Majkel86 Posted July 16, 2007 Report Share Posted July 16, 2007 Witam. Znalazłem takie coś na allegro ale na wmasg nigdzie o tym nie ma: http://allegro.pl/item214137495_gogle_takt...ry_s_w_a_t.html Czy ktoś to widział, dotykał, używa/używał czy cokolwiek innego? Co to jest i czy nadaje się do ASG czy tylko do d***??? Quote Link to post Share on other sites
Exterminator Posted July 16, 2007 Report Share Posted July 16, 2007 Nie jest napisane, że szybka balistyczna, dołóż lepiej na trochę droższe, ale pewniejsze Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted July 16, 2007 Author Report Share Posted July 16, 2007 Po pierwsze: Nie napisałem że chce je kupić Po drugie: To co jest tam napisane, a co nie jest też widzę Po trzecie: Czekam na wypowiedzi tych co mieli z tym czymś styczność Po czwarte: Ale i tak dzięki za dobre chęci ;-) Czekam na dalsze posty ;-) Quote Link to post Share on other sites
Exterminator Posted July 16, 2007 Report Share Posted July 16, 2007 (edited) Ale przez to co napisałem myślę, że mało osób miało z nimi styczność (no chyba że ktoś kupił tylko z czystej ciekawości) i raczej trudno będzie o sensowną wypowiedź typowo na temat (chociaż nie wykluczam, a nóż ktoś z forum je ma). w poprzedniej wypowiedzi czysto teoretycznie założyłem, że skoro zadajesz pytanie odnośnie sprzętu, to zamierzasz go kupić. Jak widać się myliłem, chociaż nie do końca (nie napisałeś też, że nie chcesz ich kupić ;)) Edited July 16, 2007 by Exterminator Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted July 16, 2007 Report Share Posted July 16, 2007 (edited) Panowie, stoi na pudełku jak byk: "szybka poliwęglanowa, grubość 3,2 mm." I ostatnia linijka "można stosować do paintballa". A jak to znosi palnięcie kilkugramową kulką z prędkością powyżej 300 fps, to, ekstrapolując, lżejszą a szybszą też przetrzyma. Edited July 16, 2007 by Westie Quote Link to post Share on other sites
wesol Posted July 16, 2007 Report Share Posted July 16, 2007 Właśnie dzisiaj je oglądałem. Co jest na pudełku widziałem, ale jednak ciekawi mnie opinia kogoś kto miał je w ręku, a lepiej jak jeszcze na oczach ;) Szukam jakiśch dobrych, niezbyt drogich gogli, ale nie chcę kupować w ciemno. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted July 16, 2007 Report Share Posted July 16, 2007 I ostatnia linijka "można stosować do paintballa". A jak to znosi palnięcie kilkugramową kulką z prędkością powyżej 300 fpsJakie powyżej?! W paintballu jest nieprzekraczalny limit 300fps :!: Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted July 26, 2007 Author Report Share Posted July 26, 2007 Miałem te gogle dziś na sobie. Są wygodne oraz dopasowują się do twarzy ponieważ są elastyczne. Co do wyglądu nie jest źle tylko są troszkę "szerokie na wysokość" (sorki ale nie wiedziałem jak mam to powiedzieć :-F ). Jeśli chodzi o parowanie to po wydłubaniu u ich góry gąbki (jak w ESS) nie powinien być to problem. Gogle te są firmy Helikon. Powtórzę pytanie: Czy nadają się pod względem wytrzymałości do ASG? Quote Link to post Share on other sites
Pionier Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 Mój kolega je ma. Po serii 400FPS nie ma śladu. Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted July 30, 2007 Report Share Posted July 30, 2007 Powtórzę pytanie: Czy nadają się pod względem wytrzymałości do ASG? Generalnie widziałem te google u kolegi i co mogę powiedzieć z moich doświadczeń; One są ogromne, a czy wytrzymałe do ASG, no nie powiedział bym, z 350 FPS z odległości 5 metrów delikatnie uszkodziły(są znaczne ślady uderzenia kulki) więc podejrzewam że przy ostrej serii, mogą nie wytrzymać. Z mojej perspektywy, bezpieczeństwo oczu jest ważniejsze, i lepiej nawet dołożyć 100 zł więcej na google i czuś się bezpiecznie niż na tym oszczędzać. Mój kolega je ma. Po serii 400FPS nie ma śladu. A z jakiej odległości strzelałeś? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts