elgeniusz Posted October 8, 2007 Report Share Posted October 8, 2007 (edited) W niedziele na strzelance zmieliolo mi zebatke stockowa tm w STEYR AUG'u. No coz miala prawo po kilku latach strzelania sie na nie stockowej sprezynie. :uśmiech: Nie zastanawiajac sie wiele, rozkrecilem moje g3 well'a, wyciagnalem tamte zebatki XYT oraz sprezyne M100 i wstawilem do AUG'a. Regulacja silnika, podkladki, wszystko ladnie hula. Niestety po wlozeniu magazynku, karabin strzela dwoma/trzema kulkami na raz(na baterii 9.6V). Glowie sie juz nad tym troche i z ciekawosci podlaczylem baterie 8.4V(ta nie potrafila naciagnac sprezyny w well'u). Co ciekawe nie dosc, ze naciagnela sprezyne, to jeszcze, strzela po jednej kulce :killer: . Niestety musze stosowac batke 9.6, bo ROF na 8.4 pozostawia wiele do zyczenia. I tu moje pytanie, spotkaliscie sie z czyms takim? Jak to rozwiazac? :uśmiech: W srodku wyglada tak: 1. metalowa komora HU, gumka guardera 2. Hi-Cap tm'a 3. stalowe zebatki XYT 4. Metalowa wzmocniona głowica cylindra 5. Łożyskowana głowica tłoka 6. Wzmocniony cylinder 7. Łożyska ślizgowe CA 5. Sprezyna M100 matrix z evike.com(odpowiednik M100 systema) Edited October 8, 2007 by elgeniusz Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted October 19, 2007 Report Share Posted October 19, 2007 coś takiego to zazwyczaj wina gumki hop up :) ale dlaczego na ósemce ciągnie normalnie to mnie zadziwia Quote Link to post Share on other sites
elgeniusz Posted October 19, 2007 Author Report Share Posted October 19, 2007 Przy okazji kolejnych prob po wymianie gumki HU, zmielilo pierwsza zebatke na tloku. Rozlozylem gearbox i zlozylem ponownie. Teraz juz strzela normalnie. Cos zle chyba zlozylem albo ten tlok nawalal. Temat do usuniecia, bo nic ciekawego sie nie wydarzylo:P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts