slayr Posted September 19, 2007 Report Share Posted September 19, 2007 Witam... Mam mp5sd JG. Jak wiadomo - są tam syfne tłumiki. Takie jak w tanich replikach po 150 zł. Mi połamały się te "blaszki" plastikowe w tłumiku, które zaczepiają się o body. Da się gdziekolwiek dokupić tłumik do wersji sd? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted September 19, 2007 Report Share Posted September 19, 2007 Zamiast szukać nowego tłumika to poprostu wklej ten co masz na poxipol lub inny tego typu klej. zwiększysz tym realizm zwojej repliki, ponieważ w wersji ostrej tłumik jest integralną częścią PMa i nie da się go zdemontować ;) Quote Link to post Share on other sites
slayr Posted September 20, 2007 Author Report Share Posted September 20, 2007 Hm, ale później będzie dało się "rozebrać" replikę? Pozatym, jeżeli źle wkleję, to kulkensy będą skręcały cały czas... Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted September 20, 2007 Report Share Posted September 20, 2007 Replikę bez problemów się rozbierze nie zdejmując tłumika dźwięku. Klejąc możesz wstawić kawałek czegoś sztywnego i długiego do lufy, żeby mieć mniejwięcej orewntację co do wycentrowania. Quote Link to post Share on other sites
slayr Posted September 20, 2007 Author Report Share Posted September 20, 2007 Póki co - wyciąłem małe kawałki plastiku z dość twardej linijki. przykleiłem do tych "stockowych" "blaszek" super-glutem. IMO będzie 100razy bardziej wytrzymalsze. Owinę dodatkowo tłumik teflonówką i myślę, że powinno trzymać cycuś ;). Quote Link to post Share on other sites
slayr Posted September 21, 2007 Author Report Share Posted September 21, 2007 Nie mogę edytować - więc napiszę. Postanowiłem definitywnie rozwiązać problem skręcania kulek, a mianowicie zakupić preckę 300mm. Celność i się polepszy i kulki nie będą skręcać ;). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts