bushmaster Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 Interesują mnie opinie o pistolecie asg na co2 P8 Umarex,ponieważ zamierzam kupic go.Cena też jest interesująca-229 zł. Jest on dostępny w sklepie internetowym portalu www.broń.pl w dziale asg-pistolety.Może ktoś z forumowiczów kupił taki pistolet i go używa. Quote Link to post Share on other sites
Lesny z ak Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 Ja moge ci polecic taurusa pt 24/7 moje wymagania spelnil.. Quote Link to post Share on other sites
edek01 Posted July 21, 2007 Report Share Posted July 21, 2007 Jest to WinGun 101 ! Tylko Umarex naniusl swoje oznaczenia na zamku i chwycie ! WinGun 101 kosztuje 199zl a Umarex 229zl . Umarex P8 za swoje logo kosztuje 30zl wiecej! Strzelalem z tego P8 Umarex na Pulawskiej w Wawie w sklepie patronackim Bron . Jedno jest pewne ten P8 Umarex sprzedaje sie im jak swieze buleczki, ciągle proszą o dostawe! Teraz o osiągach w pierwszych strzalach zaraz po zaladowaniu Co2 ma standartowo 480fps na kulkach 0.20g! A co dowiedzialem sie od Pana z obslugi wystarczy wymienić -dopasować ciut twardszą spreżyne kurka aby na pierwszych strzalach mieć 510 -520 fps na kulkach 0.20g co daje-150m/s ! Warunkiem bezawaryjnego dzialania jest czeste silikonowanie uszczelki trzymajacej szczelność kapsuly Co2 i komory rozpreżającej! Moje odczycia tam na tej smiesznej strzenicy w sklepie, byly na plus duży dla tego P8 Umarex wali jak wiatrówka! Nie strzelalem tylko z WinGuna 101 mial bym porównanie o różnicach ,ale pewnie polegają one tylko na naniesieniu napisów Umarex !. Quote Link to post Share on other sites
bushmaster Posted July 21, 2007 Author Report Share Posted July 21, 2007 Jaka jest różnica między modelem P8 Umarex co2 a Mk23 STTI też gazowym.Czytałem na stronie www.taiwangun.com,że ten pistolet Mk23 jest tańszy od P8 Umarex,ma też zmierzone 340/420 fps.Interesuje mnie to ,który z wymienionych modeli jest lepszy. Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted July 21, 2007 Report Share Posted July 21, 2007 Lepszy wingun. Socom jest na GG. Quote Link to post Share on other sites
bushmaster Posted July 21, 2007 Author Report Share Posted July 21, 2007 Czyli P8?(W sumie to jedno i to samo).Socom na GG? Quote Link to post Share on other sites
edek01 Posted July 21, 2007 Report Share Posted July 21, 2007 (edited) Nie porównuj pistoletów Co2 z GG! Umarex P8 jest lepszy ,i latwo go tunningować -twardsza sprezyna kurka ,ciasna lufa 6.01mm PDI dorabiana przez tokarza i mamy malą armatkę !Podczas pierwszych 20 strzalów.Nawet jakiś metalowy zamek by się znalazl dla smaczku. Socom na GG po przeczytaniu postów jest bardziej awaryjny. Edited July 21, 2007 by edek01 Quote Link to post Share on other sites
bushmaster Posted July 21, 2007 Author Report Share Posted July 21, 2007 Dzięki za opinie o tym P8 Umarex.Właśnie dokonałem wyboru broni-będzie nią P8 Umarex.W najbliższym czasie na forum opiszę ten pistolet. Quote Link to post Share on other sites
edek01 Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 Pamietaj o silikonowaniu uszczelki kapsuly za każdym ladowaniem nowej kapsuly !Ponieważ tam jest slabej jakości uszczelka Silikonowa a nie gumowa !Silikonuj raz na 20 kapsul Co2 wszystkie wewnetrzne mechanizmy repliki. Silikonowa szybciej sie wyrabia ,wiedz czesto sylikonuj i za mocno nie dokrecaj kapsuly ,nie zostawiaj zaladowanej kapsuly ! Ja kupilem na Alledrogo komplet oringów i dopasowalem gumową ,ta wytrzymuje o wiele wiecej! Quote Link to post Share on other sites
edek01 Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 (edited) Po przetestowaniu kapsul Co2 jak -Umarex,Walter,Engle Brass,Crosman . To najmocniej walą Mosa. Edited July 22, 2007 by edek01 Quote Link to post Share on other sites
Lesny z ak Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 trohe nie na temat ale dlamnie ważne Dlaczego nie trzymać kaspol co2 w magu (mam taurusa 24/7 co2) Jedni mówią żeby trzymać hoć trohe drudzy zeby nie trzymać Quote Link to post Share on other sites
edek01 Posted July 23, 2007 Report Share Posted July 23, 2007 Leśny pomylilo ci się troche! 1)Trzyma się zawsze GG w magazynkach żeby się nie rozczelnialy!! 2)Co2 nie wolno trzymać pod ciśnieniem w magazynkach bo wyrabiają sie uszczelki i są do wyrzucenia, zawsze trzeba wystrzelać wszystko Co2 i usunąć kapsule ! Ja trzymalem najdlużej 3 miesiące kapsule Co2 ale w Colcie Umarexa ,tam byla bardzo dobra uszczelka gumowa a nie silikonowa jak jest w tych WinGunach . Quote Link to post Share on other sites
Lesny z ak Posted July 23, 2007 Report Share Posted July 23, 2007 (edited) ktos mi mowil zeby zawsze miec co2 w magu Dzieki za rade Kurcze mam problem bo czasem kapsoly niechcami wypaac z maga ostatnio musialem w dosc extremaly spodob je wyciagac a dzis musialem trohe powalic reka w maga by wypadly Edited July 23, 2007 by Lesny z ak Quote Link to post Share on other sites
bushmaster Posted October 6, 2007 Author Report Share Posted October 6, 2007 Ten temat już można zamknąc. 8) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts