Dragunow Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 Witam! Chciałbym z mojej magicznej gr16r4 zrobić hiper mega zordowe wsparcie ogniowe. Jestem otwarty na propozycje i komentarze osób którym taki trik wyszedł na dobre. ZA konkretne linki i zdjęcia nie obrażę się. Moja propo *kolimator z przybliżeniem (replika Acoga) *tuning do 480fps(niach niach kosiarka) proszę o informacje jak to uczynić *kolba sopmod względnie special force *magi, dużo magów *dwójnóg *nie mam więcej pomysłów *tłumik już mam Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 Tuning: -ITK Guarder M150 (tylko że zamieniasz sprężynę z M150 na M140) -Gumka Hop Up SYSTEMA -jak chcesz to precka, ale nie sądze, żeby była ona użyteczna do broni wsparcia :D Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 Tłumik w broni wsparcia nie ma racji bytu ;-) W realu stopiłby się od przyjmowanego ciepła. Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 BOX mag na 5k elektryczny i do tego FTK m120 i juz. Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted August 21, 2007 Author Report Share Posted August 21, 2007 Ale ja mam wspaniały tłumik! Jest przepiękny i dodaje uroku. Co do maga, wiecie może czy te od m249 pasują?? M150 to ciekawe rozwiązanie tylko co muszę dać by móc wsadzić takiego springa. Precke mam w stocku:) Myślałem o czymś takim: Silnik systemy magnum pancerny gb(jaki?) bore up zębatki ultra helical torqe up wzmocniony tłok i... Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 Dragunow - Jest CAŁY FTK firmy GUARDER który ma wszystko co potrzebne do M150!!!! www.asgshop.pl... Do tego poradziłbym nowy silnik i batkę 10,8V G&P (też asgshop) Pancerny Gearbox? - G&P, SYSTEMA lub DEEP FIRE. Polecam GP gdyż nigdy nie słyszałem o pęknięciu takowego :D Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted August 21, 2007 Author Report Share Posted August 21, 2007 Ale czy przy m150 i ogniu ciągłym nie roz..... się?? co do tych zestawów mają jedną wadę! Zębatki nie są helikalne. Quote Link to post Share on other sites
crejzy Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 Zrób te wzmocnienia i o nic się nie martw http://www.asg.krakow.pl/viewtopic.php?t=135 Quote Link to post Share on other sites
ues Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 Zrób te wzmocnienia i o nic się nie martw http://www.asg.krakow.pl/viewtopic.php?t=135 Z tymi "moimi" wzmocnieniami strzela u nas juz kilka emek. Jedna nawet miała rozpęknięty GB ale wzmocnienia wystarczyły żeby to zaleczyć bez zmiany szkieletu tegoż. M 150 chula ale w "broni wsparcia" trzeba liczyć się z częstą wymiana głowicy tłoka i głowicy cylindra oraz tłoka chyba że zastosuje sie deep fire z metalowymi zębami. Wiem bo przerabiam to na bieżąco w RPK Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 Ale czy przy m150 i ogniu ciągłym nie roz..... się?? co do tych zestawów mają jedną wadę! Zębatki nie są helikalne. To radzę się przyjrzeć, gdyż są to helikalne zębatki ITU... :roll: Quote Link to post Share on other sites
.Marvin. Posted August 22, 2007 Report Share Posted August 22, 2007 bedziesz psół tym klimat... nieradze Quote Link to post Share on other sites
mojopl Posted August 22, 2007 Report Share Posted August 22, 2007 Precke mam w stocku:) Zdaje mi się, że to replika G&G tak? Jeżeli tak to preckie nie masz w stocku :P Jak masz kase to polecam ci wstawić całego MechBoxa Systemy (nawet Mosfeta ma) A sprężyne przy tym MechBoxie zmień na m130 i powinno ci wystarczyć. Tańszą alternatywą będzie FTK Guardera (~500zl) przy którym jedynie trzeba dokupić GB oraz zmienić springa na słabszego. Zresztą moje odczucie na temat broni wsparcia to takie że powinna miec max 450fps (i niech zrobią testy na tobie jak to jest przyjąć 5 kulek naraz) ... Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted August 22, 2007 Author Report Share Posted August 22, 2007 W ekipie się zgadzają. W sklepie jest wyraźnie napisane 6.04 czy to nie jest preclufa?? No chyba że sobie z ludu jaja robią.:) Klimat zepsuje?? Dlaczego przecież wsparcie zazwyczaj jest dużooooo mocniejsze od normalnej broni szturmowej:) Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted August 22, 2007 Report Share Posted August 22, 2007 Tłumik w broni wsparcia nie ma racji bytu ;-) Niby tak, ale w artykule o Minimi była fotka bodajże australijskiej wersji z zamontowanym tłumikiem dźwięku. Nie sądzę żeby założyli go tylko dla lansu, a i wyglądał na prawdziwy - nie replikę :) Quote Link to post Share on other sites
Karczycho Posted August 22, 2007 Report Share Posted August 22, 2007 Moim zdaniem pomysł karabinka, jako broni wsparcia, jest delikatnie mówiąc chybiony. Ale cóż, airsoft, to airsoft- tu wszystko jest możliwe ;) Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted August 22, 2007 Report Share Posted August 22, 2007 Dragunow - W zestawie Guardera są zębatki typu Helical Infinity Torque Up (wiem bo sam mam ten zestaw). Do zestawu kupujesz M130 - 140 i wuala (bo inaczej to tak jak wspomniał Ues). Quote Link to post Share on other sites
mojopl Posted August 22, 2007 Report Share Posted August 22, 2007 W ekipie się zgadzają. W sklepie jest wyraźnie napisane 6.04 czy to nie jest preclufa?? No chyba że sobie z ludu jaja robią. Klimat zepsuje?? Dlaczego przecież wsparcie zazwyczaj jest dużooooo mocniejsze od normalnej broni szturmowej:) Ale chyba nie strzelasz sie tylko z własną ekipą? Zapytaj ludzi bardziej z zewnątrz, dla mnie to poroniony pomysł. Zmierz sobie średnice tej lufy i pogadamy czy prec jest... specshop jeszcze wiele innych ciekawych rzeczy na temat G&G pisze :) Idąc takim tokiem myślenia, że broń wsparcia jest mocniejsza od karabinu szturmowego: co ma powiedzieć snajper 520fps kiedy broń szturmowa go zdejmuje z 500kulek kiedy on ma raptem 10 w magu... Ja osobiście lubie realizm... testowałem również różne progi FPS (360, 395, 420, 470, 520) i szczerze przyznam, że najprzyjemniej mi się strzela z ~400... I pomyśl, dlaczego twoja broń wsparcia nie może mieć 400?? To mnie zastanawia... Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted August 23, 2007 Author Report Share Posted August 23, 2007 To jest jakiś pomysł. Więc proszę o pomysł na wspaniały niebotyczny rof (to chyba powinno być w sparciu). A swoją drogą znam snajperów którzy 510fps mają w d..ie (rebus:) gdyż sami mają powyżej600 Quote Link to post Share on other sites
SAper111 Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 Ja planuje zrobić LKM z Mki. Jedyne czego mi brak to magazynek na 5k kulek (i to nie elektryczny ale hi Cap, przynajmniej będzie trzeba trochę pomyśleć) no a z czasem zmiana silnika. Myślę, że 420 fps to wystarczająco, nie trzeba się bać, że zrobi się komuś kuku z bliska. Mogę oczywiście wstawić M140 a nawet M150 ale po co? Nie siedzę tak długo w ASG aby szarżować z mocą. Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 1. Kto powiedział, żew ekipie się zgadzamy na wsparcie z M150? Osobiście nie chciałbym dostać serii. 2. Co do snajperów, trafią w ciebie 1, max 2 kulki dla pewności. A tu cała seria. Lekka różnica. M120/M130 by ci całkowicie wystarczyło. Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 (edited) Ludzie - zostawcie kwestię FPS - ów!!! Kolega prosił o wykaz części i "kosztorys", a nie wywody moralne i moralistyczne zamieniające temat w "CIEMNA STRONA MOCY 2". Sprawiacie wrażenie zazdrosnych albo h** wie jakich. To już jego decyzja w ile FPS wyposarzy replikę, może ma ludzi którzy chcą mocnych wrażeń (M150 w serii). NIC NAM DO MOCY JEGO REPLIKI :D Edited August 23, 2007 by misiek009 Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted August 23, 2007 Author Report Share Posted August 23, 2007 Dziękuje:) Quote Link to post Share on other sites
SAper111 Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 Ja właśnie mam taką do sprzedania... Brak tylko lepszego silnika i magazynka boksowego... Jak chce to wie gdzie mnie szukać :D Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted August 24, 2007 Author Report Share Posted August 24, 2007 Panie ale potrzebuje tylko bajery bo emke mam Quote Link to post Share on other sites
SAper111 Posted August 24, 2007 Report Share Posted August 24, 2007 No to tak: dwójnóg - SRC około 145 pln Kolba... (najlepiej SF) - 145 pln Bateria (Mocna) - 280 pln Sanyo 2.4 A Preclufa - ?? Magazynek boksowy - 129 pln Hi Cap na 5000 kulek Gearbox wzmocniony Prowadnica sprężyny stalowa Bore up type 0 tłok wzmocniony zębatki wzmocnione sprężyna m 120 - m 130 z czasem zmiana silnika o czymś zapomniałem? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts