Antol Posted December 25, 2007 Report Share Posted December 25, 2007 No ja bym sie z tym nie zgodzil. Kazdy patch wprowadza coraz to nowe i lepsze udogodnienia dla graczy. Gra sie robi ciekawsza a i jej miodnosc wzrasta przynajmniej w moich oczach. Gram od wersji 1.6 wiec cos tam powiedzmy wiem jak to kiedys wygladalo i teraz jest znacznie lepiej. A ja gram od 1.0 i powiem ci że najlepsze wersje były do wersji 1.9. Kiedy szefem teamu developerskiego był Abrax, potem odszedł i gra zaczęła dużo tracić z patcha na patch. Quote Link to post Share on other sites
Black Posted December 25, 2007 Report Share Posted December 25, 2007 A co kolejne patche pogarszały? Bo, jak i dla PaulaLesnika, dla mnie każdy patch nie tylko poprawiał ewidentne gafy, bugi itp., ale poprawiał grafę, dźwięk, no i grywalność... Jednak de gustibus... :) Quote Link to post Share on other sites
lnowak1992 Posted December 25, 2007 Report Share Posted December 25, 2007 Mam takie pytanko. gram w AA 2.8.0 Special Forces i gdy chce wejść na jakiś serwer do którego potrzebny jest punkbuster to mnie wykopuje i wyskakuje mi taki napis: KICK NOTIFITACION:lnowak1992 has been kicked for an undefined reason: PUNKBUSTER KICKED PLAYER LNOWAK1992(FOR 0 MINUTES)... RESTRICTION: SERVICE COMMUNITACION FAILURE: PNKBSTRA.EXE. Nie wiem co zrobić z tym problemem więc zdaje się na waszą wiedzę. Nie umiem sie posługiwać PunkBusterem. Zainstalowalem go i dodalem gre. Dalej nie wiem co robić. Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted December 25, 2007 Report Share Posted December 25, 2007 A co kolejne patche pogarszały? Bo, jak i dla PaulaLesnika, dla mnie każdy patch nie tylko poprawiał ewidentne gafy, bugi itp., ale poprawiał grafę, dźwięk, no i grywalność... Jednak de gustibus... :) Z patcha na patch podwyższają się wymagania co do komputera. AA jest budowane na silniku UT ale z uwagi że kod jest strasznie nie zoptymalizowany to wymagania sprzętowe są wysokie.I tu jest cały problem.Naprawiają stare bugi, ale dodają nowe. Quote Link to post Share on other sites
Black Posted December 25, 2007 Report Share Posted December 25, 2007 Lwowiak, jeśli działasz z visty to uruchom pbsetup z uprawnieniami administratora. To samo dotyczy AAO. I będzie git :) Antol, co do wymagań sprzętowych - od czasu Crysisa gadanie o wymaganiach sprzętowych AA to jakieś nieporozumienie :P Quote Link to post Share on other sites
lnowak1992 Posted December 25, 2007 Report Share Posted December 25, 2007 A macie jakiś link z kąt można ściągnąć tego PB dla Admin bo na ich stronie to sie połapać nie mogę. albo jakiś spakowany pliczek może ktoś podrzuci. Quote Link to post Share on other sites
impuls14 Posted December 25, 2007 Report Share Posted December 25, 2007 http://www.punkbuster.com/index.php?page=pbsetup.php tym programikiem możesz ręcznie skonfigurować Punk Bustera o ile o to ci chodzi. Quote Link to post Share on other sites
lnowak1992 Posted December 25, 2007 Report Share Posted December 25, 2007 (edited) Ja już nie wiem problem cały czas się powtarza. :wink: Edited December 25, 2007 by lnowak1992 Quote Link to post Share on other sites
Black Posted December 25, 2007 Report Share Posted December 25, 2007 (edited) Wchodzisz w katalog w którym masz zainstalowanego Americasa/system/pbsetup. Klikasz prawym przyciskiem myszy aplikację pbsetup.exe, wybierasz "Uruchom jako administrator" i robi Ci update. Dodajesz w konsoli pb grę Americas Army i jeszcze raz robisz update. Zamykasz katalog. Klikasz prawym przyciskiem myszy (tak na wszelki wypadek :) ) ikonkę AA na pulpicie wybierając "Uruchom jako administrator" i problem z głowy... Edited December 25, 2007 by Black Quote Link to post Share on other sites
PauLLesnik Posted December 26, 2007 Report Share Posted December 26, 2007 Jedna rzecz aktualna wersja to 2.8.2 Druga musisz zaznaczyc w AA browser * Enable PunkBuster Kolejana to sciagnij sobie bardzo prosty maly ale bardzo przydatny program PBupdate.exe uzywam go od ponad 2 lat dziala z kazda wersja w kilka sekund aktualizuje PB wiec nie tracisz czasu na aktualizacje go w grze. Dodatkowo sporo serverow ze wzgledu na przepustowosc lacz ma wylaczona aktualizacje PB wiec wbijajac sie na nie bedzie cie wywalalo z powodu nie poprawnej wersji PB. Nastepnie napisz jaki masz system bo moze by to gruszce a ty o pietruszce. KICK NOTIFITACION:lnowak1992 has been kicked for an undefined reason: PUNKBUSTER KICKED PLAYER LNOWAK1992(FOR 0 MINUTES)... RESTRICTION: SERVICE COMMUNITACION FAILURE: PNKBSTRA.EXE Dla mnie to wyglada na brak polaczenia miedzy serverem a klientem PB na twoim kompie. Albo system blokuje albo firewall. Sprawdz czy w ogole masz ten plick w katalogu z gra. Czasami podczas instalki gubia sie pliki. Jeszcze jedno zawsze wyskakuje ten sam komunikat? Quote Link to post Share on other sites
Black Posted December 26, 2007 Report Share Posted December 26, 2007 Jeśli lnowak ma vistę to na 99% problem z uprawnieniami. Ostatnio to przerabiałem po padzie kompa i ponownej instalacji systemu... Quote Link to post Share on other sites
SecatoR Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 musisz przeinstalować PB też ostanio to miałem Quote Link to post Share on other sites
CyberAdi Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 A ja mam problem. Przeszlem pierwszy trenig strzelania i niechce mi sie polaczyc z sererem :( Quote Link to post Share on other sites
impuls14 Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 może chwilowe problemy serwera lub coś z hasłem i profilem nie tak Quote Link to post Share on other sites
CyberAdi Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 Jak lacze sie jeszcze przez rozgrywka to jest ok ale jak zrobie juz ten trening to juz lipa. A moze byc to wina tego ze mam starsza wersje?? Bo jakos mi sie nie widzi strzelac kilkanascie razy ten trening :/ Quote Link to post Share on other sites
PauLLesnik Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 Przypominam aktualna wersja to 2.8.2 bez niej nie masz szans na zaliczenie treningu mozesz sie polaczyc z serverami ktore stoja na starych wersjach ale juz nie z serverem treningowym Quote Link to post Share on other sites
CyberAdi Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 Dziękuje za wyczerpującą odpowiedź :)! Już zassysam 2.8.2 Quote Link to post Share on other sites
kamuli9 Posted January 2, 2008 Report Share Posted January 2, 2008 Gierka jest wypasiona :wink: nie wiem jak wam ale mi często 'świruje' PB :/ pozdr Quote Link to post Share on other sites
Dale Posted January 2, 2008 Report Share Posted January 2, 2008 co znaczy świruje? Quote Link to post Share on other sites
kamuli9 Posted January 3, 2008 Report Share Posted January 3, 2008 musze ręcznie aktualizować często Quote Link to post Share on other sites
PauLLesnik Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 To moze jeszcze raz dla wszystkich. Jest taki darmowy programik, ktory nazywa sie: pbupdate.exe poszukajcie sobie na klientach p2p. Ma juz pare lat, moze i jest nowsza niz moja wersja, ale wciaz dziala i aktualizuje PB w ciagu paru sekund, bez zbednego oczekiwania na aktualizacje po polaczeniu sie z serwerem, ktora moze trwac nawet i 10min w zaleznosci od serwera. A czasami moze sie nie odbyc wcale z powodu blokady opcji aktualizacji PB na serwerze, za co dostaje sie automatycznie kick z serwera. Wiec warto sie wyposarzyc w takowy. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Black Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 To samo robi plik pbsetup.exe w katalogu systemowym AA. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 Siemka:P !!! Ej, podajcie jeśli można bezpośredni link na ściągnięcie AA. Na stronie link nie działa ;/ :roll: Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 Na jakiej stronie? Wejdź w download na oficjalnej, jest tam sporo źródeł http://www.americasarmy.com/. Albo w polskim centrum: http://www.americasarmy.pl/ Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 Dzięki za szybką odpowiedź ;-) . Możesz jeszcze podać z jakiego źródła to pobrać dokładnie? Bo mi się miesza już. Ja chcę wersje AA i dodatek, ale najpierw normalne AA... Proszę o szybki link. Pozdro :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts