OzO Posted July 31, 2007 Report Share Posted July 31, 2007 (edited) Czy ktoś z Was ma jakieś opinie na temat sklepu: http://www.tokyo-model.com.hk/ Edited August 31, 2008 by YuriK80 Quote Link to post Share on other sites
Yuri Posted August 2, 2007 Report Share Posted August 2, 2007 Poza tym że strona strasznie wolno działa to są OK, ale zamawiałem tylko raz :) Quote Link to post Share on other sites
Wolo_ Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 Yuri, czy w tym sklepie zamawia się na podobnych zasadach (zamówienie, potem wycena, potem decyzja klienta), jak na WGC? bo nigdzie nie potrafię znaleźć na stronie cen shippingu, metod płatności itp? Quote Link to post Share on other sites
Yuri Posted August 10, 2008 Report Share Posted August 10, 2008 @Wolo_ Tak Quote Link to post Share on other sites
Wolo_ Posted August 11, 2008 Report Share Posted August 11, 2008 Podziękować :) Quote Link to post Share on other sites
pl_usmc Posted May 2, 2012 Report Share Posted May 2, 2012 Zamawiałem raz, z przesyłką do Irlandii. Wszystko w porządku poza faktem że dosyć ciężko czasami po angielsku się dogadać. A zamówienie wyglądało mniej więcej tak. Wysłałem maila z listą rzeczy i pytaniem ile za przesyłkę, po otrzymaniu odpowiedzi złożyłem zamówienie na ich stronie. Nastepnie otrzymałem maila z danymi do wpłaty przez PayPal. Po wykonaniu wpłaty wysłali towar wybranym kurierem. Quote Link to post Share on other sites
pl_usmc Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 Kolejne zamówienie - tym razem do Polski. Nie mam nic do zarzucenia sklepowi. Błyskawiczna obsługa zamówienia. Poczekali nawet kilka dni na płatność. Zaraz po wysłaniu otrzymałem numer do śledzenia paczki wraz ze zdjęciami co w paczce jest, w którym miejscu itd. Zdecydowanie polecam zakupy tam - są bardzo elastyczni jak chodzi o zamówienia, ich modyfikację (oczywiście przed wysłaniem). W razie czego są w stanie zrobić drobne przeróbki ale nie sprawdzałem jakiej jakośći są ich usługi w tej dziedzinie. Trochę problemów z przesyłką na granicy w związku z faktem, że celnicy nie mogli się z faktury zorientować co jest w paczce. Przesyłka szła FedEx-em. Zaraz po tym jak opisałem co w paczce (replika) zażądali zaświadczenia z Policji o energii wylotowej. Po mailu zawierającym krótkim cytacie z ustawy o broni i amunicji (co bronią jest a co nie), moim pismenym oświadczeniu, że jest ot ylko zabawka i pod ustwę nie podpada przesyłka została oclona i dostarczona do domu. Żeby uniknąć kłopotów można opisać zawartość przesyłki po polsku, wysłać mailem do Tokyo Model a oni nie będą pewnie robili problemu żeby wydruk tego opisu dołączyć do paczki co ułatwi i przyśpieszy odprawę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts