Kelly Posted December 5, 2010 Report Share Posted December 5, 2010 Ja posiadam Konfekcjonera z 2006 roku i bardzo sobie chwale. Aczkolwiek zastaniawiam się czy nie wymienić go na wz 127B (czyli prawdziwy goretex) z zielonym polarem (całość rocznik 2000) . Warto? Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted December 9, 2010 Report Share Posted December 9, 2010 Arlen obecnie nie szyje z membrany W.L. Gore. Summit/Kama/Wybrzeże mają Gore-tex. Arlen przerzucił się na eVent? Czy coś innego? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted December 9, 2010 Report Share Posted December 9, 2010 Nie wiem czy się przerzucił, na pewno prowadzili rozmowy z GE - jaki był koniec, nie wiem. Wiem natomiast, że odzież dla Poczty Polskiej była z Sympatexem Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted February 8, 2011 Report Share Posted February 8, 2011 A co powiecie o kurtkach 130B/MON szyte przez Kamę w 2001 roku? Czy to w ogóle jest na jakiejś membranie? Krój przypomina pozostałe kurtki 128 i 127 Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted October 15, 2011 Report Share Posted October 15, 2011 Odświeżę. Szukam kurtki w wz93, typowo na zimę(pod spód polar, i termo) wodo,wiatroszczelną. Zastanawiam się nad: http://allegro.pl/kurtka-field-parka-helikon-tex-pl-camo-roz-l-i1867601726.html a http://allegro.pl/kurtka-arlen-gore-tex-114-188-i1868421637.html Doradzi ktoś coś? Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted October 15, 2011 Report Share Posted October 15, 2011 Helikona to bym odradzał na miejscu. Kurtka Arlenowska jest przede wszystkim wykonana z oryginalnego gore i to działa na jej korzyść. Po drugie jest gruba i wytrzymała - o wiele, wiele wytrzymalsza niż obecne goretexy. W dodatku o wiele mniej szeleści. Krój i sposób zapinania kieszeni (małe kawałki rzepów) wołają o pomstę do nieba. Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted October 15, 2011 Report Share Posted October 15, 2011 Dzięki Azur. Biorę Arlena. Chyba że ktoś ma jeszcze jakieś propozycje. Quote Link to post Share on other sites
MatX Posted March 16, 2015 Report Share Posted March 16, 2015 Co sądzicie o wz 128 od Arlena z 2013 roku? Warto kupować? Rozmiar zgadza się z tym co jest na metce czy trzeba brać jakąś poprawkę? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts