ADAM94PL Posted October 7, 2007 Report Share Posted October 7, 2007 Witam, mam mały problemik. Gdyż napsikałem w komorę HU sylikonu to replika zaczęła mi bliżej strzelać. Podobno muszę wystrzelać kulki by mi się ustatkowało i zaczęła strzelać normalnie. Nasmarowałem też cylinder.... Może to tego powód? Replika ma nabite ok 300bb. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted October 8, 2007 Report Share Posted October 8, 2007 (edited) Po co wogóle zalewałeś Hop-Up silikonem?? :wink: Edited October 8, 2007 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
ADAM94PL Posted October 8, 2007 Author Report Share Posted October 8, 2007 (edited) żeby przesmarować komorę... :killer: Proszę o odpowiedzi... Edited October 8, 2007 by ADAM94PL Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted October 8, 2007 Report Share Posted October 8, 2007 Hop-upa się nie smaruje!! A napewno nie w ten sposób. Jeśli chcesz żeby zaczął normalnie strzelać to rozbierz komorę, wytrzyj ją dokładnie z silikonu, a potem weź kulki i strzelaj. Dużo......... Quote Link to post Share on other sites
ADAM94PL Posted October 9, 2007 Author Report Share Posted October 9, 2007 Komory rozbierać nie bedę bo potem nie złożę. Najlepiej chyba wystrzelać ten silikon.... Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted October 10, 2007 Report Share Posted October 10, 2007 To strzelaj. Ale przygotuj się na idące szybko buteleczki kulek.......i coś czuję że to będzie niejedna buteleczka. Quote Link to post Share on other sites
militarius5 Posted October 11, 2007 Report Share Posted October 11, 2007 chłopie, tam nie ma co zepsuć, powoli rozbieraj, a nic się nie stanie... a jeżeli coś wyskoczy to w odpowiednim temacie są fotki gdzie co i jak złożyć, ewentualnie napisz do mnie na PW to dam schemat. Quote Link to post Share on other sites
ADAM94PL Posted October 12, 2007 Author Report Share Posted October 12, 2007 Lepiej nie 8-) Jutro idę w bój więc może to wystrzelam... Quote Link to post Share on other sites
3890 Posted October 20, 2007 Report Share Posted October 20, 2007 a ja mam taki problem cos z tym przyciskiem sie dzieje kturym sie wyjmuje magazynek zacina sie czasem to wogule magazynka wyjac nie moge :wink: Quote Link to post Share on other sites
militarius5 Posted October 20, 2007 Report Share Posted October 20, 2007 może psiknięcie olejem silikonowym pomoże? Też tak miałem... Quote Link to post Share on other sites
Fall0ut Posted November 21, 2007 Report Share Posted November 21, 2007 witam. straszny problemik mam z moim M6 ... postrzelalem chwile i zlamal mi sie jeden element: http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airs...l?prodID=17356# nigdzie go nie moge dostac .. ogolnie chce sprzedac replike, bo byla jaka kupilem (dla sprawdzenia czy mi sie podoba) i teraz chce kupic cos konkretnego .. nie wiecie gdzie moge cos takiego dostac ? tylko nie za 100 zl super jakosci jak proponuja sklepy .. nie siecie gdzie np kupic uzywana ta czesc ? albo troche tansza ? blagam odpiszcie .. jak mozecie to napiszcie tez na maila do mnie : ryjek83@o2.pl marcin.rojek@ropczyce.com.pl (jak mozecie to prosze na oba od razu bo jeden moge odebrac tylko w domu a drugi tylko w pracy) .. dzieki i pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted November 22, 2007 Report Share Posted November 22, 2007 Pozostaje Ci zrobić samemu, z raz widziałem jak ktoś na allegro sprzedawał lekko przechodzone. Sprawdź jeszcze w tematach o mp001 bodajże, ktoś z Kolegów dorabiał tego seara. Quote Link to post Share on other sites
Fall0ut Posted March 6, 2008 Report Share Posted March 6, 2008 Pozostaje Ci zrobić samemu, z raz widziałem jak ktoś na allegro sprzedawał lekko przechodzone. Sprawdź jeszcze w tematach o mp001 bodajże, ktoś z Kolegów dorabiał tego seara. dzieki za pomoc .. juz znalazlem jeszcze jedno sprostowanie dla innych zainteresowanych tematem : sear od 001 jest kompletnie inny .. trzeba trochę szlifować nie tylko ten element ale także nacinać obudowę GB :/ WIELKA PROŚBA :???: apropo gearbox'a w tym M6 .. dopasowałem już tego sear'a ale dalej jest to samo .. po naciągnięciu tłok nie blokuje się tylko wraca razem z całością do pozycji początkowej .. nie wiem co robić .. niby wszystko dobrze zamontowałem i dobrze pasuje a mimo to dalej nie działa .. :wink: pomóżcie .. ma ktoś może fote tego gearbox'a od środka ? albo schemat pracy całego mechanizmu ? może coś przeoczyłem .. z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
0Wilku0 Posted March 6, 2008 Report Share Posted March 6, 2008 Prawdopodobnie sear jest pęknięty i jest to na pierwszy rzut oka nie widoczne widać to dopiero po jego zgięciu. Tak jak Tuksiak radziłbym poszukać w tematach o MP001. Było napewno Quote Link to post Share on other sites
Sman Posted March 6, 2008 Report Share Posted March 6, 2008 Kup z 6000 kulek 0,12 :D Quote Link to post Share on other sites
Fall0ut Posted March 7, 2008 Report Share Posted March 7, 2008 Prawdopodobnie sear jest pęknięty i jest to na pierwszy rzut oka nie widoczne widać to dopiero po jego zgięciu. Tak jak Tuksiak radziłbym poszukać w tematach o MP001. Było napewno już poradziłem ;) nic nie było pęknięte tylko po prostu elementy z 001 NIE pasują do M6 .. trochę szlifierki, pilnika (oczywiście w body tez trzeba :/ ) i jest ok .. ale ogólnie nie daje tej replice długiego okresu używalności ... strasznie badziewne materiały. .szybko sie wycierają no i pękają ... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts