PePeK Posted June 17, 2007 Report Share Posted June 17, 2007 (edited) Jezeli ktoś by posiadał dokładne zdjecia (miedzy innymi body)i dane co do wielkości i może miał do sprzedania kolbe albo wiedział gdzie takowa można nabyć był bym wdzieczny. Oczywiście chodzi o ten karabin VSS 'Vintorez' : http://upload.wikimedia.org/wikipedia/pl/b/b8/Vss1.jpg Edited June 17, 2007 by PePeK Link to post Share on other sites
Guest Carmack Posted June 17, 2007 Report Share Posted June 17, 2007 (edited) Zobacz też tutaj... http://warrior.pl/forum/viewtopic.php?p=84...a3a294fdd70084f Edited June 17, 2007 by Carmack Link to post Share on other sites
Westie Posted June 17, 2007 Report Share Posted June 17, 2007 Czyj to? Bo ładny, ale trochę niewymiarowy. Wiem, że jakiś Rosjanin zrobił fajnego airsoftowego Wintoreza, ale były drobne problemy ze spasowaniem lufy wewnętrznej z zewnętrzną. Link to post Share on other sites
Guest Carmack Posted June 17, 2007 Report Share Posted June 17, 2007 (edited) Czyj to? Nie wiem. Na googlach znalazłem, ktoś na jakimś forum zamieścił. Wiem, że jakiś Rosjanin zrobił fajnego airsoftowego Wintoreza, ale były drobne problemy ze spasowaniem lufy wewnętrznej z zewnętrzną. http://www.airsoftarmy.ru/modules.php?name...page&pid=32 Edited June 17, 2007 by Carmack Link to post Share on other sites
HateMe Posted June 17, 2007 Report Share Posted June 17, 2007 Carmack, wklej linki do obrazków zanim któryś mod się wkurzy, bo rozjechałeś temat ;) Link to post Share on other sites
Guest Carmack Posted June 17, 2007 Report Share Posted June 17, 2007 Oj, a nie mam już przycisku "Zmień" pod tamtym postem. Link to post Share on other sites
PePeK Posted June 17, 2007 Author Report Share Posted June 17, 2007 Dobra panowie dziękuję.A może znacie dokładne wymiary?. Link to post Share on other sites
Guest Carmack Posted June 17, 2007 Report Share Posted June 17, 2007 Tutaj masz tak plus minus: Wymiary są uzyskane drogą analizy proporcji z fotek (tych lepszych) opisy były robione na mój użytek więc jak by co to pisz to wyjaśnie. pozdr Gawon wymiary: 875 615 Tłumik grubość blacgy tłumika 2mm średnica tłumika 38mm długość tłumika 320mm dziurka wylotowa 13mm szczelina nad dziurką 6mm x 1,5mm cztery wgłebienia w dekielku tumika wielkości 6mm na końcu (wylot) pierścień 5mm dalej 40 mm błysk, nastepnie 150 mat,115 błysk, na końcu pierścien 10mm. Muszka z blachy 2mm patrząc od wylotu lufy szerokość podstawy 15mm wysokość 16mm wysokość cokolika na 8mm wysokość osłonek muszki 8mm wysokość cycka (muszki) 5mm kuleczko z boku 7mm (podkładka grubości 1,5mm) Szczerbinka długość 65mm Foregrip długość foregripa 100mm Body rysunek Dekiel długość 195mm wysokość 30mm przeprofilowania co 42mm szerokość profila 7mm a wysokość 2,5mm od bezpiecznika do pierwszego profilu 48mm, ostatnie 30mm aby była zakładka pod foregripa na kalenicy są wyśrodkowane garby 3x po 24mm i przy bezpieczniku 16mm Mag ???? Kolba grubość kolby 27 mm długość kolby 350 wysokość kolby 140 Link to post Share on other sites
PePeK Posted June 17, 2007 Author Report Share Posted June 17, 2007 Dziękuje ślicznie. Tylko kurde szkoda ze właśnie niema tego BODY ;/ Link to post Share on other sites
thor_ Posted June 17, 2007 Report Share Posted June 17, 2007 Chyba poprosze o bana na WMASG bo nie potrafię się powstrzymać :( .... PePeK czyżbyś chcial sam sobie "wystrugać" takiego karabinka?? Jeżeli tak to wybacz za to co teraz napiszę: Daj sobie spokój bo skoro nie potrafisz/nie chce Ci się/nie masz pojęcia w jaki sposób znaleźć rzeczywiste wymiary mając do dyspozycji zdjęcia, rysunki i podstawowe wymiary oryginału to sorry ale nie wierzę w powstanie w Twoich rękach takiej zabawki... http://world.guns.ru/sniper/sn20-e.htm to co masz pod tym linkiem powinno wystarczyć uzupęlnione kilkoma zdjeciami z googla żeby samemu sobie zwymiarować całość od średnicy tłumika po grubość kabłąka spustowego. Link to post Share on other sites
kozłov Posted June 18, 2007 Report Share Posted June 18, 2007 Tutaj poczytaj a jak nie to przynajmniej se na foty popatrz. Przeróbka AK47 http://www.airsoftarmy.ru/modules.php?name...page&pid=32 Link to post Share on other sites
PePeK Posted June 18, 2007 Author Report Share Posted June 18, 2007 thor_ - wiem że może ty mając 2 -3 zdjęcia umiesz już wykonać replike.Ale inni nie potrafią. A i jedyne co chce "wystrugac" :wink: to kolbę a nie 'TAKIEGO KARABINA' ! Prosiłem tylko o wymiary i zdjęcia ty mi nie pomogłes tylko zajołes muj cenny czas na to ażebym odpisal Ci na twój durnowaty , nic nie wnoszący post. Jeśli kiedyś będziesz chciał cos podobnego napisać to sie zastanów 2-3 razy albo poproś jakiegoś kolegę o pomoc. A innym Dziękuję za pomoc . 8) Link to post Share on other sites
Westie Posted June 18, 2007 Report Share Posted June 18, 2007 Po co komplikować sobie życie - nie można "pożyczyć" kolby od Dragquinowa? Link to post Share on other sites
PePeK Posted June 18, 2007 Author Report Share Posted June 18, 2007 Można oczywiście.Ale kolba jakieś 450 zł i będzie musiała idealnie pasować w rekojeść Rugera. Link to post Share on other sites
thor_ Posted June 18, 2007 Report Share Posted June 18, 2007 thor_ - wiem że może ty mając 2 -3 zdjęcia umiesz już wykonać replike.Ale inni nie potrafią. A i jedyne co chce "wystrugac" :wink: to kolbę a nie 'TAKIEGO KARABINA' ! Prosiłem tylko o wymiary i zdjęcia ty mi nie pomogłes tylko zajołes muj cenny czas na to ażebym odpisal Ci na twój durnowaty , nic nie wnoszący post. Jeśli kiedyś będziesz chciał cos podobnego napisać to sie zastanów 2-3 razy albo poproś jakiegoś kolegę o pomoc. A innym Dziękuję za pomoc . 8) W sumie nie dziwię się, że można mieć problemy z przeskalowaniem zdjęcia skoro z językiem ojczystym ma się TAKIE problemy... Link to post Share on other sites
PePeK Posted June 18, 2007 Author Report Share Posted June 18, 2007 (edited) thor_ - nie rozumiem ludzi takich ja ty.Staryszy facet wydawało by sie ze ułożony , inteligentny a ty szuka tylko jakiegoś zatargu na forum.Posłuchaj człowieku inni jakoś mogli pomóc ,wysłać zdjęcia, podać wymiary a ty śmiecisz bo piszesz nie na temat. Nic ci do tego czy sobie "wystrugam" 'TAKIEGO KARABINA' czy nie.NIe chcesz pomóc to nie wiem po co piszesz zbęde rzeczy. A naprawde jeśli zabolał cie mój wcześniejszy post to przepraszam. Moze posiadasz jakieś dokładniejszy zdjęcia body? Edited June 18, 2007 by PePeK Link to post Share on other sites
kelo Posted June 18, 2007 Report Share Posted June 18, 2007 Thor ambitna odpowiedź gratuluje. Link to post Share on other sites
thor_ Posted June 18, 2007 Report Share Posted June 18, 2007 Moze posiadasz jakieś dokładniejszy zdjęcia body? Nie dość że za Ciebie trzeba "mierzyć" to jeszcze szukać zdjeć ? Podpowiem Ci tu na tym forum był dość ciekawy temat o Wintorezie ale nie będę tak miły i nie podam linka bo mi się nie chce szukać.... Link to post Share on other sites
PePeK Posted June 19, 2007 Author Report Share Posted June 19, 2007 Carmack - Jeszcze raz Dziękuję. Link to post Share on other sites
Recommended Posts