4dvent Posted August 19, 2007 Report Share Posted August 19, 2007 (edited) http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=711 na wstepie zaznacze: wiem ze to nie jest SNAJPERKA a zwykly szit, wiec nie najezdzac na mnie, bo wiem ze to nie jest porzadna replika. A jednak, czy istnieje mozliwosc tuningu jej? probowal juz ktos? jakie czesci od innych replik by pasowaly? Prosil bym, nawet tych ktorzy jej nie posiadaja, ale sa pewni iz dane czesci beda pasowac, o podanie KONKRETNEGO SPISU CZESCI, WRAZ Z LINKAMI, dzieki ktorym poprawily by sie osiagi tej repliki Edited August 19, 2007 by 4dvent Link to post Share on other sites
bobek28 Posted September 22, 2007 Report Share Posted September 22, 2007 Ja myślę że tylko wymiana gumki na silikon i preclufa, nic więcej.. Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted September 22, 2007 Report Share Posted September 22, 2007 @bobek28: Daj koledze link do gumki sylikonowej pasującej do tego czegoś. Jakaś tam możliwośc tuningu istnieje ( ja samodzielnie upgrade'uję moje MP001 - praktycznie to samo tylko inna średnica cylindra ). Na części LayLaxa mnie nie stać, na jakieś wzmocnione zestawy też niebardzo... Powiem że części od VSR pasują, więc jeśli masz kasę to na początek seary DF ( ok 110zł na Asgshopie ) a potem sprezynę i tłok. Link to post Share on other sites
rdk Posted September 22, 2007 Report Share Posted September 22, 2007 Wystarczy lekko obciąć zwykła gumkę, ja tak zrobiłem w m58 kart`a i śmiga rewelacyjnie ;) Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted September 24, 2007 Report Share Posted September 24, 2007 Ale sylikonowa ? Bo słyszałem ze sylikonowe nadają się w replikach <400fps, jak jest więcej to gumka traci na wytrzymałości i się rwie. Link to post Share on other sites
michalll Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 Silikony są różne - również do sprężyn powyżej 400 fps (np. czarny guarder) Link to post Share on other sites
chopesz Posted February 26, 2008 Report Share Posted February 26, 2008 Ale sylikonowa ? Bo słyszałem ze sylikonowe nadają się w replikach <400fps, jak jest więcej to gumka traci na wytrzymałości i się rwie. Bzdura. Link to post Share on other sites
bobek28 Posted September 18, 2008 Report Share Posted September 18, 2008 Choćby nawet promyk produkuje takowe. Link to post Share on other sites
cezii Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 Sory że odkopuje, ale czy to jest pewne że części od VSRki będą pasowały? Link to post Share on other sites
Bienia Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 Sory że odkopuje, ale czy to jest pewne że części od VSRki będą pasowały? Pasują Link to post Share on other sites
cezii Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 Nie ma to jak błyskawiczna odpowiedź nie? :D Link to post Share on other sites
Bienia Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 (edited) Nie ma to jak błyskawiczna odpowiedź nie? :D oj tam ;) ale jak sprawdzałem to są takie same jak w vsr pasuje gumka , lufa prec , tłok , spring , prowadnica , cylindra nie sprawdzałem xD ale do stockowych części można normalnie wstawić springa od vsr ;P ja mam pytanie czy wstawiał ktoś do mb03 springa tego co krakmani sprzedawali ? 500fps ? seary wytrzymały ? Edited March 29, 2009 by Bienia Link to post Share on other sites
elektro Posted April 2, 2009 Report Share Posted April 2, 2009 (edited) Hmm, właśnie czy do MB03 pasują springi od VSR10? Jedni piszą, że tak inni że nie.. to w końcu może ktoś to potwierdzić? Czyli mam rozumieć, ze MB03 jest w przeciwieństwie do MP001 kompatybilne częściami z VSR10? Edited April 2, 2009 by elektro Link to post Share on other sites
Bienia Posted April 4, 2009 Report Share Posted April 4, 2009 (edited) Hmm, właśnie czy do MB03 pasują springi od VSR10? Jedni piszą, że tak inni że nie.. to w końcu może ktoś to potwierdzić? Czyli mam rozumieć, ze MB03 jest w przeciwieństwie do MP001 kompatybilne częściami z VSR10? pasują z vsr do mb03 nie wiem jak z mb03 do vsr ale w swoim mb miałem springi od vsr - 120 i 130 jednach od tych 2 stokowa jest znacznie mocniejsza a części są kompatybilne Edited April 4, 2009 by Bienia Link to post Share on other sites
Darel Posted July 7, 2010 Report Share Posted July 7, 2010 No to jeszcze ja odkopię temat :uśmiech: Klik - Czy po wymianie tego, w replika będzie dobrze funkcjonować, czy najpierw lepiej wymienić preckę i hopkę? Link to post Share on other sites
szymx1 Posted July 30, 2010 Report Share Posted July 30, 2010 to się wymienia przy wstawianiu mocniejszej sprężyny, ale lepiej kupić sobie gumkę hu i precke Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted July 30, 2010 Report Share Posted July 30, 2010 Stalowe seary Deep Fire'a wstawiałbym maksymalnie do SP150. Na SP170 starły mi się po pół roku i miałem śmieszną prędkość początkową xD Link to post Share on other sites
Recommended Posts