Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Mp5 Cymy(grzeje się)

Recommended Posts

Witam...

mam taki problem.

kiedyś zaczęły grzać mi się kable i silnik pomyślałem ze to wina silnika wywali 120k kulek i mógł sie popsuć no więc wymieniłem silnik na CA i łożyska na metalowe no i znowu to samo kable sie bardzo grzeją i silnik(a od tego cały chwyt pistoletowy) czym to może być spowodowane?? moze wymienić kabel??

1.regulowałeś silnik za pomocą imbusa?

2.Sprawdz podkładkowanie najlepiej wyciagnac tłok,cylinder,spreżyne,prowadnice,antireversal,popychacz

skrecic gb na 4 sruby i poruszaj palcem zebatki jeśli nie będą sie krecić jak lekko pchniesz zębatke tłokowa to znaczy że masz zle spodkładkowane.

Sprawdz też luzy czy łożyska nie wpadają do środka.

Ten filmik powinien pomóc

ps. troche zawsze sie grzeja kable i silnik ale bez przesady.

http://www.mechbox.com/site/mechbox-upgrad...rade-video.html

Edited by nastuk

Grzanie się silnika i przewodów jest normalne.

To drugie można wyeliminować wymieniając przewody na grubsze, ale silnik po prostu się grzeje, bo taka jest jego natura (to samo jest chociażby w odkurzaczach, czy mikserach).

Cyma ma marnej jakości kable. Najwidoczniej przytopiła sie izolacja i część prądu idzie nie tam gdzie trzeba albo wzrósł znacznie opór. Myslę, że po 120K kulek już czas na wymiane kabli.

A silnik najbardziej sie grzeje przy szybkim waleniu na semi bo przy starcie silnika jest najwieksze obciążenie (silnik potrzebuje duuużo prądu by "ruszyć z kopyta").

• 2 weeks later...

Witam desertasg

Miałem ten sam problem jest to wina słabego okablowania w cymce.

Wymieniłem całe okablowanie na CA i jest ok ,ale jezeli strzelasz seriami po ok 50 kulek to nie dziw sie ,że silnik sie grzeje i odczówasz ciepło.

Edited by wiesiu