Jaqb Posted July 24, 2007 Report Share Posted July 24, 2007 Witam. Mam pytanie czy ktos mial taki problem ze gun strzelal mu tylko ogniem ciaglym pomimo ustawiana pojedynczych strzalow?? Mi sie to pojawilo po 2 dniach uzytkowania broni i nie wiem co mam z tym teraz zrobic - prosze o pomoc!! Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted July 24, 2007 Report Share Posted July 24, 2007 Udręgka MP5 Cymy - płytka selektora ognia. Koszt mały, 28zł za nową od CA bodajże w Krakmanie. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted July 24, 2007 Report Share Posted July 24, 2007 ...albo przerywacz. Tak szczerze mówiąc to wiele MP5 Cymy przeszło mi przez łapki i w żadnym problemów z płytką selektora nie było :roll: Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted July 24, 2007 Report Share Posted July 24, 2007 Wyjaśnijcie mi: co się dzieje z przerywaczem, że nie funkcjonuje tak jak trzeba? Zacina się na trefnym smarze, albo coś w ten deseń? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted July 25, 2007 Report Share Posted July 25, 2007 Czasami (zazwyczaj na już mocno rozładowanej baterii) zębatka tłokowa zatrzymuje się w takim położeniu, że przerywacz jest trochę podniesiony i blokuje kostkę stykową. Wtedy wystarczy jedno szarpnięcie za spust, żeby go złamać... a dalej to już chyba wiadomo co się dzieje ;) Quote Link to post Share on other sites
Jaqb Posted July 25, 2007 Author Report Share Posted July 25, 2007 Czasami (zazwyczaj na już mocno rozładowanej baterii) zębatka tłokowa zatrzymuje się w takim położeniu, że przerywacz jest trochę podniesiony i blokuje kostkę stykową. Wtedy wystarczy jedno szarpnięcie za spust, żeby go złamać... a dalej to już chyba wiadomo co się dzieje ;) moj gun strzelal tylko na zaladowanej baterii - mial cale 3 dni:/ - dzisiaj pojechal na gwarancje - mam nadzieje ze wroci i nie bede kasy w plecy bo zasady tej gwarancji byly conajmniej dziwne :evil: Quote Link to post Share on other sites
Jano Posted July 28, 2007 Report Share Posted July 28, 2007 też miałem kilka MP5 cymy i tak jak mówi OLO przerywacz pada, przy takim czymś, ale znalazłem pewny sposób jak temu zaradzić, otóż bardziej uwypuklić (podpiłować) ranty przerywacza i kostki stykowej i nasmarować, żeby jak najmniej na siebie działały agresywnie. Choć miałem takie egzemplarze gdzie rzeczywiście płytka selektora była winna, trzeba było odpowiednio ją przyciąć i spiłować aby działało normalnie. Quote Link to post Share on other sites
angel Posted August 16, 2007 Report Share Posted August 16, 2007 A możesz powiedzieć konkretnie jak ja przyciołeś i o ile?? oraz w którym miejscu bardzo by mi to pomogło... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts