pitv Posted July 5, 2007 Report Share Posted July 5, 2007 Witam. Postanowilem zrobic tuning swojego ak cymy wiec zamowilem springa m100. Rozebralem gearboxa, a tu ku mojemu zdziwieniu okazalo sie, ze sprezyna mad onion jest jakies 2cm dluzsza od cymowskiej :roll: co zrobic? Przeciez wiele osob dawalo te springi do cymy Quote Link to post Share on other sites
lukasz Posted July 5, 2007 Report Share Posted July 5, 2007 LOL. No i co, że jest dłuższa. To nic nie zmienia, więc montuj i strzelaj :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Joo Lance Posted July 5, 2007 Report Share Posted July 5, 2007 Długość sprężyny to "widzi mi sie" producenta Quote Link to post Share on other sites
pitv Posted July 5, 2007 Author Report Share Posted July 5, 2007 hmm, jest ona o wiele sztywniejsza od stockowej... Czy do tej sprezyny bede potrzebowal jakies inne czesci? Z tego co czytalem na forum, m100 powinna wejsc bez niczego, ale jak ja porownuje ze standardowa to mam male watpliwosci. Quote Link to post Share on other sites
Joo Lance Posted July 5, 2007 Report Share Posted July 5, 2007 Stockowa to m90, jak gnat ma duży przebieg to sprężyna może osłabła M100 to nie jest jakaś mocna sprężyna więc powinno chodzić bez niczego Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted July 5, 2007 Report Share Posted July 5, 2007 Pozory mylą,przy m100 może pęknąć prowadnica,a przy dłuższym użytkowaniu głowica tłoka... Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted July 5, 2007 Report Share Posted July 5, 2007 Cóż... niektórzy najwyraźniej nie odróżniają M100 MO od wytrobów innych producentów :roll: Bliżej jej raczej do M120, a czasami nawet do M130 ;) Quote Link to post Share on other sites
pitv Posted July 5, 2007 Author Report Share Posted July 5, 2007 (edited) :wink: zamiast zapytac wczesniej.... Wlasnie sie zdziwilem, bo po duzych silowaniach udalo mi sie ja wsadzic, ale pojawila sie wyjebka, silnik nie moze jej uciagnac na baterii 9,6 intellecta :strach: dobra, to jaka najmocniejsza i jakiej firmy sprezyne najlepiej kupic, ktora bede mogl zamontowac bez wymiany innych czesci? Lub czy znajdzie sie ekonomiczniejsza opcja, np skrocenie tej sprezyny? Edited July 5, 2007 by pitv Quote Link to post Share on other sites
Dahu Posted July 5, 2007 Report Share Posted July 5, 2007 Eeeee czyście oszaleli ?!?!?Najwyrazniej zle złożyłeś ...ja mam M100 "MO" i jakoś działa na bateryjce 8,4v i to z całkiem niezłym "rofkiem"(wymienione kable na sylikony,oraz wywalona złączka w kolbie) springa zamontowali mi w Zbrojowni. Nie zapomnij o prowadnicy i łożyskach :] Co do tego co można do cymy to myśle ze spokojnie M120(kumpel nie ma zadnych problemów)oczywiście nie sama sprężyna Quote Link to post Share on other sites
Joo Lance Posted July 6, 2007 Report Share Posted July 6, 2007 Cóż... niektórzy najwyraźniej nie odróżniają M100 MO od wytrobów innych producentów :roll: Bliżej jej raczej do M120, a czasami nawet do M130 ;) Słyszałem, że teraz mają zawyżoną numerację Quote Link to post Share on other sites
pitv Posted July 6, 2007 Author Report Share Posted July 6, 2007 (edited) zlozylem na bank dobrze... No ale wlasnie ani lozysk ani prowadnicy nie dokupilem. Tzn z tym ruszaniem to przesadzilem, bo chwile postrzela, a potem juz nie daje rady i silnik oraz przewody strasznie sie nagrzewaja... Edited July 6, 2007 by pitv Quote Link to post Share on other sites
dejo Posted July 6, 2007 Report Share Posted July 6, 2007 Zmień okablowanie w gnacie bo to standardowe jest do kitu. Quote Link to post Share on other sites
pitv Posted July 6, 2007 Author Report Share Posted July 6, 2007 ale to raczej nie jest przyczyna... Quote Link to post Share on other sites
Dahu Posted July 6, 2007 Report Share Posted July 6, 2007 Jeśli sie aż tak grzeje to je zmień,okablowanie tez stawia opór.No i łożyska daj stalowe,chociaż jak na mnie to silnik nie powinien nie mieć problemów z takim springiem (zwłaszcza na takiej batce ) nawet bez łożysk,ale musiał byś pogadać z kimś bardziej obcykanym.Hmmm no i zostaje tez kwestia regulacji silnika oraz zębatek Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted July 6, 2007 Report Share Posted July 6, 2007 Tytuł twojego tematu jest nadzwyczaj mylący, nieodpowiedni i nie oddaje sensu twojego problemu.... myślałem że chcesz porównać AK ze sprężyną (!?). Z MO jest różnie - niektórzy twierdzą że zaniżone niektórzy że zawyżone, a inni (Sfora - prawdopodobnie jakiś producent), że są idealne :P Najbezpieczniej kupić DeepFire (bardzo tanie) lub (jezcze lepiej) CA, Guarder lub Systema (trochę drogie, ale pewne). Quote Link to post Share on other sites
pitv Posted July 6, 2007 Author Report Share Posted July 6, 2007 zobaczymy, jeszcze jakos pokombinuje, bo nie stac mnie znow na kupowanie springa i moze jeszcze tego okablowania. Jak narazie dziekuje za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
Dahu Posted July 6, 2007 Report Share Posted July 6, 2007 Kable....hmmm sklep modelarski(10zl za metr)i lutownica no i troche zdolnosci manualnych :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts