Imashel Posted July 11, 2007 Report Share Posted July 11, 2007 Witam Mam mały problem z magazynkiem do Glocka, a mianowicie po naładowaniu gazem magazynek bardzo powoli go wypuszcza (jednak nie zaworkiem - sprawdzone), aż jego poziom osiągnie minimum (jedno krótkie wciśnięcie górnego zaworu wypuszcza cały gaz). Gaz wydostaje się ze szczeliny między ściankami magazynka a "pojemnikiem" na gaz. I w związku z tym moje pytanie, czy wiecie w czym tkwi problem i jak temu zaradzić? Quote Link to post Share on other sites
osek Posted July 15, 2007 Report Share Posted July 15, 2007 Miałem podobny problem z Glockiem 19. Trzeba wybić delikatnie te piny(?) na spodzie magazynka i zdjąć przykrycie zbiornika na gaz (to takie kwadratowe razem z zaworem). Wyczyść je i potraktuj olejem silikonowym. W moim przypadku pomogło. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted July 16, 2007 Report Share Posted July 16, 2007 Włóż cały magazynek pod wodę i zaobserwuj którędy ucieka gaz. Quote Link to post Share on other sites
Saillupus Posted July 16, 2007 Report Share Posted July 16, 2007 ja miałem podobny problem z magiem od M700 KJW włożyłem go do wody zobaczyłem gdzie cieknie a potem zalałem całe miejsce olejem silikonowym i zostawiłme na prae godzin i do dziś nie mam problemów Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts