Guest Mati13k Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 Witam! Zakładam ten temat, żeby zebrać informacje na temat AUG' a firmy JLS. Sam jestem jego posiadaczem i mogę napisać że jest bardzo wytrzymały i bardzo dobry dla początkujących. Zasięg maksymalny: 45m. Zasięg skuteczny: 35m. Wykonanie: ABS, dokładność spasowania elementów: ocena 9/10 Celność: ocena 8/10 Moc: ocena: 100/10 :mrgreen: Po uszczelnieniu komory hop-up i wsadzeniu lepszej sprężyny ( M110 ) mamy bezpiecznę moc około 350fps. Broń nabyłem dawno jak zaczynałem zabawe w ASG i dalej trzyma nieźle. Mam ją z www.airsoftguns.pl za 110zł. Jeśli ktoś chce podzielić się info albo uzyskać pomoc to proszę pisać w tym temacie. Pozdro... ;-) Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted August 24, 2007 Report Share Posted August 24, 2007 Da sie to jakos złozyć żeby było "wygodniejsze" w transporcie? tzn w elektrykach aug-ach np JG da sie go na 2 czesci rozłożyć lufa z HU to pierwsza czesc a body itd. druga... Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted August 24, 2007 Report Share Posted August 24, 2007 Niestety :cry: Tylko się rozkręca, ale wtedy są dwie połówki... Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted August 24, 2007 Report Share Posted August 24, 2007 No własnie dwie polowki ale tam jest taki smieszny guziczek czy srubkami sie tzra bawić?? Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted August 25, 2007 Report Share Posted August 25, 2007 Nie wiem o który ci chodzi, ale chyba o ten koło spustu, do blokada spustu. :wink: Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted September 10, 2007 Report Share Posted September 10, 2007 Dwie połówki - lewa i prawa a nie lufa i kolba. Tak wogóle kolega z ekipy sobie go kupił jako broń awaryjna, po poprawienu HU zasięg na 0,2 (max ) wynosi ok 40m. A nie 45 m :P Zresztą zalezy jak kto HU ustawia, na lubię jak kulka mi leci daleko i prosto a nie w góre ... Quote Link to post Share on other sites
jacekp52 Posted September 19, 2007 Report Share Posted September 19, 2007 ta broń jest naprawdę świetna polecam ją wszystkim jest tylko problem z celowaniem bo przyrządy celownicze są trochę lipne. właśnie się zastanawiam czy by sobie nie kupić tej o to lunety http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-po...x-20-TASCO.html wydaje mi sie że będzie dobra do tego modelu Quote Link to post Share on other sites
qbas187 Posted January 6, 2008 Report Share Posted January 6, 2008 ciekawi mnie zakup tego karabinu tylko zastanawiam sie czy lufa nie jest łamliwa bo z obrazka widać że jest długa i plastikowa (ale to tylko z obrazka widze,nie wiem jak jest na prawde),powiedzcie z czego jest lufa. a co do rączki to nie łamie sie bo też słyszałem takie opinie. pozdro Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 powiedzcie z czego jest lufa Z papieru :lol: Lufa jest aluminiowa. Nie ma szansy żeby się złamała przy normalnym użytowaniu. Chyba że używasz karabinu "nienormalnie" ( np. jako przepychacz do kibla ) to pod naciskiem znacznej siły lufa może się zgiąć. :wink: Dodam, że kulka wystrzelona z tej repliki leci bardzo powoli... Quote Link to post Share on other sites
qbas187 Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 bardzo powoli,ale w jakim sensie?że leci powoli na 100 metrów :P czy powoli na 10metrów?? :-o ważne żeby kiedyś doleciała do celu :lol: myśle że go kupie,nie chce narazie marnować za dużo kasy,a to dopiero początek mojej zabawy,i tak już z kolegami wydaliśmy grubo ponad 1 tys. na te karabinki itd. ale mam nadzieje że chociaż na 35m strzeli (doleci) :język: Pozdrawiam. :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 No tak jak mówiłem, egzemplarz kolegi strzela na jakieś 35-40m na kulce 0,2g, ale trzeba było dać podkładkę pod HU bo nawet na ustawiony maxa nie kręcił dostatecznie. Dźwięk wystrzału bardzo zmulony, chyba dlatego że układ cylinder-tłok jest dość szczelny a spręzyna słaba. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts