Holmes Posted October 4, 2007 Report Share Posted October 4, 2007 Witam, Zestaw wygląda tak: 1. Zęby Systema helikalne infinity 2. Gearbox wzmocniony Hurricane, 7mm 3. Silnik Systema magnum 4. Bore-up Systema 5. Prowadnice, popychacze, ch...e-muje: Systema 6. Okablowanie posrebrzane low-resistant 7. Lufa KM-Head 609 mm 8. Sprężyna Prometheus MS170 lub MS190 Dylematy pozostałe w temacie: 1. Dać tłok z zestawu infinity Systemy czy Deep Fire z tytanowymi zębami? (tłok ten czerwony, jak w tym zestawie: tłok Systema w MG). Tłok jest ułamkiem ceny zębów, więc może zostawić poliwęglan, jak się zrypie to się wymieni? No i parę FPS więcej, bo tłok lżejszy. 2. Hop-up Guardera (HU Guardera) czy ten z uszczelką King Arms (HU King Arms) 3. 9,6 voltowa bateria da radę na m190 i silniku Magnum? (tylko single fire). Z batką jest problem, gdyż ma wleźć do tej kolby: (link do WGC) 4. Łożyska 7mm kulki dadzą radę, czy od razu śizgowe? Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted October 4, 2007 Report Share Posted October 4, 2007 1 - Ja dałbym odrazu tłok DF lub JBU. Systemy (wprawdzie na auto) nie dawały rady wystrzelić paczki kulek na M150... 2 - Komorę lepiej king armsa - już było na forum parę pozytywnych opinii... 3 - Obawiam się, że nie... no chyba że Sanyo RC. 4 - Daj kulkowe, ale zaopatrz się też w cierne (zobaczysz czy kulkowe pociągną). Słyszałem, że kulkowe 7mm mogą max "znieść" M150. Quote Link to post Share on other sites
Holmes Posted October 17, 2007 Author Report Share Posted October 17, 2007 Kompilacja zakończona. Po drobnych przejściach i frustracjach (okazało się, że uszczelka głowicy tłoka jest do d...y) uzyskałem na powyższym zestawie 615 fps (MS170; kulki 0,2). Co ciekawe, po zmianie bore-up Systemy na Classic Army pokazuje się 635 fps. Możliwe, że to drugie złożenie było bardziej staranne, lub faktycznie BU CA okazał się lepszy. Z ciekawostek: Komora Hop-Up CA: 611 fps Komora HU King Arms: 635 fps W chwili wolnego dołożę teflon-fix Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted October 17, 2007 Report Share Posted October 17, 2007 Jakiego akumulatora używasz? Bo ja próbowałem ożywić mojego mechaboxa M170 na Magnumie i akumulatorze 9,6V 3600mAh Sanyo i chełtał niczym M15 Both Elephant na styranej batce, po czym się zaciął tłok w tylnym położeniu. Pytam z czystej ciekawości, bo już jestem w trakcie zamawiania 12V 2400RC ;) Quote Link to post Share on other sites
Holmes Posted October 17, 2007 Author Report Share Posted October 17, 2007 Po "wyszimowaniu" na cacy, działa na Intellect 9,6 1400. Tylko single fire, więc na szybkostrzelności mi nie zależy (która, co trzeba przyznać, jest na tej sprężynie i zębach na poziomie muszkiedu odprzodowego :)). Bateria starcza na około 1000 kulek. Ciągnęła nawet na sprężynie M190 w ramach testów (pokazało 673 FPS i dałem spokój z taką sprężyną) Dokładnie jest to ta bateria: http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...KA-STOCK-08BK96 Już zamówiłem 10,6 na wysokoprądowych ogniwach ale ku memu zaskoczeniu ta 9,6 dawała radę całkiem przyzwoicie. Quote Link to post Share on other sites
ctxpl Posted October 17, 2007 Report Share Posted October 17, 2007 (edited) Jak pęknie GB to daj znać po ilu strzałach. Życzę jak najdłuższej żywotności. Stosujesz jakieś wzmocnienie ???. Edited October 17, 2007 by ctxpl Quote Link to post Share on other sites
Holmes Posted October 17, 2007 Author Report Share Posted October 17, 2007 Mam GB Hurricana określany przez każdego mianem "jakiś dziwny". Wymagał sporo doszlifowania (nie przyjmował zębatek Infinity Systemy) ale wygląda pancernie. Waży też o 30% więcej niż Systemy. Istny czołg - przeżył już sprężyny M150 i M170 (kilkadziesiąt tysięcy kulek) i nic. Rozwiercony na 8mm łożyska od minimi (oryginalne były 7mm). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts