michalll Posted May 5, 2008 Report Share Posted May 5, 2008 To może już lepiej tłok wymienić? :lol: Quote Link to post Share on other sites
Marwaw Posted May 5, 2008 Report Share Posted May 5, 2008 Ale ja nie chwaliłem się żadnym tunningiem, moja giwera jest stockowa, sorry jeśli to tak zabrzmiało. Quote Link to post Share on other sites
Jastra Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 michalll mi wymienili tlok w ramach reklamacji i teraz nie widze roznicy. A co do sprezyny to ja tak uwazam. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 Jak Ci wymienili na taki sam to trudno żeby różnica była :roll: Quote Link to post Share on other sites
Jastra Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 Nie, mówili że na inny ale nie powiedzieli jaki albo nie pamietam, bo skasowalem wiadomosc po odczytaniu Quote Link to post Share on other sites
knypek3 Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 napewno na lepszy bo ten stock to naprawdę dupa. Taki plastik gówniany. Mi wstawili G&P niebieski taki. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 No to jak na lepszy wymienili to powinien wytrzymać te 120 na auto. A różnica tkwi w wytrzymałości, więc jej nie 'widać'. Quote Link to post Share on other sites
knypek3 Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 ie tylko tłok jest ważny - zębatki też i to tak samo jak tłok bo też się mogą pokruszyć szczególnie że to XYT... Coś dla fanów upgrade'u zewnętrznego http://www.ar15.com/lite/topic.html?b=3&am...4303&page=1 Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 Ok, ale jak tłok się posypał, to widocznie on był najsłabszym ogniwem ;) Kontynuując temat, oprócz zębatek mogą też posypać się łożyska, głowica tłoka i parę innych rzeczy... A XYT wcale takie słabe nie są i zasadniczo na m120 chodzą. Quote Link to post Share on other sites
Jastra Posted May 7, 2008 Report Share Posted May 7, 2008 Na pierwszym obrazku wygląda jak moja. Na początku wydawało mi się, że to zębatki. Czyli teraz po wymianie, mogę strzelać auto i tłok powinien to wytrzymać? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 7, 2008 Report Share Posted May 7, 2008 Tego to Ci nie powiem, bo nie wiadomo jaki włożyli ;) Jeżeli jednak jest mocniejszy od stockowego a na stockowym ludzie strzelają na auto to nie powinno się nic stać. Quote Link to post Share on other sites
Wojtass_nt Posted May 7, 2008 Report Share Posted May 7, 2008 Ok, ale jak tłok się posypał, to widocznie on był najsłabszym ogniwem ;) Kontynuując temat, oprócz zębatek mogą też posypać się łożyska, głowica tłoka i parę innych rzeczy... A XYT wcale takie słabe nie są i zasadniczo na m120 chodzą. Głowica tłoka jest płaska (cicha), łożyska są plastikowe.... Te części prawie z reguły nigdy nie ulegają zepsuciu same od siebie. No chyba że po wystrzeleniu kosmicznej ilości kulek i długim okresie użytkowania. Ale to już się nazywa zużycie. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted May 7, 2008 Report Share Posted May 7, 2008 A ja myślałem, że to płaskie są głośniejsze... Może i łożyska nie ulegają zniszczeniu ale za to głowica tłoka jak najbardziej. Nawet taka super i w ogóle z G&P mi pękła po 10k kulek na M110 i batce 9,6V. W końcu to głowica przyjmuje największe uderzenia. A przyznaje- auto nie oszczędzałem ;-) Quote Link to post Share on other sites
Jastra Posted May 7, 2008 Report Share Posted May 7, 2008 Strzelając z semi głowica tłoka dłużej wytrzyma, i cała broń też? Bo zawsze jak się strzelam wolę mieć auto w razie jak ktoś z bliska wyskoczy, a jak kogoś zobaczę a on mnie nie to wtedy ustawiam na semi. Wolałbym się nie bawić w takie coś tylko cały czas z auto latać. Quote Link to post Share on other sites
Wojtass_nt Posted May 7, 2008 Report Share Posted May 7, 2008 Oczywiście że dłużej bo jak by nie było strzelasz 1 raz a nie załóżmy że 7. W ciągu calej strzelanki tłok i reszta wykona swoją robotę np. 100 razy a na auto 700. Więc różnicę sam widzisz. Hawk14- wszystko zależy od tego jak masz dopasowaną głowicę tłoka do głowicy cylindra. A niewykluczone, że przy mocnym tuningu nawet najlepsze się z nie wiadomo jakiego powodu posypią. Wszystko to w większej mierze loteria ale najczęściej padają zębatki, tłok i popychacz dyszy. Oczywiście, że płaska jest głośniejsza. Przejęzyczyłem się. Quote Link to post Share on other sites
knypek3 Posted May 7, 2008 Report Share Posted May 7, 2008 tzn mi tłok nie pękł. pierw prowadnica sprężyny, a później przy zmianie zobaczyłem , że łożyskowanie od głowicy tłoka Elementa poszło to odesłałem (był świeży z serwisu) i wstawili ten tłok sami bo uznali , że nie chce im się przyjmować karabinu co tydzien :D Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 7, 2008 Report Share Posted May 7, 2008 Głowica tłoka jest płaska (cicha), łożyska są plastikowe.... Te części prawie z reguły nigdy nie ulegają zepsuciu same od siebie. No chyba że po wystrzeleniu kosmicznej ilości kulek i długim okresie użytkowania. Ale to już się nazywa zużycie. Jeszcze odnośnie łożysk - owszem, ulegają zepsuciu, te plastikowe przede wszystkim. Miałem taki przypadek w innej chińskiej replice. Quote Link to post Share on other sites
Jastra Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 Chce dokupić magazynek Mid cap, powinienem kupić taki jak do m15/16 ? czy jaki? Najlepiej link bym prosił Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 Zasadniczo do m4/m16 pasują. Magi niektórych producentów mogą nie do końca pasować - poszukaj sobie w tym temacie, bo było. Quote Link to post Share on other sites
Marwaw Posted May 14, 2008 Report Share Posted May 14, 2008 Witam, Knypek 3 dzięki za super zdjęcia, właśnie tego szukałem, Jastra - pomyśl o magach z Boyi lub JG, miałem magazynki z JG i wszystko chodziło jak trzeba. Pozdrawiam, Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 14, 2008 Report Share Posted May 14, 2008 Czy BOYi lub JG robi mid-capy? Quote Link to post Share on other sites
Marwaw Posted May 14, 2008 Report Share Posted May 14, 2008 (edited) Boyi na pewno robi low capy, bo z takiego strzelałem, są do nabycia na Gunfire tam też widziałem mid capy z G&P, nie wiem czy będą pasować. Na Zbrojowni widziałem mid capa ze Stara i napisali, że pasuje do replik JG, jeśli tak to również do Byoi. Edited May 14, 2008 by Marwaw Quote Link to post Share on other sites
Jastra Posted May 14, 2008 Report Share Posted May 14, 2008 Ok dzięki, jakich kulek najlepiej używać? Ja używam extreme precision 25g Quote Link to post Share on other sites
lopez Posted May 14, 2008 Report Share Posted May 14, 2008 no ale ty masz hi-capa, a nie wiem jak jest z midkami, bo jak chcesz midka to może być tak ze te mogą ci sie zacinać...do midkapa są dobre excele i słyszałem ze G&G robią dobre kuleczki^^ Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 14, 2008 Report Share Posted May 14, 2008 Więc wspólnie doszliśmy do zgodnego wniosku, że nie ma mid-capów BOYi oraz JG ;) A to że jakiś mag pasuje do JG nie oznacza od razu że będzie do BOYi pasował - szczególnie że w tym ostatnim mamy metal body i komorę. KRÓTKIE mid-capy można dostać GP oraz King Armsa (te ostatnie bodajże po 49 zł za krótkie, te są najtańsze). Alternatywą mogą być więc długie magi, postaram się sprawdzić realcapy stara w najbliższej przyszłości. Będę próbował dziś z realcapem PJ - jest szary, więc fajnie wygląda, niestety z tworzywa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts