AKS-74 Posted September 2, 2007 Report Share Posted September 2, 2007 Witam, zupełnie nie wiedziałem gdzie to umieścić, jeżeli się pomyliłem to proszę moda o przeniesienie. Oglądając ostatnio fotki AK z VFC, natknąłem się na parę zdjęć z celownikiem noktowizyjnym, domyślam się, że to NSPu, ale wygląda trochę inaczej niż te dostępne w wyszukiwarce "google" (pokrętło u góry, oraz troszeczkę inny kształt). Oto te fotki: http://www.mondaint.com/vfc_aks74un.htm oraz http://www.airsoft-shop.ch/images/VFC_AKS-74UN.jpg I tu pytanie, czy VFC wypuściło replikę tego noktowizora? Czy może założyli oryginalne NSP na kałachy VFC. Gdzie taki sprzęcik można dostać? Może, któremuś z was się pałęta po szafach i chce się go pozbyć? ;-) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted September 2, 2007 Report Share Posted September 2, 2007 Były po 2000zł na Allegro. Replik nikt nie produkuje. Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted September 2, 2007 Author Report Share Posted September 2, 2007 A może jakiś link do tych aukcji? Albo chociaż nick gościa z allegro, który to sprzedawał. Jeżeli znacie oczywiście. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted September 2, 2007 Report Share Posted September 2, 2007 To chyba taniej wyjdzie kupić zdekowanego Tantala z NSPU, później sprzedać Tantala :) A NVD będzie funkiel nówka w opakowaniu fabrycznym ;) Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted September 2, 2007 Author Report Share Posted September 2, 2007 (edited) Nawet chciałem tak zrobić, wysłałem do nich maila, z zapytaniem o noktowizor, na co dostałem odpowiedź, że wszystkie już wysprzedane i mieli NSP-3. Godzinkę temu zauważyłem aukcję allegro: http://www.allegro.pl/item239342922_noktow...na_allegro.html Niestety oferty odwołane, ponieważ przedmiot uległ zniszczeniu :poddanie: Jak na złość. A właśnie o taki noktowizor mi chodziło. Nie wiecie czasem czy były/są produkowane przesłony do NSPU? Edited September 2, 2007 by AKS-74 Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted September 3, 2007 Author Report Share Posted September 3, 2007 Sorry za dwa posty ale nie mogłem już edytować. Mam możliwość kupić NSPUN-2 czyli 1PN-58 za 450zł, z przesyłką. Jest podobno w 100% sprawny, ale bez baterii, pokrowca, zaślepki obiektywu i gumowego okularu przykładanego do oka. Opłaca się kupić ten noktowizor? I gdzie dostać baterię do niego? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted September 3, 2007 Report Share Posted September 3, 2007 Zasadniczo sie opłaca - pod warunkiem, że "podobno sprawny w 100%" to prawda. Skoro ktoś nie ma do niego baterii to pewnie jest to tylko jego przekonanie. Brak zaślepki też dobrze nie wróży. Oryginalnalgo akumulatora nie polecam stosowac - za dużo zabawy, Można zamontować paluszki, po lekkiej przeróbce. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted September 3, 2007 Report Share Posted September 3, 2007 Niestety oferty odwołane, ponieważ przedmiot uległ zniszczeniu Czyli poszedł poza aukcją. Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted September 3, 2007 Report Share Posted September 3, 2007 Nie poszedł ;-) - bo założe się że AKS ma możliwość kupienia go od tego samego kolesia. Na fotkach z allegro jest to własnie 1PN-58 bez baterii i gumki - dystansera. Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted September 3, 2007 Author Report Share Posted September 3, 2007 Tzn tak, facet zapewnia, że wszystko działa. Uzasadnia to tym, że podłączał noktowizor do zasilania i było ok. Trochę boli brak zaślepki i gumki ale postaram się takowe zdobyć. Nie wiecie kto może mieć takie bzdety? P.S Fence mógłbyś mi wysłać na PW instrukcje jak zrobić batkę do niego z paluszków? Kompletnie się w tym nie orientuję. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted September 3, 2007 Report Share Posted September 3, 2007 Ja też :???: Pokazywał mi tę przeróbkę gościu któremu sprzedałem NSP-3, ale to było w Szwecji. Brak zaślepki od razu jest podejrzany - bo na ma chronić przetwornik. Pytanie czy ktoś kto twierdzi, że noktowizor jest OK, potrafi to trafnie zdiagnozować. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts