vonsaque Posted July 5, 2007 Report Share Posted July 5, 2007 Witam. Wpadl mi ostatnio w oko sajberganowski SIG. Przegrzebalem forum ale za wiele o nim nie napisano jak dotad. Ogolnie seria HPA jest chwalona duzo i czesto ale nie chcialbym trafic na wyjatek, potwierdzajacy regule ;-) Czy jest na forum jakis posiadacz, ktory zechcialby podzielic sie ze mna wrazeniami dotyczacymi tegoz kopyta? Wielkie dzieki. a przepraszam, juz sie poprawiam. Pisze rzecz jasna o tym SIGu SP2022 Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted July 6, 2007 Report Share Posted July 6, 2007 Klamka hpa jak każda inna... Quote Link to post Share on other sites
Leo666 Posted July 26, 2009 Report Share Posted July 26, 2009 Klamka hpa jak każda inna... Witam!!! A jak z niezawodnością??? Pozdrawiam Leo 8-) Quote Link to post Share on other sites
W.Zajcev Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 (edited) W porównaniu do innych HPA SIG ma blokadę zamka w tylnej pozycji po ostatniej kulce, wypada tylko jedna kulka z maga po wyjęciu(w bereccie wypadają 2), ma maga o ile dobrze pamiętam na 24 kulki, orginalne oznaczenia, wygodny chwyt, magazynek jest ciężki. Z wad po dłuższym okresie użytkowania niedziałająca blokada wystrzału(da się na siłe wcisnąć spust i strzelić), kiepsko działa blokada zamka w tylnej pozycji(ale to z mojej winy), wyrobił się albo połamał(raczej połamał) zatrzaska magazynka i potrafi przy mocniejszym uderzeniu wypaść magazynek. Pistolet wystrzelił jakieś 4k-6k kulek i dalej strzela bardzo dobrze choć już gorzej niż na początku, spadł mi kilkanaście razy z różnych wysokości był zapiaszczony i dalej strzela imo nie do zajechania chyba najlepszy z całej serii HPA(no może z wyjątkiem taurusa ale on jest dużo droższy przynajmniej był jak ja kupowałem SIG jakieś 2,5-3 lata temu), beretta HPA kolegi już się sypnęła. Lepiej wykony jest taurus i ale osiągi są podobne. Jeszcze chcecie coś wiedzieć? PS. Sorry za ten chaos ;-) Edited July 27, 2009 by W.Zajcev Quote Link to post Share on other sites
Pro-Style Posted August 19, 2009 Report Share Posted August 19, 2009 Taurusa widziałem tylko przez chwilę, strzelał lepiej ale to chyba dlatego że mój SIG miał już 3k przebiegu ;-) wykonanie podobne. Cześć! Sorki za odświerzanie tematu Robiłem już test Siga sp2022 Hpa na tle beretki 92fs od Cubergunowskiego. Ogólne sig ma zasięg większy +/- 5m zasięgu max. Sauer b.dobry wszystkie części ważne wykonane z metalu, czyli inaczej niż w beretce. Hpa dużo cięższy. Narazie tyle. Jak coś to piszcie na PW. P.S. (Leo my sie chyba znamy) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts