PeTer_Legnica Posted July 24, 2007 Report Share Posted July 24, 2007 (edited) Witam. Zakupiłem replikę PJ4 P&J i mam problem z dołączonym do niej hi capem. Hi cap od samego początku nie chce podawać wszystkich kulek. Na semi jest wszystko ok jednak problem występuje na funkcji auto. Leci co 3,4 kulka. Na początku myślałem że problem tkwi w braku oleju silikonowego w magazynku. Kiedy już go nasmarowałem przez chwile było dobrze. Potem jednak znów występowały problemy z podawaniem BB. Więc oddałem magazynek koledze z drużyny i po rozkręceniu nie stwierdził żadnych wad (nadlewek, pęknietej sprężyny itp). O co może chodzić. Będę wdzięczny za pomoc. PeTer Edited July 24, 2007 by PeTer_Legnica Quote Link to post Share on other sites
noah Posted July 24, 2007 Report Share Posted July 24, 2007 może wina kulek? Quote Link to post Share on other sites
kaczmar92 Posted August 1, 2007 Report Share Posted August 1, 2007 A może zbyt silna bateria? Hi-cap + duża szybkostrzelność = problemy ojojoj Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted August 3, 2007 Report Share Posted August 3, 2007 W tej replice jest zbyt długa dysza. Krakmani topia ja w tych replikach, które kupuje się na miejscu, bo każdy chce strzelić przed kupnem. Ogólnie to jest masakra i karabin traci fpsy. Nie chcę tego nawet komentować. Zmień dyszę. Quote Link to post Share on other sites
mariush13 Posted September 1, 2007 Report Share Posted September 1, 2007 Ja mam taki sam problem z tą samą repliką i tym samym magiem. Kumpel pożyczył mi 2 mid-capy i z nimi nie mam problemu. Możliwe, że jest to wina dyszy ale podejrzewam ze chodzi o maga. Trzeba go często nakręcać do oporu. Quote Link to post Share on other sites
chiefie Posted October 9, 2007 Report Share Posted October 9, 2007 Trochę po czasie, ale jako posiadacz ów magazynka się wypowiem. Nic tylko do kosza, one po prostu są badziewne, choć gdy niedawno rozmawiałem z Krakmanami mówili, że teraz dają lepsze magi bo na poprzednie dużo osób narzekało, aktualne podają jak należy. (podobno) PS. mam do sprzedania Hi-capa PJ... tanio ; ) Quote Link to post Share on other sites
Gisher Posted October 10, 2007 Report Share Posted October 10, 2007 A czy low-capy P&J od Krakmanów dobrze podają kulki na semi i na auto? Mam z hi-capem takie same problemy, ale planuję kupić sobie lowy - czy na nich będzie normalnie podawał? Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted October 17, 2007 Report Share Posted October 17, 2007 (edited) Mam 4 lowcapy P&J kupowane w różnych okresach (widać na jednym nawet inną mieszankę koloru - ma inny odcień, czyli z innej parti). Każdy podaje mi idealnie i na komorze HU pierwszej niestandardowej serii Cymy i na komorze HU P&J. W Hicapach, np spróbuj wyrzucić ciężarek zamachowy. U mnie to + wlożenie w łepek głównej sprężyny "ślimak" kawałeczka plastiku co by ten łepek nie przeskakiwał w obudowie tego ślimaka tak łatwo, wystarczyło, żeby mag podawał koło 90 kulek bez problemu. Uwaga, żeby nie wyjmować tego ślimaka bo można go wkładać pół dnia potem. Edited October 17, 2007 by RED (Lone Wolf) Quote Link to post Share on other sites
Sou4 Posted October 21, 2007 Report Share Posted October 21, 2007 Mój HC też początkowo nie chciał podawać kulek... Wystarczyło go rozłożyć na części pierwsze (nie ruszać tylko ślimaka, o którym pisał RED (Lone Wolf)), dokładnie wyczyścić suchą szmatką, delikatnie psiknąc siliconem i złożyć do kupy... Wcale nie musiałem wyciągać ciężarka... Po tym zabiegu HC podaje cacy... Na jednym długim podkręceniu idzie calutki mag (300 k), bez żadnych pustych strzałów... pzdr Quote Link to post Share on other sites
shenk Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 to zalezy jeszcze czasami od rodzaju kulek :/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts