_Misza_ Posted August 27, 2007 Report Share Posted August 27, 2007 Szukam granatu do m203 GP. Problem w tym, że z tego co się dowiedziałem to co granat to inny zasięg, ilość kulek itp. Sam widziałem jeden, na 108 kulek i szczerze mówiąc szału nie robił - 20m zasięgu to zdecydowanie za mało w moim odczuciu. Konkretnie: Jaki granat, jaki orientacyjnie zasięg i do tego najlepiej link do strony gdzie można go kupić. Co polecacie. Link to post Share on other sites
Diablo Posted August 27, 2007 Report Share Posted August 27, 2007 http://www.wmasg.pl/zbrojownia/gazowe/146/...natnik_do_g36)/ porównania granatów Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted August 27, 2007 Author Report Share Posted August 27, 2007 Potrzebne mi są także konkretne opinie użytkowników, bo w bujdy o 200 m zasięgu lobem z granatnika to nie uwierzę. Link to post Share on other sites
Diablo Posted August 27, 2007 Report Share Posted August 27, 2007 rzetelny test :) Link to post Share on other sites
Foka Posted August 27, 2007 Report Share Posted August 27, 2007 Ta, bo na WMASG to nie napisał użytkownik tylko wynajęty dziennikarz podpłacony przez producenta :wink: Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted August 27, 2007 Author Report Share Posted August 27, 2007 Najwyraźniej niekompetentne osoby pisza na tym forum, a niektórzy uważają, że można strzelić granatnikiem na 200 metrów. ;) Gratulacje dla recenzenta i czytelników. Link to post Share on other sites
Diablo Posted August 28, 2007 Report Share Posted August 28, 2007 Autor: Cappuccio Autor zdjęć: Regdorn Dam głowę ,że nie mieli oni na celu wpieraniu komuś kitu :D btw. gdzie tam pisze o 200 metrach ? :D Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted August 28, 2007 Report Share Posted August 28, 2007 200m to ma chyba real steel ... U nas Kmieciu z Johanem ostro testowali granaty i z tego co widziałem w akcji, jedyny sens maja MadBulle napełniane CO2. Pozostałe to raczej gadżet. Zrobiliśmy taki test - stanęliśmy z szeregu w odległości ok. 15m i Kmieciu w nas wypalił. Mało kto dostał. Zdecydowanie bardziej skuteczna byłaby po prostu seria z aega :) Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted August 28, 2007 Report Share Posted August 28, 2007 Ostatnio jak strzeliłem z M203 lobem stojąc na brzegu Warty to 120 kulek spadło trochę za połową rzeki. Wniosek: granat używać z bliska, w budynkach, a na duże odległości stosować serię z AEGs. Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted August 28, 2007 Author Report Share Posted August 28, 2007 Zrobiliśmy taki test - stanęliśmy z szeregu w odległości ok. 15m i Kmieciu w nas wypalił. Mało kto dostał. Zdecydowanie bardziej skuteczna byłaby po prostu seria z aega icon_smile.gif Wiem bo przy tym byliśmy. Link to post Share on other sites
Diablo Posted August 28, 2007 Report Share Posted August 28, 2007 @misza128 gdzie tam pisze o 200 metrach?.. co prawda mam kłopoty ze wzrokiem ,ale nie znalazłem tam tego... Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted August 28, 2007 Author Report Share Posted August 28, 2007 (edited) http://wmasg.pl/zbrojownia/gazowe/33/m203/ "Strzelając pod kątem 45 stopni w niebo, kulki potrafią dolecieć i do 200 metrów. W linii prostej maksymalny zasięg skuteczny przy wyższej temperaturze otoczenia to nawet 80 metrów. " Też miałem kolege który po kupieniu gaziaka z KHC z podniecenia stwierdził, że strzela on na 100 metrów, jak nie dalej. Ktoś tu jest chyba idiotą żeby napisać coś takiego... a także dopuszczając to do działu zbrojownia. Real steel normalnie. Chyba każdy z was przyzna mi racje. Koniec o recenzji. Wpadł mi w łapy dzisiaj popsuty granat, w którym właściciel stwierdził, że wypadły z niego kulki. Są one zaznaczone na podanej poniżej instrukcji: Details numer 10. http://www.madbullairsoft.com/doc/XM993UserManual8mm.pdf Granat to MAD BULL XM-108HP. Z tego co zdążyłem wyczytać to właśnie wersja high power na CO2. Instrukcja jest od innego granatu, ale zmieniona jest tylko nazwa granatu na instrukcji i rozmiar kulek. Pytanie. Gdzie można kupić te kulki... ew. element w którym siedzą. Zdjęcie kulki i elementu - http://biolon.avx.pl/images/warsztat/mad_bull/12a.JPG Edited August 28, 2007 by misza128 Link to post Share on other sites
Foka Posted August 28, 2007 Report Share Posted August 28, 2007 A przeczytałeś to co jest pod linkiem podanem przez Diablo? Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted August 28, 2007 Author Report Share Posted August 28, 2007 Tak, mówiłem zwyczajnie o innej recenzji i przypuszczałem, że będziecie wiedzieli o którą mi chodzi. Link to post Share on other sites
Diablo Posted August 29, 2007 Report Share Posted August 29, 2007 a jednak nie . Link to post Share on other sites
Recommended Posts