Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

G36C JG tuningowany ze zbrojowni 380fps

Guest Mati13k

Recommended Posts

Guest Mati13k

Witam!

Czy opłaca się kupić tuningowaną gitke JG ze zbrojowni ( 380fps )???

I czy po takim tuningu nie spadnie wytrzymałość bebechów?

Z tego co słyszałem to pasuje wymienić gumkę hop-up na guardera, a ten tuning tego nie obejmuje...

A może lepiej kupić gietke bez tuningu i potem ją tuningować ( nie umiem tuningować AEG, nawet ich rozebrać :-F ) ???

Jeżeli kupię normalną bez tuningu to napiszcie co trzeba wymienić aby mień BEZAAWRYJNY sprzęt.

Pozdro ;-) ...

Jeżeli dalej używasz batki stockowej( kupionej razem z karabinek w zestawie), to jeżeli dalej działa( a powinna) rozładuj ją. Ja po prostu pod koniec strzelanki naciskam spust i ślę serie bez kulek co 20 sekund. To trochę niezdrowe dla gearboxa, ale nie mam rozładowywarki. Jak ją masz, to nie ma problemu.

Po rozładowanie podłączasz baterię do prądu na 6 godzin i ładujesz.

Następnym razem wejdź w dział "dla zielonych". Tam ją odpowiedzi na takie pytania.

Miłej zabawy ;)

Guest Mati13k

Dzięki, Ty umiesz odpowiadać takim jak ja... :mrgreen:

A teraz ostatnie pytanie: czykupić stockowy G36C i do tego gumkę hopka guardera i batke czy G36C tuningowany ze zbrojowni?

To jak? :poddanie:

Hmm ...i tu zaczynają się schody.

Niektórzy nie lubią, kiedy nowicjusz dostaje tuningowaną broń. Ja zresztą też. Bardzo łatwo może sie stać krzywda. oczywiście nie osobie posiadającej. Jak jesteś nowy w te klocki to lepiej weź słabszą i przyzwyczaj się do niej oraz zasad działania na polu walki. Wierz mi, jak dostaniesz z 400 FPS w twarz, to moje gogle siatkowe uderzyło w oko i to NAPRAWDĘ BOLAŁO!

Jeżeli uważasz, że trochę techniki już masz, albo strzelasz się tylko na powietrzu, nie CQB(budynki), to kupuj rozszerzoną.

Porównaj również ceny. Jeżeli cena części i karabinu jest niższa od ceny oddzielnie kupowania i części i karabinu, to możesz się pokusić o jeszcze jedno rozwiązanie. Kupujesz karabin tuningowany, ale prosisz, żeby nie zakładali nowych części, tylko zostawili Stock, a resztę wrzucili w pudełka.

Po jakimś czasie, kiedy już oswoisz się z polem walki możesz pójść/wysłać karabin do jakiegokolwiek sklepu ASG( no, oprócz Tanichmilitarii) i poprosić o założenie zestawu. To będzie pewnie koszt ok. 15 zł, jak dobrze trafisz. Jest to troszkę trudniejsze i bardziej czasochłonne rozwiązanie, ale pozwoli ci się przyzwyczaić do realiów bitew ASG.

Pamiętaj, że nie jesteś sam na polu walki. Jeżeli walczysz w budynkach nie wpuszczą cię na sesję, jeżeli masz powyżej 400 FPS.

Jezu, ale się rozpisałem...

Osobiście polecałbym Ci wersje stock. Na początek całkowicie wystarczy. Jeśli oczywiście chcesz sie "poasić", że masz tuningowaną, to proponuję zainwestować w preclufe 6,04 Deep Fire lub Systema.W ten sposób poprawisz skupienie i celność broni, nie strasząc ilością fpsów.

Oczywiście zaraz na początku dokup gumke hop-up Guardera, i każ ją sobie założyć, ale zostawiając STOCKOWY DYSTANSER (bo dystanser guardera jest za duży).

Zestaw z gumką hop-up i preclufą jest wg mnie optymalny dla początkujących.

Edited by zombie_snake
Guest Mati13k

Ok!

Chyba kupię stock i prec lufkę, a co do techniki to jestem ostrożny i moja taktyka to- znaleźć dobrą kryjówkę i czekać, a potem jak wróg idzie to OGNIA!!! ( po nogach i torsie, nie po głowie).

Nie jestem dzieciakiem, który lata po podwórku z Barett' em 50. :lol:

A może opłaca się pozbierać dłużej i kupić AUG'a TM?

Jestem cierpliwy i mogę zbierać tylko czy to lasu 290 fps wystarczy?

Pozdro ;-) ...

• 2 weeks later...

fps'y to nie wszystko... kij w oko jeśli masz 450fps i rozrzut jak z granatnika...

Dla początkujących g36c JG o którym wspominasz jest idealne, kawał dobrze spasowanego karabinu za dobrą cenę. Tak jak chłopaki wspomnieli, gumka guardera, plus prec lufa np. systemy starczy (możesz też kupić tłumik i wstawić dłuższą lufę -> wiąże się to z wymianą cylindra)

(w asgshopie polecają lufe deep fire'a, która jest troche tańsza, ale kupując systemę masz gwarancję jakości; unikaj Madbula i CA, bo to istna loteria.. jedna skupia jak marzenie, inna ma gorsze osiągi od stocka.. )

Wg mnie nie jest dobrym pomysłem robienie upgrade'u mocowego w tym modelu.. jeśli planujesz coś pow 400 fps, to lepiej kupić używanego classika i włożyć borka deep fire i m110 guardera -> 400-410fps.

Ładowarka mikroprocesorowa to koszt 100zł, a ze spokojem sobie naładujesz i rozładujesz. Rozładowywanie poprzez strzelanie, to nie jest dobry pomysł ;)

A ja myślę, że nie ma sensu tuning większy niż ~370fps. Przy tak krótkiej lufie G36c jest prędzej na CQB/do budynku. Dołożyłbym jeszcze trochę kasy do tego ze zbrojowni i wstawił jeszcze jakieś wzmocnione części. No i oczywiście nowa gumka HU i precka.

Stock + precka i gumka,niema co kombinować,nie przejedziesz sie na takim zestawie,gwarantuje. Odnośnie ładowania baterii: ja nigdy jej na siłe nie rozładowuje, nie mam rozładowarki,ale jak się batka "skończy" to podpinam nową i ładuje dopiero tą starą.Robie to nie od wczoraj i moje intellecty nie tracą na właściwościach.Pozdrawiam.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...