wiesiu Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 Witam Zastanawiam sie nad kupnem tego zestawu http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1929 + zamontowanie spręzyny 130M Musze wymieniac baterie na mocniejsza? Mam baterie o napięciu 8.4v 1400.? Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 Batka raczej nie uciągnie. Nawet jeśli batka uciągnie ROF byłby marny. A co do M130, to po co ci do MP5??? To broń do CQB. Poza tym jeśli masz CA, to zębatki ci szybko pójdą, bo stockowe są do kitu (zależy też to trochę od szczęścia). Zastanowiłbym się też czy gearbox wytrzyma. PS: Następnym razem takie pytania w dziale dla zielonych... Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 Dla zielonych nie koniecznie. Sensowne tylko troche brak doświadczenia. Sami tak zaczynaliśmy:P Co do tematu może chce robic mp5 snajpe??XD Sam zestaw i m110 w zupełności wystarczą do miłego użytkowania Quote Link to post Share on other sites
wiesiu Posted August 31, 2007 Author Report Share Posted August 31, 2007 Aha a może polecacie jakiś inny zestaw do Mp5? Quote Link to post Share on other sites
alfabravo Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=283 Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 (edited) Wiesz kolego, bez wymiany zębatek ie ma co wychodzić poza m120 bo sie rozlecą. Poza tym bateria 9,6 V to przy tuningach raczej konieczność. No ale mozesz spróbować takiego zestawu: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1921 Do różnicy w cenie troche dołożyć i kupić bateryjkę 9,6 V. Ja miałem zestaw Hurricane m120 i w życiu bym na niego nie narzekał. Tylko poproś panów z asgshopu by sprawdzili czy w miare dobrze uszczelnia sie cylinder z głowicą tłoka. Lepiej poprosić by taki test zrobili. Zajmie im to 10 sekund a nie wyślą Ci nieszczelnego. A co do tego , że tamten zestaw miał tłok, to napisze Ci krótko: ten co masz jeszcze trochę (dość długo) podziała. Wnioskuję to po tym, że jestes w miarę "świeży", więc gnata masz raczej też niestarego (chyba, że używkę kupiłeś). Edited August 31, 2007 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 (edited) Zestaw Bore-up będzie znacznie lepszy: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1624 EDIT: No i batka 9.6 :D Edited August 31, 2007 by rafcio21 Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 Widzisz rafcio... ja założę sie, że kolega wiesiu nie chce wydawać za wiele pieniędzy. Wiadomo, że borek lepszy ale drożej wychodzi, żeby uzyskac ten sam skok mocy. Quote Link to post Share on other sites
wiesiu Posted September 1, 2007 Author Report Share Posted September 1, 2007 (edited) Witam poldeck nie chodzi tu o pieniąszki tuninguje Mp5 pierwszy raz i nie chcem kupić czegoś kiepskiego. Baterie juz mam 10v Pozdrawiam Edited September 1, 2007 by wiesiu Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted September 1, 2007 Report Share Posted September 1, 2007 Więc tak z mojej strony: Zestaw cylindra: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=598 do tego sprężyna m110: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=300 Łożyska(zakładając że masz Cyme/Wella,jeśli CA to nie potrzebujesz łożysk) : http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=261 Prowadnica (jeśli : jak wyżej) : http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1392 nie chcem kupić czegoś kiepskiego. Więc powinieneś być zadowolony,bateryjka Ci to pociągnie,zębatki będą na łożyskach,prowadnica się nie posypie jak to zwykle bywa przy plastikowej,układ cylindra będzie szczelny,a sprężyna wyciągnie na tym pare ładnych fps. Proponuje Ci jeszcze wmontować precke:) Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted September 1, 2007 Report Share Posted September 1, 2007 Łożyska kulkowe lepiej, M120S mi chodzi na batce 8.4 stockowej chińskiej dzięki takowym łożyskom, a ROF mam większy niż CA Stock na Batce 9.6 :D Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted September 1, 2007 Report Share Posted September 1, 2007 Halo! Broń do CQB! m120 to lekka przesada Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted September 1, 2007 Report Share Posted September 1, 2007 Lol, ja mówiłem o swojej broni. Czytaj ze zrozumieniem !!! Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted September 1, 2007 Report Share Posted September 1, 2007 A może Wiesiu nie chce mp5 stosować w CQB tylko w zielonej? A kupił mp5 bo mu sie bardzo podoba albo cos w tym stylu? JA nie widze przeciwwskazań do składania choćby i m130 tylko zależy jaka to broń i do czego ma byc stosowana. Quote Link to post Share on other sites
bobek28 Posted September 5, 2007 Report Share Posted September 5, 2007 Ja na pewno odradzam zestaw bore up ponieważ wzrost fps-ów zobaczysz tylko na chronometrze. Radze zainstalować sprężynę 120 m/s i n pewno wzmocnione zębatki bo stock raczej nie wytrzyma no i oczywiście nową baterię 9,6v jak chcesz być pro :killer: Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted September 5, 2007 Report Share Posted September 5, 2007 "wzrost na chronometrze" - Borek daje około 30FPS. Różnica między M110, a M120 wynosi 33 FPS (10 m/s to około 33fps), a więc przyrost jest ten sam! Nie rozumiem twojego sądu bobku... Quote Link to post Share on other sites
bobek28 Posted September 5, 2007 Report Share Posted September 5, 2007 "wzrost na chronometrze" - Borek daje około 30FPS. Różnica między M110, a M120 wynosi 33 FPS (10 m/s to około 33fps), a więc przyrost jest ten sam! Nie rozumiem twojego sądu bobku... Właśnie tylko 30 fps-ów, czy nie uważasz że lepiej zamontować m 130 bądź też 140 i zębatki niż borek? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted September 5, 2007 Report Share Posted September 5, 2007 Erm... m130? m140? Kolego to juz są poteżne tuningi! Wiesiu koniec konców nie naisał czy chce iść z tym do lasu czy do czarnej wiec moze niech sie wypowie... Bo nawet z 20 metrów seriana klatę z m140 może solidnie boleć. Quote Link to post Share on other sites
bobek28 Posted September 5, 2007 Report Share Posted September 5, 2007 Erm... m130? m140? Kolego to juz są poteżne tuningi! Wiesiu koniec konców nie naisał czy chce iść z tym do lasu czy do czarnej wiec moze niech sie wypowie... Bo nawet z 20 metrów seriana klatę z m140 może solidnie boleć. Właśnie nie wiemy czy chce iść tym drzewa ścinać czy ściany burzyć więc zakładajmy obydwie możliwość. Prawda zawsze leży po środku. :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted September 6, 2007 Report Share Posted September 6, 2007 to m120 max Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted September 6, 2007 Report Share Posted September 6, 2007 Poza tym cytuję: " Radze zainstalować sprężynę 120 m/s i n pewno wzmocnione zębatki bo stock raczej nie wytrzyma no i oczywiście nową baterię 9,6v jak chcesz być pro " - tu nie pisałeś o żadnej M130 lub 140 tylko o M120 która doda tyle samo FPS co borek... Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted September 6, 2007 Report Share Posted September 6, 2007 czy nie uważasz że lepiej zamontować m 130 bądź też 140 i zębatki niż borek? Nie naciągajcie wiesia na koszty,przy m110 stockowa bateria jest już do niczego,a m130 i m140 ? Kup wiesiowi silnik,szkielet,zębatki,tłok,głowice tłoka,głowice cylindra,łożyska,prowadnice (można wyliczać i wyliczać) a dopiero potem zaproponuj mu sprężyne jaką sobie zechce:P Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted September 6, 2007 Report Share Posted September 6, 2007 Ja jestem zwolennikiem M110 + Bor CA Systema bądź Guarder... nie naciągam na koszty :D Quote Link to post Share on other sites
wiesiu Posted September 6, 2007 Author Report Share Posted September 6, 2007 (edited) Moją Mp5 używam troche w lesie ,ale najwięcej to strzelam sie po budynkach, ruinach. Mam juz sprężyne 120 nową batke 9.6 i jest ok. Wielkie dzięki wszystkim za pomoc. Edited September 6, 2007 by wiesiu Quote Link to post Share on other sites
nicpon Posted September 26, 2007 Report Share Posted September 26, 2007 Witam! To i ja pozwole sobie o cos spytac: Mam zamiar tuningowac moja mp5 sd2 B&T [CA] i zastanawiam sie nad: 1. BorUp + M110 2. Usluga tuningowa w asgshopie do CA I Level, z sprezyna M110. Tylko nie wiem czy do tego zestawu nie dobrac czegos, co moglo by podniesc kulture pracy GB i zwiekszyc jego zywotnosc. (?) A moze lepiej jest cos jeszcze dobrac do BorUp ? Do ktoregosc z tych zestawow dojdzie jeszcze precka KM Head'a 300mm z gumka Gurdera. Moja Mp5 planuje uzywac jedynie w otwartej przestrzeni. Bateria oczywiscie 9,6V. Jakie sa wasze opinie? Z gory dziekuje za opinie i propozycje! Ps: przepraszam za brak polskiej czcionki! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts