Krzych-Pstrykacz Posted September 3, 2007 Report Share Posted September 3, 2007 Zgodnie z Prawem Autorskim RP zgoda na publikacje jest wymagana od fotografa jak i od osoby zamieszczonej na fotografii ( jeśli jest możliwość identyfikacji) W przypadku gdy na fotografii jest grupa osób ( czy dwie osoby to już grupa? ) można publikować swobodnie. Przed większością „strzelanek” w których brałem udział pytałem ogółu „Czy ktoś ma jakieś zastrzeżenia odnośnie fotografowania i publikacji fotografii w Internecie” wywołując falę radosnego śmiechu. To pytanie formalnie pozwala mi na publikację moich prac w galeriach ale nie pozwala mi ich udostępniać w celach komercyjnych. Osoba podejmująca się stworzenia takiego „dzieła” będzie miała trudne zadanie wyboru iluś tam fotografii z masy jaką nadeślą zainteresowane osoby. Można by jakąś sondę albo konkurs zorganizować. Z mojej strony mogę udostępnić nieodpłatnie MOJE prawa i wybrane pliki w pełnej rozdzielczości. Link to post Share on other sites
MAR Posted September 5, 2007 Report Share Posted September 5, 2007 Też moge porobić Zdjęcia ;) jeśli zajdzie taka potrzeba Link to post Share on other sites
Moses Posted September 5, 2007 Report Share Posted September 5, 2007 (edited) Zgodnie z Prawem Autorskim RP zgoda na publikacje jest wymagana od fotografa jak i od osoby zamieszczonej na fotografii ( jeśli jest możliwość identyfikacji) W przypadku gdy na fotografii jest grupa osób ( czy dwie osoby to już grupa? ) można publikować swobodnie. Przed większością „strzelanek” w których brałem udział pytałem ogółu „Czy ktoś ma jakieś zastrzeżenia odnośnie fotografowania i publikacji fotografii w Internecie” wywołując falę radosnego śmiechu. To pytanie formalnie pozwala mi na publikację moich prac w galeriach ale nie pozwala mi ich udostępniać w celach komercyjnych. Osoba podejmująca się stworzenia takiego „dzieła” będzie miała trudne zadanie wyboru iluś tam fotografii z masy jaką nadeślą zainteresowane osoby. Można by jakąś sondę albo konkurs zorganizować. Z mojej strony mogę udostępnić nieodpłatnie MOJE prawa i wybrane pliki w pełnej rozdzielczości. Jeżeli pomysł przejdzie moge pomóc. Gorzej by było z wydrukowaniem tego. Powyżej 5 osób i jeżeli nie są obiektem fotografii, wiem bo przerabialiśmy to ostatnio u mnie w agencji. Edited October 8, 2007 by wolf75 Link to post Share on other sites
zia Posted October 8, 2007 Report Share Posted October 8, 2007 Też moge porobić Zdjęcia ;) jeśli zajdzie taka potrzeba Taka porada co do zdjęć...może w takich klimatach? Nie będę przecież facetów oglądał. Link to post Share on other sites
PsyborgMJ Posted October 8, 2007 Report Share Posted October 8, 2007 Coś się sprawa rozeszła po kościach...? Co do treści kalendarza, to ja bym jednak optował za wersją żono-dziewczyno-dziecio-bezpieczną, czyli bez golizny ;) Dla spragnionych: Link usunięto z uwagi na tematyke strony. Link to post Share on other sites
Recommended Posts