poldeck Posted July 29, 2007 Report Share Posted July 29, 2007 Siema! Kupiłem właśnie niedawno używkę CA i chciałbym ją "ciut" :D stuningować... Mam w niej zamontowane zębatki CA STU, na półeczce czeka silnik CA HighTorque, w srodku już są wymienione głowica tłoka i prowadnica na łożyskowane. Oczywiste jest, że muszę wymienić szkielet GB bo do używki wsadzic m130 = góra jeden dzień zabawy. I teraz pytanie: Czy szkielet GB Guardera (v.2), na asgshopie oznaczony jako wzmocniony, da radę na dłuższy czas? Czy jest sens dawać 210 zeta za GB Systemy z łozyskami 7mm kulkowymi? Bo słyszałem, że kulki do m130 nie są za dobrym pomysłem... Z góry dzięki za pomoc... Quote Link to post Share on other sites
Jano Posted July 29, 2007 Report Share Posted July 29, 2007 ten GB guardera bodajże jest dobry ale są dowody na forum gdzie użytkownikom pękał ten GB przy M130-140 łożyska kulkowe do m130... nie no wałkowane to było raczej ślizgi tutaj wchodzą w grę tylko. Quote Link to post Share on other sites
_Arczi_ Posted July 29, 2007 Report Share Posted July 29, 2007 Ja mam przy M130 ten GB. Ten mit, że do sprężyn powyżej M130 powinny być łożyska ślizgowe, można sobie włożyć miedzy bajki. Mnie to śmiga jak marzenie i do tego całość ciszej chodzi. To rozwiązanie polecieli mi ludzie z asgshopu. Wiem, że mój to v.3, a Ty chcesz v.2 ale chyba wielkiej różnicy nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted July 29, 2007 Report Share Posted July 29, 2007 Podobno v.3 są o wiele bardziej wytrzymałe. Quote Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted July 29, 2007 Report Share Posted July 29, 2007 Mit. Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted July 30, 2007 Report Share Posted July 30, 2007 To nie mit! Ale ten guarder nie będzie najlepszym rozwiązaniem.... już lepiej weź Deep Fire, G&P lub nawet Classic Army (te wzmocnione od classica nie są wcale takie złe...) Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted July 30, 2007 Report Share Posted July 30, 2007 A może najlepiej nie zmieniaj go wogóle. Jak pęknie, to się będziesz martwił. Quote Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted July 30, 2007 Report Share Posted July 30, 2007 To nie mit! Tak uważasz? v.3 nie są "o wiele bardziej wytrzymałe" - mają inną budowę co owocuje innymi naprężeniami. Pękają rzadziej, ale nie wyolbrzymiajmy bo wychodzi na to, że v.2 jest ze szkła a v.3 z metalu. W moim przypadku (i nie tylko) ten pierwszy jak i ten drugi wykazał się identyczną wytrzymałością. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted July 30, 2007 Author Report Share Posted July 30, 2007 A może najlepiej nie zmieniaj go wogóle. Jak pęknie, to się będziesz martwił. To raczej nie wchodzi w grę... Po co mi sytuacja, w której nagle w czasie walki gnat mi milknie? Te wzmocnione CA teżw sumie drogie nie są... Tak właściwie jedno mnie zastanawia: ASGSHOP do tuningu pod m130 w CA nie wymienia przecież szkieletu... A taki szkielet na machinegunie jest po 99 zeta. Z kolei GB hurricane`a są po 120 złotych. Jak te opcje skomentujecie? Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted July 30, 2007 Report Share Posted July 30, 2007 (edited) Wiesz, mi stockowy V2 CA na łożyskach 6mm wytrzymał półtora roku na M150 i M170, dlatego ja mam zaufanie do gearboxów CA. Jednak jeżeli stać cię na wymianę GB, bo ten może się zepsuć, to bierz Deep Fire, będziesz bezpieczniejszy. ;-) Edited July 30, 2007 by zdzisiu Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted July 31, 2007 Report Share Posted July 31, 2007 (edited) Zdzisiu - ale nie popadajmy w jakąś paranoję! Nie tylko Deepy są mocne... G&P i Systema są na CO NAJMNIEJ tym samym poziomie :) Edited July 31, 2007 by misiek009 Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted July 31, 2007 Report Share Posted July 31, 2007 Oddałem AK do serwisu celem założenia nowego GB, założono , po 3 dniach GB pękł na M130 :P ja mam pecha :) . Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted July 31, 2007 Report Share Posted July 31, 2007 Zdzisiu - ale nie popadajmy w jakąś paranoję! Nie tylko Deepy są mocne... G&P i Systema są na CO NAJMNIEJ tym samym poziomie :) Misiek, ja mam Deepa i go chwalę. Nie miałem nigdy Systemy ani G&P, a wolę polecać to, co sam sprawdziłem, niż kogoś wprowadzić w błąd. 8-) Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted July 31, 2007 Author Report Share Posted July 31, 2007 koniec końców biorę Gb CA wzmocniony. Zdecydował dobry stosunek cena/jakość... 95 złotych (na machinegunie) to naprawde mała kasa, a że kumpel bierze tam granatnik to nie ma problemu z tymi ich 400 złotymi... Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted August 1, 2007 Report Share Posted August 1, 2007 I prawidłowo :D M130 to nie jest jakaś mocna sprężyna :P Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted August 1, 2007 Author Report Share Posted August 1, 2007 Za to ciut (według Panow_speców) ryzykownie biorę łozyska kulowe 6mm:D. Jak sie nie rozleca to bedzie super a jak tak to 50 złotych za, dajmy na to pół roku skutecznego banglania na małej bateryjce nie jest wysoką ceną. W razie czego mam jeszcze ciut już wyśmigane ale jeszcze dobre stalowe ślizgówki:D Quote Link to post Share on other sites
Blade04 Posted August 2, 2007 Report Share Posted August 2, 2007 MI GB TM wytrzymal prawie dwa lata na tuningu M120 i M130. Gralem nim nawet w zime przy -10oC. GB zyje nadal ale zmienilem go na GB Guardera. Zobaczymy jak to bedzie... Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted August 3, 2007 Report Share Posted August 3, 2007 Blade - lecz to co ty posiadasz to super mocna V trójka :P Mówiłem, że to nie mit to mnie nie słuchaliście - wstydźcie się :D. Z tym -10 stopni to nic nie zmienia - jeżeli gun poleży w takiej temperaturze i "się przyzwyczai" nie będzie niemiłych niespodzianek :D. Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted August 3, 2007 Report Share Posted August 3, 2007 Mówiłem, że to nie mit to mnie nie słuchaliście Czemu mówisz o użytkowniku Miles_ACE w liczbie mnogiej? :D Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted August 3, 2007 Report Share Posted August 3, 2007 Chciałem nadać mojemu postowi większego "polotu" oraz postawić się w sytuacji "starego mędrca" mówiącego wciąż "a nie mówiłem??" A tak serio to nie wiem :P :D Quote Link to post Share on other sites
Jano Posted August 3, 2007 Report Share Posted August 3, 2007 misiek009 chciał zapewne zwrócić uwagę większej ilości osób :]. Co jak co ale v3 jest mocna choć v7 (ta co jest w M14) jest bodajże jeszcze mocniejsza... Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted August 4, 2007 Report Share Posted August 4, 2007 oj esbek esbek :D nie wszyscy zjawiają się tutaj by zaspokoić swoje żądze sławy i dać upust swej megalomani :) Ludzie mający M14 twierdzą inaczej co do ich wytrzymałości... Napewno v7 są mocniejsze od v2, ale czy mocniejsze od v3? - nie sądze. Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted August 4, 2007 Report Share Posted August 4, 2007 Jeśli już mowa o tym to podobno ze wszystkich gearboxów (nie licząc tego od m249) najwytrzymalszy jest V.1 Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted August 4, 2007 Author Report Share Posted August 4, 2007 Wiesz... bo potem ktoś sie połapał, że można zrobic tak by potrzebne były części zamienne... Ale o tym ciiiiichoooo bo to tajemnica. :wink: Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted August 4, 2007 Report Share Posted August 4, 2007 V1 to ten od FAMASa? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts