schmeisser Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 Witam nie wiem ja siędostaćdo bebechów mojej m14 agm wiem że jest mała śrubka przy atrapie rury gazowej na gorze ale nie wiem co jeszcze trzyma resztę nie chce niczego połamaćprzy okazji. Za okazaną pomoćz góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 O ile dobrze pamiętam to było to pokazane w temacie o M14 karta... nie pamiętam czy w dziale tuning czy elektryczne, ale na 100% było, więc zapraszam do szukania. Quote Link to post Share on other sites
schmeisser Posted August 20, 2007 Author Report Share Posted August 20, 2007 ok znalazłem ale niestety tlko grzebanie w środku powiem od razu o co chodzi agm m14 wrócił z "serwisu" po "dokładkach" to lufa to łożyska to inne sprawy, biorę go w ręce a on "pływa" śrubki nie podokręcane i luzy straszne nie wiem gdzie można je zniwelować, mam też wrażenie że źle go osadzili w kolbie dlatego prosę o pomoc. Muszę nan nowo rozkręcić "body" i podokręcać tam gdzie się da w bebechy łap nie sadzam bo się nie znam zostawiam to "tylko dla orłów". Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 Oprócz małej śrubki na atrapie rury gazowej jest jeszcze pokrywa lufy,trzeba czymś podważyć żeby ją zdjąć(takie długie,czarne,plastikowe) z resztą: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1788 to ten element,dalej nie pamiętam ale po zdjęciu tej pokrywy poszło mi dużo lżej. Quote Link to post Share on other sites
schmeisser Posted August 23, 2007 Author Report Share Posted August 23, 2007 Jak zaczniesz pisać po ludzku to może otrzymasz odpowiedź. Pelasiam ale zdesperowany jestem i bezsilny naprawdę proszę pomóżcie bo utknąłem, a za duże litery przepraszam to sie już więcej ni epowtórzy.... lufa z mechanizmem "chodzi " w kolbie w przód i w tył lekko, ale wyczuwalnie, mam prośbę czy da się to gdzieś dokręcić (jak tak to gdzie), czy dać sobie spokój. Pozdrawiam z góry dzięki za pomoc Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted August 24, 2007 Report Share Posted August 24, 2007 Wykręć lekko śrubkę trzymającą rurę gazową, dopchnij ją do oporu do łoża i dokręć. Quote Link to post Share on other sites
schmeisser Posted August 24, 2007 Author Report Share Posted August 24, 2007 Wcześniej próbowałem tą małądokręcić, ale niestety bez powodzenia, to co jest metalowe się rusza w łożu niestety (lufa cały mechanizm, kabłąk po prostu wszystko... Quote Link to post Share on other sites
schmeisser Posted August 30, 2007 Author Report Share Posted August 30, 2007 Udało się... na zdjęciach zobaczyłem (z forum) że za kabłąk spustu trzeba pociągnąć zdecydowanie żeby zatrzask maga wyciągnąć. A luzy ma od body, tzn cośprzy wyjmowaniou musiało odkształcicc czy wyrobić. Dzięki za próby i za pomoc. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
faragon Posted September 1, 2007 Report Share Posted September 1, 2007 u mnie wystąpił ten sam problem a rozwiązanie to lateksowa rękawiczka jednorazowa kup parę rękawiczek utnij jeden palec i wsadź go w dolną część "nakładki"( nie wiem jak się to nazywa ale jest to część która się zaczyna przemieszczać jak odkręcisz śrubkę na atrapie rury gazowej) i w tą część która łapie body (górna część łapie pokrywę lufy i to wszystko usztywnia) wsadź ten palec prostopadle to linii góra-dół dopchnij "nakładkę" i wkręć śrubkę u mnie pomogło:) Quote Link to post Share on other sites
schmeisser Posted September 1, 2007 Author Report Share Posted September 1, 2007 Ja użyłem taśmy izolacyjnej, na początku na górnej powierzchni kolby nakleiłem kilka warstw ale selektor nie chciał wejść w kolbę (plastikowa dzwignia) wziąlem z tego już grubego kawałka odkroiłem paseki podkleiłem pod (element zamka gdzie numery normalnie się bije) włozyłem do kolby i git nie mam luzów! Ciężko wytłumaczyć pisząc najlepiej byłoby zrobić foty, ale najtrudniej dla mmnie było w ogóle go rozebrać :???: Pozdrawiam Rafał Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts