przemek10 Posted August 28, 2007 Report Share Posted August 28, 2007 (edited) właśnie przerabiam mojego AK na RPK i mam problem , zastanawiam się czy jak rozwiercę gira do łożysk 8 mm z M249 to za bardzo go nie osłabię ?Docelowa konfiguracja guna to : -silnik MAGNUM systema -sprężyna M130 madonion -łożyskowana głowica tłoka deep fire -łożyskowana prowadnica King army -wzmocnione zębatki CA no to chyba wszystkie cześć które wpływają na naprężenia gira Edited August 28, 2007 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
ues Posted August 28, 2007 Report Share Posted August 28, 2007 Na 130 wystarczą 7 mm. Ale jak rozwiercisz (dobrze) na 8 to napewno nie zaszkodzi. U mnie M160 jest na 7 mm i działa. Trzeba rozwiercić otwory łożysk na 8 mm a potem trochę wybrać większym wiertłem (ta sama średnica co kołnierz łożyska) na głębokość równą grubości kołnierza łożyska. Mam ładne nogi stalowe z ostrego RPK. Kompletne nie te co na allegro. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted August 28, 2007 Author Report Share Posted August 28, 2007 A mógłbyś podąć dokładne wymiary kolby i długość lufy (chodzi mi całkowitą długość lufy zewnętrznej )? Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 Ues widzę że się wszędzie reklamujesz :D Ja w swoim V3 dokonałem tego o czym pisze UES - pasuje dobrze i śmiga nie źle ale ja mam wmontowane M120 na 9,6v PS UES nie masz czasem spowalniacza odrzutu (jak kto woli tłumika płomienia) do beryla gdzieś tam w szafie ?? :F Chętnie się skusze :D Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 Ues widzę że się wszędzie reklamujesz :D Ja w swoim V3 dokonałem tego o czym pisze UES - pasuje dobrze i śmiga nie źle ale ja mam wmontowane M120 na 9,6v PS UES nie masz czasem spowalniacza odrzutu (jak kto woli tłumika płomienia) do beryla gdzieś tam w szafie ?? :F Chętnie się skusze :D Ja mam 3 szt :-P Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 i teraz mi to mówisz :F daj na priva cenę jeśli jesteś chętny pozbyć się jednego :] Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts