Lukas.72 Posted August 24, 2007 Report Share Posted August 24, 2007 Witam... mam taki problem. kiedyś zaczęły grzać mi się kable i silnik pomyślałem ze to wina silnika wywali 120k kulek i mógł sie popsuć no więc wymieniłem silnik na CA i łożyska na metalowe no i znowu to samo kable sie bardzo grzeją i silnik(a od tego cały chwyt pistoletowy) czym to może być spowodowane?? moze wymienić kabel?? Quote Link to post Share on other sites
Luderson Posted August 24, 2007 Report Share Posted August 24, 2007 (edited) 1.regulowałeś silnik za pomocą imbusa? 2.Sprawdz podkładkowanie najlepiej wyciagnac tłok,cylinder,spreżyne,prowadnice,antireversal,popychacz skrecic gb na 4 sruby i poruszaj palcem zebatki jeśli nie będą sie krecić jak lekko pchniesz zębatke tłokowa to znaczy że masz zle spodkładkowane. Sprawdz też luzy czy łożyska nie wpadają do środka. Ten filmik powinien pomóc ps. troche zawsze sie grzeja kable i silnik ale bez przesady. http://www.mechbox.com/site/mechbox-upgrad...rade-video.html Edited August 24, 2007 by nastuk Quote Link to post Share on other sites
Lukas.72 Posted August 24, 2007 Author Report Share Posted August 24, 2007 No tak tylko..hmm jak mi się stary silnik zaczął grzać to wysłałem do krakmana i to on składał więc jest ok ehh..... Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted August 24, 2007 Report Share Posted August 24, 2007 Grzanie się silnika i przewodów jest normalne. To drugie można wyeliminować wymieniając przewody na grubsze, ale silnik po prostu się grzeje, bo taka jest jego natura (to samo jest chociażby w odkurzaczach, czy mikserach). Quote Link to post Share on other sites
Lukas.72 Posted August 24, 2007 Author Report Share Posted August 24, 2007 No tak tylko kiedyś sie nie grzało.........a teraz się grzeje wystrzel 100-200 kulek( nie jedną serią tylko po 3 strzały seria) i kable są nagrzane oddam 500 strzałów i cały chwyt i pokrywa silnika robi sie ciepła.......:( Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted August 24, 2007 Report Share Posted August 24, 2007 No jak nawet krótkimi seriami wystrzelisz po sobie naraz 500 kulek to i sie nie dziwie że sie grzeje... Quote Link to post Share on other sites
Lukas.72 Posted August 24, 2007 Author Report Share Posted August 24, 2007 a czy ja powiedziałem ze na raz??.......są odstępy pomiędzy tymi seriami jest też w między czasie strzelanie na semi ......kiedyś wywaliłem sobie serię 50 kulek gdy była potrzeba(może ze 2 razy się zdarzyło ) i nawet ciepłe nie były kable .... Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted August 25, 2007 Report Share Posted August 25, 2007 Cyma ma marnej jakości kable. Najwidoczniej przytopiła sie izolacja i część prądu idzie nie tam gdzie trzeba albo wzrósł znacznie opór. Myslę, że po 120K kulek już czas na wymiane kabli. A silnik najbardziej sie grzeje przy szybkim waleniu na semi bo przy starcie silnika jest najwieksze obciążenie (silnik potrzebuje duuużo prądu by "ruszyć z kopyta"). Quote Link to post Share on other sites
wiesiu Posted September 6, 2007 Report Share Posted September 6, 2007 (edited) Witam desertasg Miałem ten sam problem jest to wina słabego okablowania w cymce. Wymieniłem całe okablowanie na CA i jest ok ,ale jezeli strzelasz seriami po ok 50 kulek to nie dziw sie ,że silnik sie grzeje i odczówasz ciepło. Edited September 6, 2007 by wiesiu Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts