotguna, dzięki czemu wzrasta szybkostrzelność. Quote Link to post Share on other sites
noah Posted June 18, 2007 Report Share Posted June 18, 2007 Mój znajomu miał; jedyne co mu siadło to "górne" przeładowywanie; ale jak napisał Kiwi można go przeładowywać także pod łożem co jest dużo wygodniejsze. Sieje tak jak Socom z TMa; daleko i celnie; nazywaliśmy nawet tę replikę "prawie" aegiem; bo taka była szybkoszczelność :) moim zdaniem to bardzo dobra replika Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted June 20, 2007 Report Share Posted June 20, 2007 Sieje tak jak mp5a3 TM sprężyna ;) (lepiej od socoma :P). Jakość porównywalna, tylko, że kolba z plastiku (ale dobrego, bo póki co połamanej nie widziałem) choć trzeba na nią uważać. Kumplowi zepsuło się na odwrót, czyli "czułenko" na dole, ale z tego co widziałem to z nieodpowiedniej "zabawy" nim. Jak ktoś chce akurat uzi spośród sprężynek, a nie chce aega (lub nie ma kasy) to jest to najlepszy wybór. Quote Link to post Share on other sites
macbeer Posted June 21, 2007 Author Report Share Posted June 21, 2007 Thx wszyscy!! Dzięki.... Pozdrawiam PS. Można chyba zamknąć, bo wiem co się psuje :wink: Quote Link to post Share on other sites
kamik Posted April 19, 2008 Report Share Posted April 19, 2008 W tym uzi, to jak to przeładowywanie łożem dokładnie wygląda??? :???: Jeśli łoże jest ruchome, to czy nie rusza się i nie lata nadmiernie? :???: Jak ktoś wie niech odpowie, będę wdzięczny. Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted May 17, 2008 Report Share Posted May 17, 2008 (edited) Strzelałem z tego uzika chyba z 2 lata temu, ale nie pamiętam, żeby cokolwiek w nim latało czy miało luzy, pomijając kolbę, na którą bym uważał. Nie latała, ale nie była najsolidniej wykonana (łatwo było złamać zaczepy czy jakoś tak). Trzeba uważać w czasie przeładowania bo jednym ludziom lubił się schrzanić górny naciąg, a innym właśnie ten dolny "szotgunowy", choć kumpel to maltretował (dosłownie) miesiącami zanim coś w środku w końcu złamał. Jak wygląda przeładowanie dolnym łożem? "ciągniesz" do przodu, a potem spowrotem na swoje pierwotne miejsce i już. Na odwrót niż w szotgunie. Edited May 17, 2008 by RED (Lone Wolf) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts