thief7 Posted September 10, 2007 Report Share Posted September 10, 2007 (edited) Witam, Na wstępię chciałbym zaznaczyć, że przebrnąłem przez wiele wątków tyczących się jaka bateria do jakiego zestawu, co zamontować gdy tłok utknie w ostatniej z możliwych pozycji i bateria nie chce dalej go ruszyc... rozmawiałem z jednym z serwisów asg i też mi cos zaproponowali. I się zamotałem, nie wiem co kupić... Opis problemu: Posiadam replike M4 firmy SRC ze składaną kolbą (sprezyna 110 Mad Onion, FTK HuriccanE, teflon fix, wymienione zębatki, silnik G&P High Speed M120 itp... lacznie prawie 435 fpsów). W weekend wyregulowalem hop up, wszystko chodziło pięknie aż do momentu zacięcia się tłoka w jednej z ostatnich pozycji :I Dałem replike koledze do postrzelania (ogień pojedyńczy :) i w którymś momencie za szybko puścił spust, tłok zatrzymał się gdzieś pod koniec i od tego momentu jest lipa. Używam do repliki baterii firmy KAN 9,6V 1400mAh, ale nie jest w stanie ruszyc tłoka z tej pozycji (słychać próby). Gdy miałem wcześniejszą sprężyne (MadOnion M100) i zdażyła mi się taka sytuacja wyjmowałem bezpiecznik, strzał, wracało wszystko do normy, montowałem bezpiecznik i bawiłem się dalej. Tutaj to też nie zadziałało. Niestety w ekipie nie mamy lepszej baterii niż moja ;) Po przeczytaniu wielu postów wnioskuję, że bateria Intellecta 9,6V 1400 mAh owinna sobie z tym pomóc (zwłąszcza, że jest mini; strzelam tylko ogniem POJEDYŃCZYM, na strzelankach wywalam łąćznie średnio 100 - 300 kulek) - użytkownicy forum zachwalali tą baterie przy różnych konfiguracjach. Zdaje sobie sprawe, że ta bateria się nie nadaję do tego tupu tuningu. Pytania: Co zatem kupic? Czy bateria firmy Intellect wystarczy? Z serwisu dostałem info, że najlepiej byłoby kupić coś o normalnych rozmiarach pojedyńczych ogniw i z pojemnością pokroju 3300 mAh, Intellecta bądź Sanyo. Tylko nie mam gdzie tego zamontować.. (jeśli zajdzie taka potrzeba, coś się wymyśli) no i koszt zakupu nie jest mały. Z góry dziękuję za pomoc. Edited September 10, 2007 by thief7 Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted September 10, 2007 Report Share Posted September 10, 2007 Twoja replika była przestrzeliwana na akumulatorze 8,4V 3600mAh Intelelct. Działała wprost wyśmienicie ;) 1400 Intellecta są owszem dobre, ale np. w mojej MP5, gdzie mam 420FPS jakoś muliła strasznie. Szybkostrzelność była mniejsza niż na niejednej 8,4V. Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted September 10, 2007 Report Share Posted September 10, 2007 Ja się spotkałem z tym, że mi jedna 8,4 Intellect na mniejszych ogniwach nie ciągnęła sprężyny, a druga wywaliła bardzo dużo kulek, taka sama, tylko nowsza, bardziej "zadbana" ;] Jeżeli nie masz gdzie włożyć dużych ogniw, takich jak w Intellect 3300 na przykład, to dodaj jedno mniejsze, zrekompensować powinno brak dużych ogniw. Jak dobrze pamiętam, to intellect'a duże ogniwa mają wydajność, prawie 50A, a małe do 25A. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts