macgyver Posted July 28, 2007 Report Share Posted July 28, 2007 Witam! Miałem okazję grzebać dziś w M4 P&J. Krakman mówi, że nie da się wstawić normalniej gumku HU, bo jest za długa, t.j. komora jest za krótka. Dowiedziałem się też, że lufa jest standartowa i można ją wymienić bez zmiany stockowej komory i gumki. Wniosek? Wystarczy przyciąć gumkę o ten 1 mm, najważniejsze żeby pasowała na początek lufy. Czy się mylę? Quote Link to post Share on other sites
Jano Posted July 28, 2007 Report Share Posted July 28, 2007 tak możesz tak zrobić byle bardzo dokładnie żeby ranty nie wystawały ani nie były poszarpane. Możesz jeszcze w razie czego użyć taśmy teflonowej wokół tego . Quote Link to post Share on other sites
PeTer_Legnica Posted July 29, 2007 Report Share Posted July 29, 2007 (edited) Moim zdaniem nie należy sie bawić w jakieś obcinanie. Tylko poprostu wymienić komorę na inną np TAKĄ lub TAKĄ Ja używam stockowej komory i nie narzekam na jakiekolwiek problemy z podkręcaniem kulek. PeTer Edited July 29, 2007 by PeTer_Legnica Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted July 29, 2007 Author Report Share Posted July 29, 2007 Czyli twierdzicie, że jak chcę otrzymać poprawę skupienia, czasowo nie wymianiając komory hop up, lepiej zostawić stockową komorę i gumkę i zamontować to :arrow: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1931 ? Quote Link to post Share on other sites
Jano Posted July 29, 2007 Report Share Posted July 29, 2007 Tak można tak zrobić, gumka jest do podkręcania=większa odległość (no ale bez przesady, a także przyczynia się do celności) a lufa=większa celność, większa moc Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted July 30, 2007 Report Share Posted July 30, 2007 Ojejka... Gumkę można skracać bez żadnych obaw. Sam tak musiałem zrobić w 2 AEGach i jakoś koniec świata nie nastał. Jak masz zamiar używać dobrej lufy na kiepskiej gumce to efekt będzie taki sam jak na lufie stockowej :roll: ...może tylko rozrzut na boki się zmniejszy, ale taki silikonowy guarder działa cuda ;) Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted July 30, 2007 Author Report Share Posted July 30, 2007 Dzięki Olo. Jako, że stockowa lufa w M16A3 P&J ma 37 cm, to najpierw wymienię jednak lufę. Zobaczę, co się będzie działo. A silikonową gumkę i tak przed zimą zamontuję ;-). Quote Link to post Share on other sites
Walduś_18 Posted July 30, 2007 Report Share Posted July 30, 2007 (edited) Dzięki Olo. Jako, że stockowa lufa w M16A3 P&J ma 37 cm, Ekhm 37cm?? Tzn, że masz "coś" z seri M4, a nie M16A3. Edited July 30, 2007 by Walduś_18 Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted July 31, 2007 Author Report Share Posted July 31, 2007 Nie, też byłem w szoku. M16A3 wybieram właśnie ze względy na dłuższą lufę i... w stocku siedzi taka sama jaką P&J pakuje do wszystkich Emek. Okazuje się, że M16A3 ma tylko możliwość wstawienia dłuższej lufy. Załe szczęście, że można się do niej łatwo dostać. Quote Link to post Share on other sites
Walduś_18 Posted August 2, 2007 Report Share Posted August 2, 2007 Nie może być! Zamówiłem tą... W sumie kupiłem tą emkę (jeszcze nie doszła) od kolesia i pisał, że ma 509mm. Albo masz coś from Vietnam albo masz pecha. :( Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts