minc0 Posted November 5, 2003 Report Share Posted November 5, 2003 Chciałbym się dowiedzieć czegoś na temat pistoletów z WE tych co są na military.pl osiągi celnośc itp. Wie ktoś coś na ich temat??? Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted November 5, 2003 Report Share Posted November 5, 2003 A mógłbyś napisać co oznacza skrót "WE" ? :? Link to post Share on other sites
minc0 Posted November 5, 2003 Author Report Share Posted November 5, 2003 Oj sorrki mała pomyłka, chodziło mi o WA;Western Arms Wiecie Western Erms :wink: :? Coś na temat pistoletów na military.pl z WA Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted November 5, 2003 Report Share Posted November 5, 2003 Co tu dużo mówić... gazówy z WA są chyba najlepszymi w swojej klasie (gazówki krótkie). Z resztą cena mówi sama za siebie 8O , jeśli bym miał wybrać gazówe i w dodatku miał bym dużo kasy to z pewnoscią wybrałbym WA lub ewentualnie TM. Dodam, że jeśli Cię interesuje jakaś giwera WA z Redwolfa to przez military da sie to może załatwić, ja bym stawiał na Premium Edition Perfect Version M92FS Silver. Link to post Share on other sites
Lukzari Posted November 5, 2003 Report Share Posted November 5, 2003 Heh co tu dużo mówić :) WA są poprostu wyjeb...ane :D jak miałem w rączkach beretkę WA to mało nie posiusiałem się w gacie :wink: Boże jak ten zameczek chodzi no poprsotu cud, miód i orzeszki :D Link to post Share on other sites
minc0 Posted November 6, 2003 Author Report Share Posted November 6, 2003 He he to fajnei mieć zwolenników pistoletów :D 8). Wysłałem maila do military.pl z zapytaniem czy jest możliwość sporwadzienia i jaka by była cena SVI/ Xcelerator Hybrid Black/Gun Metal Silver WA Xcelerator Limited jak by sproawdzili od producenta to znaczy z WA to może wcale nie było by tak drogo :roll: Link to post Share on other sites
Lukzari Posted November 6, 2003 Report Share Posted November 6, 2003 jak by sproawdzili od producenta to znaczy z WA to może wcale nie było by tak drogo Marzenia te duże i te maleńkie lalala la lala lala ... :D Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted November 6, 2003 Report Share Posted November 6, 2003 Jak mi ktorys z was podkupi Para Ordnance p.14-45 czarnego to wlasnorecznie rozerwe na strzepy i odbiore to, co nalezy sie mnie, w Imie Pana!! Link to post Share on other sites
NFZ_Dywan Posted November 6, 2003 Report Share Posted November 6, 2003 :D rws jak chcesz kupic p14-45 to lepiej sie spiesz. I tak sie dziwie ze nikt tego jeszcze nie kupil, nawet mnie czsami nachodzi zeby sprzedac m11 i sie zaopatrzyć w Para-Ord. Takie cudo musi kusic na pokuszenie. :D Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted November 6, 2003 Report Share Posted November 6, 2003 Dywan ty sie w ogole nawet do mne nie oddzywaj bo to przez ciebie tak zachorowalem na to, tyyyyyyy...... :D Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted November 6, 2003 Report Share Posted November 6, 2003 Nierozumie co Wy widzicie w tym gunie :? Link to post Share on other sites
minc0 Posted November 6, 2003 Author Report Share Posted November 6, 2003 o czym mowa, jeśli można wiedzieć??? można linqa???? Link to post Share on other sites
NFZ_Dywan Posted November 6, 2003 Report Share Posted November 6, 2003 Fboardpro... Dobrze wiesz, co to znaczy miłosc do tego jednego jedynego modelu broni :wink: . Mi sie strasznie podoba w ogole konstrukcja Colt m1911 a replika tegoż z WA ma 15 kulkowy (singlestacker) magazynek. A własnie np. p14-45 ma 'doublestacker' mag (25 kulek) i konstrukcje podobną do m1911. A pozatym nie wiem... On po prostu coś w sobie ma :lol: :lol: :lol: http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/prod...jsp?prodID=9248 <-- p14-45 Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted November 6, 2003 Report Share Posted November 6, 2003 Oj dobrze wiem co to miłośc do tego jedynego :) bardzo mi się podoba 1911 ale w wersji zwykłej A1. Nie wiem czy ja tak tylko mam ale jakoś nie znoszę pistoletów compactowych (ppk, p8 compact, p228, colt defender). Co do tego para-ord. to myślałem, że chodzi o tego brzydala co jest dostępny w ofercie military.pl i muszę powiedzieć, że ten p14-45 jest całkiem całkiem ale i tak lepiej mi się podoba stary dobry government :D Link to post Share on other sites
minc0 Posted November 7, 2003 Author Report Share Posted November 7, 2003 wszystkie colty sa fajne. lata 30 prohibicja mniam 8) :D Marushin M712 Maxi Carbine i Marushin Super Red Hawk 9.5 inch(Black) S&W P.C.M629 Comp Hunter 8) [/url] Link to post Share on other sites
Nico Posted November 11, 2003 Report Share Posted November 11, 2003 A moze wiecie na ile starcza gazu w pistoletach WA? I czy maja Blow Back bo nic na military nie pisze prawie :( na ten temat a wkoncu jak wydac 890 zl na Berette full metal to i BB by sie przydal. Link to post Share on other sites
NFZ_Dywan Posted November 11, 2003 Report Share Posted November 11, 2003 Oczywiscie wszystkie guny z WA mają blowback (magna-blowback, podobno całkiem mocny),lecz nie wiem jak jest ze zuzyciem gazu. Z moich zaczerpniętych w sieci inforamcji wynika również, że nie są to pistolety full metal. Raczej full ABS. Link to post Share on other sites
Nico Posted November 11, 2003 Report Share Posted November 11, 2003 To milo ze all maja BB :) Co do metal, abs to na military pisze ze jedne modele sa abs+metal, inne metal. Aha nosnosc maja rozumiem z 40m ?! Jakbys ktos wiedzial ile gazu sredniu zuzywaja pls msg me!! Choc zaczynam sie zastanawiac jesli mam wydac 890zl na guna, to czy nie lepiej kupic AEGa :| ale w koncu BB jest tylko w gazowcach, eh ciezkie wybory. Link to post Share on other sites
Lukzari Posted November 11, 2003 Report Share Posted November 11, 2003 No właśnie ja bym się zastanawiał nad AEG'iem :) Link to post Share on other sites
Nico Posted November 13, 2003 Report Share Posted November 13, 2003 To nikt nie wie nic na temat ile gazu zzeraja? Link to post Share on other sites
Lukzari Posted November 13, 2003 Report Share Posted November 13, 2003 Wielkiej filozofii to tu nie ma. Skoro to BB to napewno więcej jak 2 magów nie wystrzelisz... Link to post Share on other sites
Nico Posted November 15, 2003 Report Share Posted November 15, 2003 dobra tyle to ja wiem, ale zeby wlasnie byly te dwa magazynki a nie jeden i pa, w koncu to 890zl kosztuje taka zabawka Link to post Share on other sites
Miva Posted November 19, 2003 Report Share Posted November 19, 2003 Witam, przeprowadziłem test i oto wyniki: pistolet - kilkuletnia WA Beretta M92FS gaz - Toy Jack Top kulki - Cybergun 0,25 g Strzelałem w temperaturze pokojowej, około 1,5 strzału na sekundę z przerwą na naładowanie magazynka (tylko kulkami oczywiście :) ) Jedno nabicie gazem wystarczyło do oddania 63 strzałów czyli 2,625 magazynka. Pistolet strzelał cały czas z taką samą siłą (przy 3 ostatnich strzałach minimalnie zmienił się dzwięk wydawany podczas strzału i może leciutko osłabł blowback) . Po 63 strzale zamek już się nie cofnął i to był koniec gazu Pozdrawiam Link to post Share on other sites
minc0 Posted November 25, 2003 Author Report Share Posted November 25, 2003 no to ładnie się prezentuje i wcale nie taka gazożerna :D a jak z zasięgiem?? Link to post Share on other sites
Miva Posted November 28, 2003 Report Share Posted November 28, 2003 Witam Całkowitego zasięgu nie mierzyłem. Przeprowadziłem mini test. Broń: WA Beretta M92 FS Amunicja: 6mm Cybergun 0,25g Gaz: Top Gas Warunki: piwniczny korytarz Celowałem tylko za pomocą muszki i szczerbinki (nie było widać lecących kulek). Hopup ustawiony z 2 miesiące temu tak, by dawał największy zasięg w terenie. Wynik: bez problemu trafiałem w kartkę A4 z odległości 20 m (zmierzona długość korytarza) Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Recommended Posts