Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam.

Przed chwilą wróciłem z testów AK. Mam ją od wczoraj, posiadam starszą wersję 300fps. I po 30min strzelania aeg przestał strzelać. Wyjąłem baterie, a ona była cała gorąca. Po chwili włożyłem i strzelił około 10razy i znów cisza. Czy to jakieś wadliwe okablowanie, czy po prostu na dworze jest za gorąco ? Nie chciał bym go wysyłać do serwisu, ponieważ jutro mam ważną strzelankę. Pozdrawiam

• 8 months later...
  • 4 weeks later...

Odgrzeje temat mam podobny problem co koledzy. Wczoraj naprawiłem zębatki selektora złożyłem całego AEGa(naładowałem też batkę-mikroprocesorówką) Dzisiaj wstałem i poszedłem przestrzelać wystrzelałem 3 low capy normalny rofik ale przy 4 lowi rof zaczął spadać tak jak przy rozładowanej batce, aż aeg ucichł batka nie mogła naciągnąć sprężyny. Wyciągnąłem batkę była lekko nagrzana oczekałem chwilę sprawdziłem styki i śrubę silnika czy jest dobrze dokręcona-wszystko OK

Podłączyłem batkę drugi raz kałaszek zaczął strzelać normalnie po około 10-15 strzałach rof znowu zmalał i skończyło się jak poprzednio. Bateria nie mogła uciagnąć sprężyny. Mam wstawioną M120 i batkę 9,6 Firefoxa.Co to może być?

Wymiana okablowania nie będzie tak bardzo zauważalna.[/qoute]

Chyba cos ci sie pomylilo :) Wymiana daje naprawde duzo. Porownojac dwa kalachy ( jeden z wymienionym okablowaniem drugi bez) ten pierwszy na baterii 8,4V ma wiekszy ROF niz ten drugi na 9,6V. Polecam kable wymienic na 1,5mm silikonowe.

Pozdr

A ja jestem zwolennikiem zostawienia bezpiecznika na swoim miejscu, nawet kosztem dodatkowego oporu. Po tym, jak widziałem palące się TM (nie miało bezpiecznika, nastąpiło zwarcie-kable, silnik etc do wymiany), nikomu już nie doradzę wywalenie bezpiecznika ;)