KrzysiekplX Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 Jeszcze jedno pytanie. Czy stockowa bateria wystarczy do konfiguracji podanej przeze mnie kilka postów wyżej? Quote Link to post Share on other sites
bohni Posted April 20, 2008 Report Share Posted April 20, 2008 Ja osobiście twierdził bym, że nie wytrzyma - moja na bank by tego nie wytrzymała i z tego co wiem baterie w Boyi bardzo często bywają gówniane. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted April 20, 2008 Report Share Posted April 20, 2008 Zostaje sprawdzić - to jest kwestia tego czy pociągnie, a jeżeli pociągnie na ile wystarczy. Jak nie da rady i tak będziesz musiał kupić nową. Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted May 4, 2008 Report Share Posted May 4, 2008 No mi obsługa sklepu Customs.pl powiedziała, że replika od nich (http://customs.pl/produkty.php?product=12&cat_link=3) bez wymiany konkretnych flaków (no poza gumką HU i prec lufą, ale to na nic nie wpływa) bez problemów zadziała na stockowej baterii. Chcę to zobaczyć w praktyce i dowiedzieć się na ile wystarczy ta bateria :D. Quote Link to post Share on other sites
bohni Posted May 7, 2008 Report Share Posted May 7, 2008 Michall i jak po tunningu już? Quote Link to post Share on other sites
Mider Posted May 7, 2008 Report Share Posted May 7, 2008 Ja mam systemy M120 o nierównomiernym skoku + cylinder 0 + 550 lufy. Lata lepiej niż na stokowej sprężynie. Zębatki wyglądają potężnie, zastanawiam się wręcz, czy nie wsadzić borka + sprężynę 130-140. W aktualnej konfiguracji wyciągam 420-430 fpsów przy przyzwoitym rofie. Stokowy pakiet wytrzymuje >1500 kulek. Więcej nie sprawdzałem, bo nie należę do siejących kulki bez celu a nie chcę się naciąć, że mi w czasie zabawy batka zdechnie. Quote Link to post Share on other sites
bobek28 Posted May 12, 2008 Author Report Share Posted May 12, 2008 Mam mały Los Problemos. Moja emeczka, a właściwe hopek (laylax prometheus, stock'owa komora) źle podkręcają kulki. Kulki lecą lobem(!), a nie zostają podkręcone dopiero w końcowej fazie lotu, tak jak powinny. Skończyły mi się pomysły. Co robić? Z góry dzięki za pomoc ;-) Bobek Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 1. Przemyć HU. 2. Używać dobrych, markowych kulek. 3. Może zbyt mocno ustawiasz HU, albo używasz zbyt lekkich kulek? Quote Link to post Share on other sites
bobek28 Posted May 13, 2008 Author Report Share Posted May 13, 2008 Używam excelów, 0.2 g Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 Do takiej mocy polecam 0.25. Excel to jedne z lepszych, wiadomo. Quote Link to post Share on other sites
bobek28 Posted May 13, 2008 Author Report Share Posted May 13, 2008 W czym przemywać hopka? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 14, 2008 Report Share Posted May 14, 2008 W detergencie. Wodą z mydłem np. Chodzi o to by usunąć tłuszcze i nie uszkodzić gumy. Quote Link to post Share on other sites
bobek28 Posted May 18, 2008 Author Report Share Posted May 18, 2008 Ehh dalej "lobuje". Może macie jeszcze jakieś koncepcje? Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 Wymienić gumkę? razem z dystanserem oczywiście. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 Zobacz czy gumka nie jest uszkodzona, czy dystanser leży poprawnie itp., wyczyść lufę, spróbuj cięższych kulek. Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted May 22, 2008 Report Share Posted May 22, 2008 A na customs emek jak nie było tak nie ma... Quote Link to post Share on other sites
QbaDT Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 Czy jeśli włożę batke Intellecta 9,6 1400 do prawie stockowej M4 boyi (ze sprężyną 120),to nie zaszkodzi to GB...? Rof się zwiększy,tylko nie wiem czy wytrzymałość będzie taka sama ? Quote Link to post Share on other sites
bobek28 Posted May 30, 2008 Author Report Share Posted May 30, 2008 Jeśli jak kolwiek zmienisz szybkostrzelność wytrzymałość nigdy nie będzie ta sama. Quote Link to post Share on other sites
35groszy Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 Ja mam M4A1 Tactical RIS firmy CyberGun, chce go trochę wzmocnić i przedłuży jego żywotność. Myślałem nad zastosowaniem tego zestawu ATK MAX TORQUE + sprężyna M140, silnik i gearbox bez zmian, ewentualnie jeszcze metalowy korpus BOYI/DBOYS albo lepiej wykonany G&P. Teraz rodzi się kolejne moje pytanie, czy te wymienione korpusy przypasują do repliki CG ? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 31, 2008 Report Share Posted May 31, 2008 Po pierwsze to co to ma wspólnego z m4 boyi oprócz szkieletu? Po drugie musisz wymienić jeszcze głowice. Po trzecie na stokowy silnik nie pociągnie m140. Po czwarte zasadniczo gb. v2 mają to do siebie, że są takie same. Jeżeli masz gb. v2 to możesz go wymienić na inny v2. Quote Link to post Share on other sites
Luda Posted June 2, 2008 Report Share Posted June 2, 2008 Witajcie ! Sory, że piszę tu ale w dziale jestem zielony nikt mi nie chce odpisać ;( Tak więc, czekam już 2 tygodnie z Customs na replikę BOYIA M4 FM i dłużej cierpliwości nie mam :/ Wobec tego chcę się zapytać czy wybierając to u krankmana http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=1082 popełnie błąd nie czekając jeszcze dłuższy czas na to o czym wcześniej mówiłem : http://www.customs.pl/produkty.php?product=12&cat_link=3. Wiem, że na taiwanie body jest P&J czy to wada czy może zaleta ?? Na customs wymieniają poszczególne części GB i na Taiwangunie z resztą też... proszę o odpowiedź doświadczonych fanów ASG pzdr P.S czy w body P&J też tak fajnie otwiera się HU jak w orginalnym boya ?? i czy nie będzie problemem zmiana gumki HU ?? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 2, 2008 Report Share Posted June 2, 2008 1. To jest to samo body. 2. HU się nie otwiera... jeżeli chodzi Ci o otwieranie body to patrz pkt. 1. 3. Nie popełnisz błędu zamawiając u Krakmana. Quote Link to post Share on other sites
35groszy Posted June 2, 2008 Report Share Posted June 2, 2008 Pytanko, mam m4 ze stałą kolbą, teraz tak patrze, że przy wymianie korpusu na metal, nie jest ważne czy mam stałą kolbę czy składaną, tak więc, bez problemu można zamontować, metalową prowadnicę i kolbę do niej ? Sorki, za takie pytania, ale jestem świeży w budowie i rozbiórce replik. Quote Link to post Share on other sites
VanDerSeba Posted June 3, 2008 Report Share Posted June 3, 2008 A czy do owego M4A1 Boyi podejdzie konwersja MadBull'a JP Rifles http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3125 i http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3702 :?: Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 3, 2008 Report Share Posted June 3, 2008 Teoretycznie powinno wszystko pasować - i kolba i konwersja, z tego co wiem. Mogą być jednak problemy ze spasowaniem, bo te repliki są niezbyt dokładnie wykonane. Zwykle można temu zaradzić domowymi metodami. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts