Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wymiana komory hop-up

Recommended Posts

Mam ja... jest jakas spier***na. Na poczatku byla za ciasna - kulki nie przechodzily przez gumke HU. Teraz ja poprawiłem i niby jest idealnie ale... jak mam ja zalozona to mam -100fps :/

Zdecydowanie bardziej polecam komore HU G&P.

Ale ta plastikowa standardowa tez jest OK jesli na nia uwazasz. Lekkie doszczelnienie i bedzie spox.

Ok , wielkie dzięki. I jeszcze jedno pytanko odnośnie Steyra. Moglibyście mi poradzić co najlepiej wymienić żeby osiągnąć 390-400 fps? Głównie chodzi mi o to czy trzeba wymieniać zębatki itp. Steyr nie jest nowy , kupuję go z przebiegiem ok 5 tys. kulek i nie wiem czy zębatki wytrzymają przez okres mniej więcej 2 lat , bo tyle ma mi on służyć jako karabin szturmowy , później może dłuższa lufa , lunetka i więcej fps :)

Wiem , że Marui nie słynie z ekstremalnie wytrzymałych części i stąd moje pytanie.

A tak btw to miałem na myśli, że wymiana komory HU jest bezsensowna, szczególnie w przypadku TM. Poza tym takie "doszczelnienie" kosztuje za dużo, dlatego na wymianę komory dopiero się wtedy decydować, gdy innego wyjścia nie ma - komora standardowa pękła.

Co do tych 390-400 fps, no cóż, osobiście mam w CA:

Bore-Up CA, łożyskowanie CA z tej i z tamtej strony, preckę, gumkę systemy, sprężynę m110 guardera, gdzieś tak 420 fps jest.

5 tys kulek to niewiele, szczególnie gdy to stock TM. Ludzie wsadzają m120 do szkieletów GB TM, jakoś działa. Dlatego bym Ci zaproponował wymianę na początek samej sprężyny na m110, tylko nie madoniona, bo to za twarde, weź guardera, systemę... zobaczysz ile masz mocy, jak jeszcze nie odpowiada to bore up. Jak coś padnie to wymienisz.

Pozdrawiam!

Szkielet wytrzyma nawet M130 i to w zime.

Inne elementy troche czasu pociagną...

Do wymiany w pierwszej kolejnosci:

lożyska

zebatki (dopiero jak sie srodkowa rozsypie)

prowadnica

zestaw cylindra (glowice etc)

Co do przebiegu... nie radze wierzyć tak do konca sprzedawcom. Kto sprzedaje karabin po 5k kulek?

To jest akurat mój dobry kumpel więc co do przebiegu to mu wierzę :)

A jak myślicie ile stockowe zębatki wytrzymają sprężynę m100-m110?

Wiem , że to ciężko przewidzieć , bo każdy model ma inną wytrzymałość , ale jeżeli moglibyście to uśrednić to byłbym wdzięczny :)