Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wybór ogniw do pakietu

Recommended Posts

Witam!

Mam dylemat odnośnie wyboru ogniw, z jakich mogę mieć pakiet 9,6[V] do mojego karabinu. Mam 2 kandydatów:

GP 4100mAh NiMH

Intellect World Champion 4200mAh NiMH

Są to ogniwa wielkości Sub-C, czyli po naszemu Large. Pakiet intellecta można mieć, z asgshopu za 285zl. A pakiet GP jest troszke tańszy.

Proszę pamiętać przy odpowiedzi ze nie są to ogniwa G&P tylko GP.

Sam jestem użytkownikiem pakietu 8,4[V] 3300mAh firmy GP i jestem zadowolony, lecz nie wiem jak jest z ogniwami Intellecta. Proszę użytkowników o wypowiadanie się.

Ogniwa GP kusza małą rezystancja wewnętrzną ~2mOhmow i prądem rozładowania „do” 30A.

Ogniwa Intellecta posiadają rezystancje wewnętrzną ~5mOhmow i niepodanym prądem rozładowania.

Charakterystyki rozładowania przy obciążeniu 30A wyglądają podobnie.

Pozdrawiam

KicpA

I gdzie masz zamiar kupić ten pakiet z tych ogni GP ?? Bo nie widziałem żeby w polsce były takie pakiety więc ja bym brał Intellecta. Miałem pakiet 9,6 3300 G&P czyli GP i był ok, kumpel ma intellecta 8,4 3800 i jest też dobry.

Edited by GRELO OASG

Ma znaczenie Twoja replika. Tzn. miałaby gdyby nie to, że są to tak mocne ogniwa (oba modele), że na porządnym silniku uciągną każdą replikę. Więc odpowiedź brzmi: wszystko jedno.

Ja bym brał GP. Intellecty są mocarne, ale jednak chińskie, krążą słuchy, że słabo trzymają prąd, trzeba o nie dbać. Ale to takie zakulisowe ploty.

• 3 weeks later...

Intlekty cechują się wysoką szybkoprądowością.Przykładowo miałem batkę Hero(śmiech na sali)9,6vol i 9,6 intelecta.Porównanie niesamowite w szybkostrzelnosci i w zachowaniu porządanego toru lotu.

O ogniwach gp nie posiadam żadnej wiedzy.Jak bym mógł ci polecic batke to byłaby to sanyo.