Hargin Posted October 22, 2003 Report Share Posted October 22, 2003 Witam szukalem, ale nie znalazlem wyczerpujacych odpowiedzi na forum: 1. Jak skutecznie wyeliminowac ewentualne odpadanie selektora ognia? (czy mozna dokrecic i zalac lby wkretow lakierem??? czy nie bedzie to kolidowalo z pozniejszym uzytkowaniem???), 2. Jak skutecznie wyeliminowac wyrabianie sie, a w nastepstwie wypadanie kolka blokujacego chwyt przedni??? 3. Czy wysoki montaz do optyki umozliwia korzystanie z fabrycznego celownika jednoczesnie, 4. Czy komus udalo sie wsadzic do niego wieksza baterie ? i takie pytanie z innej beki Mam ladowarke Winstara, ktora przeznaczona jest do ladowania baterii od pojemnosci 1300mAh (automatyczne ladowanie). Jako, ze w G36 jest bateria 600, zalecono mi ladowanie jej na czas - ok. 30 min. Jednak po 30-35 min. bateria byla nadal chlodna. Czy nalezy bezwzglednie przestrzegac czasu ladowania, czy czekac na podniesienie sie temperatury baterii. Z gory dziekuje za odpowiedz 8) Prosilbym o merytorycznie sluszne porady :) nie chce wywolac czczej dyskusji :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted October 23, 2003 Report Share Posted October 23, 2003 1. Jak skutecznie wyeliminowac ewentualne odpadanie selektora ognia? (czy mozna dokrecic i zalac lby wkretow lakierem??? czy nie bedzie to kolidowalo z pozniejszym uzytkowaniem???), wszystkie repliki H&K z TM maja ten problem ja polecam Locktite - to jest "klej" na sruby - dajesz 1-2 krople na gwint, wkrecasz ta mala srubke trzymajaca selektor i nie ma bata zeby sie odkrecilo. a jak musisz sam odkrecic to wystarczy mocniej docisnac srubokretem i Locktite puszcza mozesz go kupic tutaj, ale jest dosc drogi a idzie go bardzo malo. Albo jak bedzie w grudniu w Gda wez giwere to uzycze Ci mojego :) 4. Czy komus udalo sie wsadzic do niego wieksza baterie ? http://www.sd-unit.com/product/accessories...ery/battery.htm NiCd - 1000 AA (9.6 volt) NiMh - 2000 AA (9.6 volt) Quote Link to post Share on other sites
Chopin Posted October 23, 2003 Report Share Posted October 23, 2003 Ad 1) Bardzo prosto.. Ja po prostu przed kazdym strzelaniem sprawdzam czy się śróbka nie poluzowała i ewentualnie dokręcam lecz jest to żadko potrzebne Ad 2) sposobów jest kilka: np znaleźć gumeczkę podobną do tej oryginalnej lecz minimalnie grubszą (tak ja zrobiłem), lub przewiercić na końcu kołek blokujący i po wlożeniu go w broń np: założyć przez otwór jakieś kułeczko lub coś innego pełniącego funkcję zawleczki. Moze być bardzo cienkie, nikt się przecierz na tym nie wiesza Ad 3) Nie mam pojecia Ad 4) patrz post navy'ego. Takiego customa można zrobić samodzielnie z paluszków ACCU Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
model Posted November 7, 2003 Report Share Posted November 7, 2003 i takie pytanie z innej beki Mam ladowarke Winstara, ktora przeznaczona jest do ladowania baterii od pojemnosci 1300mAh (automatyczne ladowanie). Jako, ze w G36 jest bateria 600, zalecono mi ladowanie jej na czas - ok. 30 min. Jednak po 30-35 min. bateria byla nadal chlodna. Czy nalezy bezwzglednie przestrzegac czasu ladowania, czy czekac na podniesienie sie temperatury baterii. Ja mam identyczna sytuacje, 600 bateria i ladowarka od 1300, w sklepie /instrukcji radzą by maksymalnie 30 min ładować. Ja ładowalem ją nawet 50 minut i wszystko jest ok. Pare razy zdazylo mi sie przekroczyc te niby max. 30 minut , głównie przez roztargnienie. Parę razy się zdarzyło, że ładowałem nierozładowaną baterię (tak na oko do połowy rozładowana - ilość kulek wystrzelonych) i też przekroczyłem te 30 minut i również jest wszystko ok. przynajmniej na razie. Quote Link to post Share on other sites
Santiago Posted November 7, 2003 Report Share Posted November 7, 2003 Co do srobek. LockTite zostal do takich problemow wymyslony, ja chalupniczo stosuje lakier bezbarwny ale nie zalewam nim lebkow srubek tylko tak jak Foka z Locktitem - kropelka na gwint, a jak chce miec cos "na stale" przykrecone to na gwint zamiast lakieru daje super-glue :) Acha, i LockTita nie trzba na "chamska pare" (niewielka bo niewielka ale zawsze) mozna poprostu ogrzac suszaka do wlosow i pojdzie bez problemu :) (tylko trzeba uwazac zeby czegos nie "przysmazyc") Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted November 7, 2003 Report Share Posted November 7, 2003 przynajmniej na razie. wlasnie slyszales kiedys pojecie "efekt pamieciowy"? to co teraz robisz to szybkie i skuteczne zarzynanie akumulatorka Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts